Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE ALMACELLES. PERSONAL FUNCIONARI...072142015) de Lleida
Convenios
Convenio Colectivo de Emp... de Lleida

Última revisión
17/06/2015

C. Colectivo. Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE ALMACELLES. PERSONAL FUNCIONARIO Y LABORAL (25100072142015) de Lleida

Empresa Provincial. Versión VIGENTE. Validez desde 06 de Noviembre de 2013 en adelante

Tiempo de lectura: 93 min

Tiempo de lectura: 93 min

Documento oficial en PDF(Páginas 3-41)

Acord-Pacte mixt de funcionaris publics i personal laboral de l Ajuntament d Almacelles per als anys 2013 a 2015 (codi de Conveni numero 25100072142015). (Boletín Oficial de Lleida num. 115 de 17/06/2015)

Resolució de 8 de juny de 2015 per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord-Pacte mixt de funcionaris públics i personal laboral de l'Ajuntament d'Almacelles per als anys 2013 a 2015 (codi de Conveni número 25100072142015).

Vist el text de l'Acord-Pacte mixt de funcionaris públics i personal laboral de l'Ajuntament d'Almacelles per als anys 2013 a 2015, subscrit per les parts negociadores, el dia 6 de novembre de 2013, i de conformitat amb el que disposen els articles 86.3 i 90.2 i 3 del Reial Decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2 del Reial Decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d'Empresa i Ocupació, i altres Normes d'aplicació.

RESOLC

1. Disposar la inscripció de l'Acord-Pacte mixt de funcionaris públics i personal laboral de l'Ajuntament d'Almacelles per als anys 2013 a 2015 (codi de Conveni número 25100072142015), al Registre de convenis i acords col·lectius de treball en funcionament amb mitjans electrònics dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Lleida, amb notificació a la Comissió negociadora.

2. Disposar que el text esmentat es publiqui al Butlletí Oficial de la Província de Lleida.

Lleida, 8 de juny de 2015

El director dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau i Roca

Acord o Pacte mixt de funcionaris públics i personal laboral de l'Ajuntament d'Almacelles per als anys 2013 a 2015. Transcripció literal del text signat per les parts:

ACORD DE CONDICIONS DE TREBALL DEL PERSONAL EMPLEAT DE L'AJUNTAMENT DE LA VILA D'ALMACELLES, 2013-2015

CAPÍTOL I

Condicions generals

Article 1. Àmbit personal

1. El present Acord serà d'aplicació a tots els empleats públics en situació de servei actiu a l'Ajuntament d'Almacelles, així com als interins, als temporals i als que es troben en períodes de pràctiques.

2. Resta exclòs d'aquest Acord el personal eventual de confiança o assessorament especial i el personal que pertany als cossos d'habilitació nacional.

3. Els casos de feines especials, contractes de pràctiques o els plans d'ocupació, resten exclosos d'aquestes condicions, en tot cas, es pactaran clàusules especials, particulars o individuals per cada cas, prèvia informació a la representació sindical.

Article 2. Vigència de l'Acord

1. Aquest Acord entrarà en vigor a partir de la seva signatura i de l'aprovació formal per l'òrgan competent de la Ajuntament, llevat dels aspectes pels quals s'estableixi una altra data, i tindrà una vigència fins al 31 de desembre de 2015. Les condicions econòmiques de l'Acord tindran efectes des del primer de gener de 2013.

2. Es considerarà tàcitament prorrogat, en tota la seva extensió, per períodes anuals successius, excepte en el cas de denúncia expressa d'una de les parts, la qual s'haurà d'efectuar tres mesos abans de la data de finalització de la seva vigència per escrit i constància fefaent de l'altre part. En el supòsit de denúncia el present Acord estarà en vigor fins que s'aprovi el nou Acord.

3. Un cop feta la denúncia, les parts es comprometen a constituir la Mesa de negociació i a establir un calendari per a la negociació dins el termini dels trenta dies següents.

Article 3. Vinculació a la totalitat

1. El present Acord forma un tot únic i indivisible i com tal, per la seva aplicació, ha de ser objecte de consideració global i conjunta. En conseqüència, cap de les obligacions i drets regulats i pactats, no poden ser aïlladament considerats.

2. Si la jurisdicció administrativa o laboral deixa sense efecte alguna estipulació de les compreses en l'Acord s'haurà de produir l'adaptació mitjançant la corresponent Mesa General de Negociació.

Article 4. Garantia 'ad personam'

1. Es respectaran ad personam les condicions vigents amb anterioritat a la signatura del present Acord sempre que la Llei ho permeti i quan aquestes condicions siguin més favorables que les establertes en el present Acord.

Article 5. Comissió de Seguiment

1. Per tal de vigilar el compliment de l'Acord i interpretar-lo quan sigui convenient, en el termini de 30 dies des de la seva aprovació pel Ple de la Ajuntament, es constituirà una comissió paritària de seguiment, que s'haurà de reunir de forma ordinària cada 6 mesos i a petició de qualsevol de les parts amb un termini màxim de 15 dies i de 4 dies les extraordinàries urgents. De les reunions es formalitzaran les pertinents actes.

2. La designació dels components de la Comissió de Seguiment correspondrà a cadascuna de les parts, que, de mutu acord, podran designar un president entre els components i comptar amb l'assistència d'assessors a les seves deliberacions, que actuaran amb veu però sense vot.

3. La Comissió estarà formada per tres representants de l'Ajuntament i tres representants dels empleats de l'Ajuntament. Els seus acords hauran de ser adoptats per unanimitat.

4. Correspon a la Comissió de Seguiment la interpretació de les clàusules de l'Acord, la vigilància de l'aplicació del que s'ha pactat, l'anàlisi de les incidències que s'esdevinguin, l'estudi de l'evolució de les relacions entre les parts contractants i totes aquelles actuacions que afavoreixin la major eficàcia pràctica de l'Acord, informant-ne de tot a la Ajuntament i al personal de l'Ajuntament.

5. En cas de manca d'acord en el sí de la Comissió sobre la interpretació o aplicació, ambdues parts negociadores acorden expressament i voluntàriament el sotmetiment de la discrepància als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Conciliació, Mediació i Arbitratge de Catalunya.

CAPÍTOL II

Condicions de treball

Article 6. Jornada laboral

1. La jornada de treball ordinària està establerta en 37 hores i 30 minuts en còmput setmanal anual durant la vigència d'aquest Conveni.

En cas de que qualsevol Administració de rang superior variï la jornada laboral, aquest Ajuntament adoptarà de forma immediata aquesta nova jornada, amb afectació a tot el seu personal, prèvia negociació amb la Comissió Negociadora

L'horari ordinari del personal de l'Ajuntament serà de dilluns a divendres.

Oficines:

L'horari habitual del personal d'aquest Departament serà de 8 del matí a 3 de la tarda, de dilluns a divendres, i una tarda a la setmana, per un total de 2 hores i 30 minuts.

Brigada:

2. La jornada de treball del personal de la brigada quedarà establerta en 39 hores Setmanals, en règim de perllongació de jornada.

El temps de treball es computarà de manera que tant a l'inici com al final de la jornada diària el treballador es trobarà al seu lloc de treball.

Brigada de neteja viària:

Horari d'hivern: de dilluns a dijous de 5.00 hores a 13.00 hores i divendres de 5.00 hores a 12.00 hores (39 hores en còmput setmanal).

Horari d'estiu: de dilluns a dijous de 6.00 hores a 14.00 hores i divendres de 6.00 hores a 13.00 hores (39 hores en còmput setmanal).

Brigada d'obres i serveis:

Horari d'hivern: de dilluns a dijous de 8.30 hores a 13.00 hores i de 14.30 hores a 18.00 hores i divendres de 8.30 hores a 13.00 hores i de 14.30 hores a 17.00 hores (39 hores en còmput setmanal).

Horari d'estiu: de 8.30 hores a 13.00 hores i de 14.30 hores a 18.00 hores de dilluns a dijous, els divendres de 8.00 hores a 13.00 hores.

Horari del Casal:

Atenció al públic: de 14.30 hores a 21.30 hores.

3. Policia

L'horari de treball de la Policia Local, s'estableix de dilluns a diumenge i estarà regulat segons els quadrants mensuals amb un còmput setmanal de 37 hores i 30 minuts, està reglamentat en l'Annex I (Àmbit de la Policia Local) d'aquest Acord i en les Disposicions del Reglament de la Policia Local de l'Ajuntament d'Almacelles.

4. El calendari laboral és l'instrument tècnic mitjançant el qual s'estableix la distribució de la jornada i els horaris a efectuar pel personal. En el mes novembre de cada any, s'aprovarà el calendari d'acord amb aquestes normes i prèvia negociació amb els representants sindicals.

5. Tindran consideració de festius els dies de descans intersetmanal per a tot el personal que per les seves funcions tingui una jornada de dilluns a diumenge.

6. El descans setmanal de dos dies es gaudirà en dissabte i diumenge, excepte en aquells llocs de treball que així ho determini la relació de llocs de treball. El calendari anual i els quadrants de serveis establiran els períodes de descans setmanal per a cada un dels empleats de l'Ajuntament.

7. Amb caràcter general i aplicable a tots els serveis municipals, el número de dies de treball a l'any es fixarà cada any al calendari laboral.

8. S'estableix un descans en jornada continuada d'acord amb el següent detall:

- S'estableix un temps de descans de 30 minuts, computable com a jornada de treball, en jornada continuada i superior a 6 hores.

- Quan es realitzin jornades continuades de 12 hores el temps de descans serà de 90 minuts, el qual el podrà dividir en dos períodes repartits segons les necessitats del treballador.

- Els responsables dels serveis establiran la franja horària en la qual haurà de gaudir d'aquests descans cadascun dels empleats de la Corporació, atenent a les necessitats del servei.

Article 7. Vacances anuals

1. Els treballadors de l'Ajuntament tindran dret a gaudir, durant cada any complert de servei, de 22 dies laborables de vacances o els dies que en proporció els correspongui si el temps treballat és menor.

Les vacances es podran gaudir en un sol període o es podran fraccionar en dos períodes, en cap cas les vacances es podran canviar per una percepció econòmica.

Sense perjudici de l'anterior es podrà sol·licitar el gaudiment independent de fins 5 dies hàbils per any natural.

Els períodes de vacances seran preferentment entre l'1 de maig i 31 d'agost. No es podran fer vacances exceptuant casos excepcionals de l'1 de desembre al 15 de gener, del darrer dia de febrer fins al 15 de març i de l'1 de setembre al 30 de setembre.

2. El període de vacances haurà de distribuir-se d'acord amb la planificació que presenti el cap de cada Servei tenint en compte els criteris que s'estableixen seguidament i atenent, en tot cas, al correcte funcionament del servei:

a) El personal haurà de facilitar al seu cap de servei les dates en que desitgi gaudir el seu període de vacances, amb anterioritat al dia 1 de març i el cap de servei presentarà la planificació de les vacances segons les propostes presentades pel seu personal abans del dia 31 de març.

b) Les vacances del personal de la llar d'infants municipal, s'haurà d'adaptar al calendari escolar del CEIP Antònia Simó i Arnó.

c) Els torns de vacances seran consensuats i en cas de desacord quan més d'una persona del mateix departament o regidoria vulguin gaudir de les vacances en el mateix període, i per necessitats del servei això no fos possible, s'estableixen els següents criteris per determinar amb caràcter excloent i rotatori la preferència per elegir els períodes de gaudi:

1) Major nombre de càrregues familiars entenent com a tal tenir fills menors amb edat escolar fins a 16 anys.

2) Antiguitat en la Corporació.

3) Sorteig.

3. Pels anys següents se seguirà un ordre rotatori en què la persona que hagi exercitar el dret d'elegir el període de gaudiment de vacances l'any anterior haurà de cedir el seu torn al següent empleat que reuneixi els requisits establerts al criteri preferencial d'aplicació.

4. Si el període del permís de maternitat, de paternitat o d'atenció de fills prematurs coincideix totalment o parcialment amb el període de vacances, la persona afectada gaudeix de les vacances un cop finit el permís. El còmput de les vacances s'inicia l'endemà de la data de finiment del permís.

5. En el supòsit que el període de vacances coincideixi amb una IT per contingències diferents a les assenyalades en el paràgraf anterior que impossibiliti al treballador disfrutar-les, total o parcialment, durant l'any natural a que corresponguin, el treballador podrà fer-les un cop finalitzi la seva incapacitat i sempre que no hagin transcorregut més de divuit mesos a partir del final de l'any en què s'han originat.

6. El començament i acabament de les vacances es farà dins l'any natural. En casos de força major i de mutu acord el termini màxim pel seu gaudiment finalitzarà el dia 15 de gener.

CAPÍTOL III

Llicències i permisos

Article 8. Permisos retribuïts per als quals cal justificació

1. Es poden concedir permisos per les causes següents, degudament justificades:

a) Per traslladar-se de domicili sense canvi de residència, un dia. Si comporta trasllat a una altra localitat, quatre dies naturals. Forma d'acreditar-ho: fotocòpia del certificat de residència del padró municipal d'habitants.

b) Per a exàmens finals, i per a altres proves definitives d'avaluació i alliberadores, els dies durant els quals tenen lloc. Per a altres proves i exàmens, el permís serà pels temps indispensable per al desplaçament i la seva celebració.

El centre convocant haurà de ser oficial, entenent que tenen aquest caràcter els que imparteixen ensenyament que dóna accés a l'expedició d'un títol acadèmic per part de l'administració educativa competent.

Així mateix es tindrà dret a un dia de permís per realitzar les proves selectives per a l'accés a places de diferent categoria convocades per l'Ajuntament.

Serà requisit indispensable presentar justificar de realització de l'examen o prova.

c) Pel temps indispensable per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic o personal, comprès l'exercici de sufragi actiu i per deures relacionats amb la conciliació de la vida familiar i laboral.

I) Si el deure consisteix en l'exercici d'un càrrec públic de representació caldrà comunicar prèviament a l'Ajuntament la dedicació horària i els dies concrets per al compliment del càrrec als efectes de preveure les necessitats del servei.

II) Quan consti en una norma legal un període determinat, s'estarà a allò que disposi quant a durada de l'absència i compensació econòmica.

III) No són deures de caràcter públic i personal l'assistència a cerimònies o altres activitats que correspongui a interès particular.

IV) Forma d'acreditar-ho: qualsevol mitjà de prova que justifiqui el compliment del deure de caràcter públic o personal.

d) Els empleats podran absentar-se del lloc de treball pel temps indispensable per poder assistir a visites o proves mèdiques per a si mateix, així com per acompanyar un fill o filla menor d'edat o un familiar dependent fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, sempre que es justifiqui tant l'absència com la dependència del familiar.

e) Els empleats públics podran absentar-se del lloc de treball per a reunions de tutoria amb els docents responsables dels seus fills.

f) Es concedeix el temps necessari per a l'assistència a enterraments de familiars dels companys de feina o dels mateixos companys, si les necessitats dels servei ho fan possible.

2. Les peticions de permisos a què es refereix aquest apartat s'entenen concedides amb la comunicació de l'interessat al president de l'Ajuntament, sense perjudici de la justificació posterior del fet, dins el termini de 3 dies.

En els casos en què la concessió de permisos a l'empleat o funcionària amb un càrrec de comandament pugui afectar la qualitat en la prestació del servei, s'hauran de prendre les mesures pertinents per a garantir una prestació del servei adequada.

3. Ambdues parts acorden que si durant la vigència del present Acord s'aprovés alguna disposició respecte permisos i llicències en l'àmbit de la funció pública, es faci extensiva a tots els empleats públics de l'Ajuntament.

4. Els permisos per exercir funcions sindicals, de formació sindical o de representació del personal s'atindran al que es determini legalment en aquesta matèria i amb caràcter previ hauran de ser comunicades a l'Ajuntament.

5. En allò no previst en aquest article sobre permisos serà d'aplicació la normativa vigent que correspongui.

Article 9. Permisos retribuïts que no requereixen justificació

1. Tots/es els/les treballadors/es gaudiran de 3 dies de permís a l'any retribuïts, per assumptes personals, subordinats sempre a les necessitats del servei.

El treballador/a que per circumstàncies personals precisi gaudir dels esmentats dies fraccionats en hores, l'hi serà facilitat.

2. En dates assenyalades de l'any, com ara les festes de Nadal, Pasqua i altres susceptibles de fer ponts, s'han d'establir torns per tal que s'organitzi la distribució del personal a fi i efecte de garantir el normal funcionament de l'Ajuntament.

3. La sol·licitud pel seu gaudiment es formularà amb un mínim de 4 dies d'antelació, que permeti adoptar les disposicions necessàries per atendre el servei, amb excepció de supòsits d'urgència. El silenci administratiu, dins de les 48 hores següents a la sol·licitud, en la concessió del permís serà positiu.

4. L'atorgament d'aquests permisos correspondrà a l'alcalde, podent delegar en el regidor de recursos humans. En tot cas s'exigirà el vistiplau del superior immediat del sol·licitant. La denegació d'aquests permisos haurà d'estar motivada. El fet de no gaudir d'aquests dies de permís no donarà dret a cap compensació econòmica.

5. El termini màxim pel seu gaudiment finalitzarà el 15 de gener de l'any següent.

6. El número de dies d'assumptes personals serà proporcional al temps treballat en el cas de contractació temporal.

Article 10. Llicències i excedències

1. Es poden concedir llicències per assumptes propis, sense cap retribució, la durada acumulada de les quals no pot excedir en cap cas els tres mesos cada dos anys. La concessió d'aquesta llicència se subordinarà a les necessitats del servei.

2. El personal funcionari tindrà dret a romandre en la situació d'excedència voluntària en els casos i condicions que contempla l'article 86 del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

4. Es pot concedir llicència per fer estudis sobre matèries directament relacionades amb el lloc de treball, sempre que hi hagi un informe favorable del cap de la unitat orgànica en la qual el empleat presta serveis. Si aquesta llicència es concedeix per interès propi de l'Administració, el empleat tindrà dret a percebre totes les seves retribucions.

CAPÍTOL IV

Mesures per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral

Article 11. Mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral

1. Serà d'aplicació al personal de l'Ajuntament d'Almacelles la Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions públiques.

2. Al personal interí i al personal laboral indefinit no fix els serà d'aplicació aquestes mesures llevat el cas de l'excedència voluntària per manteniment de la convivència. Les mesures s'apliquen també tant en els supòsits de filiació biològica o adoptiva com en els d'acolliment permanent o preadoptiu.

3. Fins que no entri en vigor el nou Codi de família de Catalunya, les persones que assumeixin, per mitjà d'un document públic, la maternitat o la paternitat compartida del fill o filla d'una altra persona són considerades progenitors d'aquest. Un cop entri en vigor el nou Codi de família de Catalunya s'han de considerar progenitors les persones a qui la legislació civil de Catalunya reconeix aquesta condició, en els termes i les condicions que s'hi estableixen.

Article 12. Excedència voluntària. Condicions generals

1. Els supòsits d'excedència voluntària establerts en els articles següents tenen la finalitat de conciliar la vida personal i familiar amb la vida laboral i es regeixen pel que determina aquest Acord i, en tot allò que no hi sigui expressament regulat, per la normativa general vigent de la funció pública en matèria d'excedència voluntària.

2. No es poden acumular dos períodes d'excedència en el cas que s'esdevingui una nova causa. Si durant el període d'excedència un nou subjecte causant dóna dret a un altre període d'excedència, l'inici d'aquest posa fi al primer.

3. L'exercici simultani de l'excedència per dues persones que presten llurs serveis en el sector públic per raó d'un mateix fet causant només és permès, amb l'autorització prèvia, si ho sol·liciten d'una manera expressa els interessats i si no afecta el funcionament dels serveis.

4. Les excedències per a tenir cura d'un fill o filla o de familiars són incompatibles amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofici fins al finiment del termini d'excedència.

5. Si un cop finida la causa que ha originat la declaració de l'excedència voluntària, la persona afectada no sol·licita el reingrés en el termini d'un mes, es declara d'ofici la situació d'excedència voluntària per interès particular.

6. En el cas de l'excedència voluntària per raó de violència de gènere, l'Administració ha de notificar a la persona afectada, amb un mes d'antelació, que fineix l'excedència i que disposa d'un mes, a comptar del finiment de l'excedència, per demanar-ne l'ampliació o per reincorporar-se.

7. El personal en situació d'excedència voluntària podrà participar en els cursos de formació que convoqui l'Administració.

Article 13. Excedència voluntària per a tenir cura d'un fill o filla

1. L'excedència voluntària per a tenir cura d'un fill o filla es pot sol·licitar en qualsevol moment a partir del naixement, o de la sentència o la resolució judicial de constitució de l'adopció o l'acolliment.

2. Aquesta excedència té una durada màxima de tres anys, a comptar de la data del naixement, o de la sentència o la resolució judicial en el cas d'acolliment o adopció.

3. El període d'excedència computa als efectes de reconeixement de triennis, de consolidació de grau personal i del sistema de previsió o drets passius. Així mateix, durant tot el període d'excedència, la persona afectada té dret a la reserva del lloc de treball amb destinació definitiva. No obstant això, si la persona afectada ocupa un lloc de treball amb destinació provisional, conserva els drets generals sobre aquest fins al cessament o fins al moment en què es resolgui la convocatòria de provisió corresponent.

Article 14. Excedència voluntària per a tenir cura de familiars

1. L'excedència voluntària per a tenir cura de familiars es pot sol·licitar per a tenir cura d'un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat inclòs, amb la condició que no es pugui valer i que no pugui exercir cap activitat retribuïda.

2. Aquesta excedència pot ésser atorgada per un període mínim de tres mesos i màxim de tres anys. El període concret d'excedència és determinat segons l'acreditació del grau de dependència i la durada estimada d'aquesta.

3. El període d'excedència computa als efectes de reconeixement de triennis, de consolidació de grau personal o del sistema de carrera implantat a la corporació i del sistema de previsió i dels drets del règim de la Seguretat Social que siguin d'aplicació.

Així mateix, durant tot el període d'excedència la persona afectada té dret a la reserva del lloc de treball amb destinació definitiva. No obstant això, si la persona afectada ocupa un lloc de treball amb destinació provisional, conserva els drets generals sobre aquest fins al cessament o fins al moment en què es resolgui la convocatòria de provisió corresponent.

Article 15. Excedència voluntària per al manteniment de la convivència

1. Els empleat públics de carrera i el personal laboral fix podran demanar l'excedència voluntària per al manteniment de la convivència, per una durada mínima de dos anys i màxima de quinze anys, si el/la cònjuge o el/la convivent ha de residir en un altre municipi perquè hi ha obtingut un lloc de treball estable.

El període d'excedència no computa als efectes de triennis, de grau personal o el sistema de carrera implantat a la corporació i de drets del règim de la Seguretat Social que sigui d'aplicació passius, ni comporta la reserva de la destinació.

Article 16. Excedència voluntària per motius de violència de gènere

1. L'excedència voluntària per violència de gènere s'atorga a les dones víctimes de la violència de gènere pel temps que ho sol·licitin, sense necessitat d'haver prestat un temps mínim de serveis previs i sense que sigui exigible un termini màxim de permanència en la mateixa.

2. El període d'excedència computa als efectes de reconeixement de triennis, de consolidació del grau personal i del sistema de previsió o drets passius i comporta la reserva del mateix lloc de treball durant sis mesos, sens perjudici que es pugui ampliar aquest termini, d'acord amb el que disposa la normativa sobre violència de gènere.

Article 17. Permisos. Condicions generals d'exercici

1. No es pot concedir un mateix tipus de permís a dues persones pel mateix fet causant, llevat que l'exerceixin d'una manera alternativa i que el termini global no superi l'establert com a màxim per a cada tipus de permís, a excepció dels següents supòsits:

a) Permís per matrimoni o d'inici de la convivència en el cas d'unions estables de parella dels treballadors de la Ajuntament.

b) Permís per matrimoni dels familiars fins al segon grau.

c) Permís de maternitat quan es gaudeix de forma compartida pels dos progenitors o progenitores.

d) Permisos per atendre fills discapacitats.

e) Permís per mort, accident, hospitalització o malaltia greu d'un familiar fins al segon grau.

2. Els permisos regulats per aquest Acord són retribuïts, llevat del permís sense retribució per a atendre un familiar.

Article 18. Permís per matrimoni

El permís per raó de matrimoni o per inici de convivència, en el cas de les unions estables de parella, té una durada de quinze dies naturals consecutius.

Els cònjuges o convivents en poden gaudir dins el termini d'un any a comptar de la data del casament o de l'inici de la convivència.

Si una persona ha gaudit d'aquest permís per formar una unió estable de parella i posteriorment contreu matrimoni amb la mateixa persona no podrà tornar a gaudir del permís regulat en aquest article.

Article 19. Permís per matrimoni d'un familiar

1. Els empleats públics als quals els hi són d'aplicació aquestes mesures per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral tenen dret a un permís d'un dia d'absència del lloc de treball per matrimoni d'un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat. Aquest permís és ampliable a dos dies si el matrimoni té lloc a més de 200 Km de la vila d'Almacelles

Article 20. Permís de maternitat

1. El permís per maternitat té una durada de setze setmanes ininterrompudes, que són ampliables, en els casos de part, acolliment o adopció múltiple, a dues setmanes més per cada fill o filla a partir del segon i en pot gaudir qualsevol dels dos progenitors.

L'altre progenitor o progenitora, sempre que tingui la guarda legal del fill o filla, pot fer ús de tot el permís de maternitat, o de la part que en resti, en el cas de mort o malaltia incapacitant de la mare o en el cas de guarda legal exclusiva.

2. En el cas de defunció de la criatura, el període de permís no es veurà reduït, llevat que acabades les sis setmanes de descans obligatori, la mare sol·liciti reincorporarse al seu lloc de treball.

3. En el cas de filiació biològica, el període de permís pot començar abans o immediatament després del part. Les sis primeres setmanes posteriors al part són de descans obligatori per a la mare.

4. En el cas d'adopció o acolliment, el període de permís per maternitat computa a partir de la sentència judicial o resolució administrativa. Si es tracta d'una adopció internacional el permís pot començar fins a sis setmanes abans.

5. La persona que gaudeix del permís per maternitat ho pot fer a temps parcial, d'una manera ininterrompuda. La manera en què es distribueix el temps de permís requereix l'acord previ entre la persona afectada i l'òrgan competent per a la concessió del permís. En cas de filiació biològica la mare pot gaudir del permís a temps parcial només a partir de la sisena setmana posterior al part. El permís per maternitat a temps parcial és incompatible amb els permisos per lactància o per fills prematurs i amb la reducció de jornada per guarda legal.

6. El progenitor o progenitora que gaudeix del permís per maternitat pot optar perquè l'altre progenitor o progenitora gaudeixi d'una part determinada i ininterrompuda d'aquest permís. El permís es distribueix a opció del progenitor o progenitora que gaudeix de la primera part del permís. Els progenitors poden gaudir de la compartició del permís d'una manera simultània o successiva, sense superar les setze setmanes o el temps que correspongui en els casos de discapacitat del fill o de part múltiple. L'altre progenitor podrà seguir gaudint del permís de maternitat inicialment cedit, encara que en el moment previst per a la reincorporació de la mare al treball aquesta es trobi en situació d'incapacitat temporal. Si s'opta per gaudir de la segona part del permís successivament al de la mare, només es pot fer a partir de la sisena setmana posterior al part.

7. L'opció exercida per un progenitor o progenitora en iniciar-se el període de permís per maternitat en favor de l'altre progenitor o progenitora a fi que aquest gaudeixi d'una part del permís, pot ésser revocada en qualsevol moment per aquell/a si s'esdevenen fets que fan inviable l'aplicació d'aquesta opció, com ara l'absència, la malaltia o l'accident, o també l'abandonament de la família, la violència o altres causes equivalents, llevat que aquests tres darrers casos siguin imputables al primer progenitor o progenitora que ha exercit el dret d'opció.

8. Durant el gaudi d'aquest permís es podrà participar en els cursos de formació que convoqui l'Administració.

Article 21. Permís per naixement, adopció o acolliment

El progenitor o progenitora que no gaudeix del permís per maternitat té dret a un permís de cinc dies laborables consecutius dins els deu dies següents a la data de naixement, o a l'arribada del menor o la menor adoptat o acollit a la llar familiar en el cas d'adopció o acolliment. En el cas de part, adopció o acolliment múltiple, la durada del permís s'amplia a deu dies si es tracta de dos fills i a quinze dies si en són tres o més.

Article 22. Permís de paternitat

1. El progenitor o progenitora, sense perjudici del dret al permís per maternitat, té dret a un permís de paternitat de quatre setmanes consecutives.

2. El progenitor o progenitora pot gaudir d'aquest permís durant el període comprès des del finiment del permís per naixement del fill o filla, des de la resolució judicial per la qual es constitueix l'adopció o a partir de la decisió administrativa o judicial d'acolliment, i fins que fineixi el permís per maternitat, o també immediatament després del finiment d'aquest permís.

3. El progenitor o progenitora d'una família monoparental, si té la guarda legal exclusiva del fill o filla, també pot gaudir d'aquest permís a continuació del de maternitat.

Article 23. Permís per lactància

1. El permís d'alletament per atendre un fill o filla de menys de dotze mesos és d'una hora diària d'absència del lloc de treball, la qual es pot dividir en dues fraccions de trenta minuts. En els casos de part, adopció o acolliment múltiple el permís s'augmentarà proporcionalment i es podrà dividir igualment en dues fraccions. Si el pare i la mare treballen, aquest dret podrà ser exercit indistintament per l'un o l'altre.

2. A petició de l'interessat o interessada, les hores del permís de lactància es poden compactar per a gaudir-

ne en jornades senceres de treball, consecutives o repartides per setmanes, sense alterar el moment d'inici del període de permís i tenint en compte les necessitats del servei.

Article 24. Permís per atendre fills prematurs

1. En el cas de naixement d'un fill o filla prematur o que hagi d'ésser hospitalitzat a continuació del part, s'atorga un permís equivalent al temps d'hospitalització fins a un màxim de tretze setmanes. Aquest permís s'inicia a partir del finiment del permís per maternitat o de la setzena setmana posterior al part, l'adopció o l'acolliment

2. Durant el gaudiment d'aquest permís es podrà participar en els cursos de formació que convoqui l'Administració.

3. En aquests supòsits el progenitor que no gaudeixi d'aquest permís addicional tindrà dret a absentar-se del treball durant un màxim de dues hores diàries percebent les retribucions íntegres. Així mateix, tindrà dret a reduir la seva jornada de treball fins a un màxim de dues hores, amb la disminució proporcional de les retribucions.

Article 25. Període de vacances

1. Si el període de permís de maternitat, paternitat o d'atenció de fills prematurs coincideix totalment o parcialment amb el període de vacances, la persona afectada gaudeix de les vacances un cop finit el permís. El còmput de les vacances s'inicia l'endemà de la data de finiment del permís.

Article 26. Permisos per atendre fills discapacitats

1. Els progenitors amb fills discapacitats tenen dret conjuntament a permisos d'absència del lloc de treball per a poder assistir a reunions o visites en els centres educatius especials o sanitaris on rebin suport. Així mateix, tenen dret a dues hores de flexibilitat horària diària per poder conciliar els horaris dels centres d'educació especial o dels altres centres on el fill o filla discapacitat rep atenció.

Article 27. Permís prenatal

1. Les dones embarassades tenen dret a absentar-se del lloc treball per assistir a exàmens prenatals i a tècniques de fecundació assistida i de preparació per al part, durant el temps necessari per a dur a terme aquestes pràctiques, amb la justificació prèvia de la necessitat de fer-ho dins la jornada de treball.

2. Les parelles que opten per l'adopció o l'acolliment permanent o preadoptiu tenen dret a absentar-se del lloc de treball per dur a terme els tràmits administratius requerits per l'administració competent fets a Catalunya, durant el temps necessari, amb la justificació prèvia que s'han de fer dins la jornada de treball.

Article 28. Permís per mort, accident, hospitalització o malaltia greu d'un familiar

1. Per mort, accident o malaltia greu d'un familiar dins del primer grau de consanguinitat o afinitat, tres dies hàbils quan el succés es produeixi a la mateixa localitat, i cinc dies hàbils quan sigui en una localitat diferent.

Si es tracta de la mort, accident o malaltia greu d'un familiar dins del segon grau de consanguinitat o afinitat, el permís és de dos dies hàbils si es produeix a la mateixa localitat i de quatre dies hàbils si és en una localitat diferent

2. En cas d'intervenció quirúrgica amb hospitalització, els dies podran utilitzar-se dins de les dues primeres setmanes després de la intervenció de forma continuada i a petició de l'empleat o empleada. Si l'estança en el centre hospitalari és de cinc o més dies, el permís podrà utilitzar-se de forma fraccionada, també dins de les dues setmanes des de la intervenció.

3. En cas d'intervenció quirúrgica sense hospitalització, correspondrà un dia de permís que serà el mateix de la intervenció. Si la persona intervinguda sense hospitalització precisa repòs domiciliari, el permís serà de dos dies i es podrà utilitzar de forma fraccionada dins de la primera setmana des de la intervenció.

4. En tot els supòsits caldrà la presentació de la justificació corresponent o certificació mèdica que validi l'acte mèdic realitzat.

Article 29. Permís sense retribució per atendre un familiar

Es poden concedir permisos sense retribució per atendre un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat per un període mínim de deu dies i màxim de tres mesos, prorrogable, excepcionalment, fins a tres mesos més. Aquest permís és incompatible amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofici fins al finiment del permís.

Article 30. Permisos per situacions de violència de gènere

1. Les dones víctimes de situacions de violència de gènere que, per aquest motiu, s'hagin d'absentar del lloc de treball tenen dret que aquestes faltes d'assistència es considerin justificades d'acord amb el que determinin els serveis socials, policials o de salut corresponents. Així mateix, tenen dret a les hores de flexibilitat horària que, d'acord amb cada situació concreta, siguin necessàries per a llur protecció o assistència social.

2. Així mateix, les empleades víctimes de la violència de gènere tindran dret a la reducció de la jornada, que en els supòsits no inclosos a l'article 23 d'aquest Acord comportaran la disminució proporcional de la retribució, o la reordenació del temps de treball, a través de l'adaptació de l'horari, de l'aplicació de l'horari flexible o d'altres formes d'ordenació del temps de treball que s'utilitzin a la Corporació, quan aquestes mesures siguin necessàries, d'acord amb cada situació concreta, per fer efectiva llur protecció o el seu dret d'assistència social integral.

Article 31. Permís per risc durant l'embaràs, l'alletament, l'adopció o l'acolliment

1. Quan les condicions del lloc de treball puguin influir negativament en la salut de la dona, del fill o filla, es podrà concedir llicència per risc durant l'embaràs, en els mateixos termes i condicions previstos en la normativa aplicable. En aquests supòsits es garantirà la plenitud dels drets econòmics a l'empleada pública durant tota la duració de la llicencia, d'acord amb allò establert a la legislació específica.

2. Allò que es disposa en el paràgraf anterior serà també d'aplicació durant el període de lactància natural del fill o filla menor de nou mesos.

3. En situacions d'adopció o acolliment, tant preadoptiu com permanent o simple, de menors de sis anys, o de menors d'edat discapacitats, es podrà concedir un permís especial quan per les seves circumstàncies tinguin especials dificultats d'inserció social i familiar degudament acreditades pels serveis socials competents.

Les condicions d'aquest permís seran aprovades per la Comissió de Seguiment.

Article 32. Permís per adaptar la durada i distribució de la jornada

1. L'empleat o empleada tindrà dret a adaptar la durada i distribució de la jornada de treball per fer efectiu el seu dret a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, de comú acord amb l'Ajuntament tenint en compte les necessitats del servei i previ informe del cap del servei o responsable del mateix.

Article 33. Reduccions de jornada. Requisits per a la seva concessió

1. Les reduccions de jornada regulades en aquest Acord són incompatibles amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofici fins al finiment del termini de la reducció.

2. No es pot concedir la reducció de jornada a dues persones pel mateix fet causant, llevat que l'exerceixin d'una manera alternativa i sense que el termini global superi l'establert com a màxim.

Article 35. Reducció de jornada per discapacitat legalment reconeguda

1. Les persones amb una discapacitat legalment reconeguda que, per aquest motiu, han de rebre tractament en centres públics o privats tenen dret a una reducció de jornada de treball equivalent al temps que hi han de dedicar, sense pèrdua de llurs retribucions íntegres.

2. Per gaudir d'aquesta reducció de jornada cal un informe del servei mèdic corresponent que justifiqui la necessitat del tractament, la periodicitat o durada aproximada i la necessitat que es dugui a terme en l'horari laboral.

Article 36. Reducció de jornada d'un terç o de la meitat amb dret al 80% o al 60% de les retribucions

1. Els empleats públics poden gaudir, d'una reducció d'un terç o de la meitat de la jornada de treball, amb la percepció del 80% o del 60% de la retribució, respectivament, en els supòsits següents:

a) Per a tenir cura d'un fill o filla menor de sis anys, sempre que se'n tingui la guarda legal.

b) Per a tenir cura d'una persona amb discapacitat psíquica, física o sensorial que no faci cap activitat retribuïda, sempre que se'n tingui la guarda legal.

c) Perquè tenen a càrrec un familiar, fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, amb una incapacitat o disminució reconeguda igual o superior al 65% o amb un grau de dependència que li impedeix ésser autònom, o que requereix dedicació o atenció especial.

d) Les dones víctimes de la violència de gènere, per a fer efectiva llur protecció o llur dret a l'assistència social íntegra.

Article 37. Reducció de jornada per tenir cura d'un familiar per raons de malaltia molt greu

1. Per ser necessari tenir cura d'un familiar de primer grau, l'empleat o empleada tindrà dret a sol·licitar una reducció del 50% de la jornada laboral, amb caràcter retribuït, per raons de malaltia molt greu i pel termini màxim d'un mes.

CAPÍTOL V

Retribucions salarials

Article 38. Retribucions

Tots els empleat públics que gaudeixin d'una mateixa categoria professional tindran establertes iguals retribucions, classe i nivell, exceptuant l'antiguitat i els complements específics directament relacionats amb el lloc de treball.

Les retribucions del personal afectat pel present pacte seran les establertes en les taules salarials contingudes en l'annex III, essent bàsiques i complementàries.

Retribucions bàsiques:

a) Sou: Que correspon al del grup al qual pertany.

b) Triennis: Consisteixen en una quantitat igual per a cada grup, per cada tres anys de servei.

c) Pagues extraordinàries: dues cada any, a percebre amb la nòmina de juny i desembre. El seu import serà el d'una mensualitat de retribucions bàsiques i la totalitat de les retribucions complementàries, exceptuant els serveis extraordinaris.

Retribucions complementàries:

a) Complement de destinació: El corresponent al lloc de treball que s'ocupi o el que tingui consolidat el empleat públic/a com a grau personal. Les quantitats són les determinades per a cada nivell, en les taules que figuren en l'annex en les taules salarials Dins de cada grup hi ha d'haver una escala de nivells de complement de destinació, d'acord amb els pressupostos generals de l'Estat. Es respectaran els complements de destinació consolidats pel empleat públic/a com a grau personal.

b) Complement específic: Està destinat a retribuir les condicions particulars de cada lloc de treball, atenent l'especial dificultat tècnica, el grau de dedicació, la responsabilitat, la perillositat, penositat, la festivitat i la nocturnitat.

D'acord amb el que estableix l'article 175.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament del personal al servei de les entitats locals, es destinarà fins un màxim del 75%, per al complement específic, en qualsevol de les seves modalitats.

Inclourà:

Responsabilitat: implica direcció i comandament de personal.

Incompatibilitat: compromís de no dedicació a altres activitats laborals.

Perillositat: derivada de les tasques pròpies del servei a desenvolupar.

Penalitat/Laboriositat: llocs de treball que requereixen especial esforç físic o penalitat.

Especial preparació tècnica: exigeix formació o habilitat específica.

Disponibilitat: comprèn el grau de localització i compareixença, per raó de les circumstàncies, al lloc de treball.

Nocturnitat: No podrà excedir, en cap cas, el 25% del sou base assignat al treballador.

Festivitat: No podrà excedir, en cap cas, el 25% del sou base assignat al treballador.

Guàrdia dissabtes: quan per raó del servei es treballa els dissabtes.

Perllongament de jornada: retribuirà l'escreix de la jornada de personal.

Article 39. Increment salarial

1. Amb caràcter general l'increment de les retribucions durant els anys de vigència de l'acord serà el previst per la Llei de Pressupostos de l'Estat per a cada exercici.

2. S'estableix una clàusula de revisió salarial a fi i efecte de compensar la pèrdua del poder adquisitiu derivada de la desviació entre l'increment del preus de consum (IPC) previst i l'IPC català de cada exercici. Aquest increment s'incorporarà a la massa salarial i serà consolidable.

Article 40. Reconeixement de serveis

Si per raó del servei hi ha algun treballador que realitza treballs de superior categoria a la seva, aquest percebrà automàticament la quantia assenyalada a aquesta categoria, i en cap cas podrà ser obligat a realitzar aquestes funcions sense percebre les retribucions corresponents.

Tanmateix, si per circumstàncies especials, a l'Ajuntament l'interesses que algun empleat públic realitzi funcions de categoria inferior, caldrà el consentiment del treballador, i sense cap mena de pèrdua en les seves retribucions salarials.

Article 41. Treballs extraordinaris

Amb l'objectiu d'afavorir la creació d'ocupació, cap treballador podrà ser obligat a fer hores extres fora de la seva jornada de treball habitual, llevat que es tracti d'una força major.

Tindran la consideració de serveis extraordinaris els que, excepcionalment, puguin fer-se a més de la jornada habitual de treball, segons resulta de les diferents modalitats establertes en aquest Acord, i respondran sempre a necessitats de serveis en períodes d'acumulació de feina, absències imprevistes i situacions d'emergència que puguin sorgir. En cap cas la prestació de serveis extraordinaris tindrà caràcter habitual i continuat.

Els treballs realitzats fora de la jornada laboral seran compensats com a hores extraordinàries o retribuïts a elecció del treballador.

Les hores extraordinàries compensades amb temps de repòs ho seran d'acord amb la següent taula:

1. Una hora extraordinària efectuada en dia laborable s'ha de compensar amb una hora i mitja de descans.

2. Una hora extraordinària efectuada en dia festiu o nocturna s'ha de compensar amb dues hores de descans.

3. Una hora extraordinària efectuada en dia festiu i nocturna s'ha de compensar amb dues hores i mitja de descans.

La compensació amb temps de descans s'efectuarà en un termini no superior als tres mesos des de la data de la prestació dels serveis extraordinaris.

A aquests efectes, té la consideració d'hora nocturna l'efectuada entre les 22.00 hores i les 6.00 hores.

Hora festiva l'efectuada els dissabtes i dies festius. Aquells serveis que el seu horari laboral estigui regulat per quadrants es considerarà festiu els dies que així li corresponguin en el seu quadrant..

Les hores de descans acumulades per aquests motius es poden gaudir juntament amb altres períodes.

Les hores extraordinàries, compensades econòmicament s'abonaran d'acord amb la taula corresponent, inclosa en l'Annex VI.

Els serveis extraordinaris es computen mensualment i s'han d'abonar en la nòmina a partir del mes següent al de la seva realització. S'hauran de presentar de forma degudament justificada, com a molt tard el dia 20 de cada mes per tal de poder-les incloure en la nòmina del mes següent, en cas contrari, es produirà una demora d'un mes en el seu pagament.

4. La prestació de serveis extraordinaris serà voluntària. L'Ajuntament informarà cada trimestre als òrgans de representació sindicals dels serveis extraordinaris realitzats, així com de les causes que els motivaren.

5. La convocatòria de personal de l'Ajuntament per assistir a òrgans municipals, comissions, reunions o actes municipals fora de l'horari comú de treball tindrà el caràcter de servei extraordinari. Així mateix, es retribuirà el desplaçament obligat en el cas que l'empleat o empleada resideixi fora del municipi.

6. Les hores extraordinàries seran autoritzades prèviament pel regidor responsable.

Article 42. Assistència a judicis

1. Quan qualsevol empleat de l'Ajuntament, per raons del servei, hagi de comparèixer davant un jutjat en les seves hores de descans, es a dir, fora de la jornada laboral, serà compensat amb la retribució econòmica corresponent a les hores utilitzades, o amb els descans corresponents a la taula establerta en l'article 41.

2. Quan l'assistència a judici es produeixi a l'endemà d'haver treballat en torn de nit, el empleat podrà finalitzar abans el servei, sempre que aquest ho permeti.

3. L'assistència a judici haurà d'acreditar-se amb la citació segellada i farà constar en un marge del document el temps emprat.

4. Els empleats públics tenen dret a cobrar les despeses de desplaçament al jutjat corresponent a càrrec de l'Ajuntament, o bé aquest els facilitarà els mitjans per fer possible el desplaçament.

Article 43. Indemnitzacions per raó del servei

1. Les eventuals indemnitzacions per raó del servei (dietes i desplaçaments) s'abonaran d'acord amb allò establert en cada moment per la Generalitat.

2. En cas d'utilitzar transport públic s'abonarà el bitllet o passatge utilitzat, realitzant-se la compra o adquisició o autorització d'aquest per l'Ajuntament, així com l'abonament d'estacionaments, peatges d'autopistes si fossin necessaris.

Les despeses d'aparcament i autopista caldrà justificar-les amb el rebut corresponent.

3. Per percebre l'import de la indemnització, el treballador/a ha de justificar la despesa realitzada presentant els justificants dels pagaments signats pel seu cap de departament o regidor.

4. Els accidents que tinguin lloc en els desplaçaments inclosos en el present article tindran la consideració d'accident laboral a tots els efectes, sempre i quan no siguin considerats una imprudència temerària, accident per accés de velocitat, o estar sota efectes d'alcohol, altres tipus de drogues, estimulants, o productes que puguin tenir efectes sobre les reaccions, els reflexes o les SNC.

Article 44. Nòmina

1. La data límit de la transferència de la nòmina mensual en el compte corrent de cada empleat serà dins els 4 dies hàbils dels mes següent.

CAPÍTOL VI

Plantilla, selecció, promoció i formació

Article 45. Organització del treball

L'organització del treball, d'acord amb la legislació vigent, és facultat i responsabilitat exclusiva de l'Ajuntament, sens perjudici dels drets i facultats d'audiència, d'informació i de participació dels representants dels treballadors reconeguts en la normativa d'aplicació.

Article 46. Plantilla

La plantilla de personal de l'Ajuntament ha d'estar integrada per la relació detallada per cossos, escales, subescales, classes i categories de les places en què s'integren els empleats públics, el personal laboral i l'eventual agrupades, indicant la denominació d'aquestes, el nombre de places que les constitueixen, el nombre de les que es trobin vacants i el grup a què pertanyin, d'acord amb la titulació exigida per al seu ingrés, amb la seva dotació pressupostària.

La relació de llocs de treball ha de respondre als principis de racionalitat, d'economia i d'eficàcia, i conté la totalitat de les places de empleat públics, de personal laboral i de personal de confiança o eventual als efectes de la seva quantificació pressupostària.

Es reconeix a la corporació la facultat de crear, modificar o amortitzar places segons les pròpies necessitats de la corporació i l'observació de la legislació que hi sigui vigent en el moment de la seva modificació.

Article 47. Oferta pública d'ocupació

La planificació dels recursos humans de la corporació tindrà com a objectiu contribuir a la consecució de l'eficàcia en la prestació dels serveis i de l'eficiència en la utilització dels recursos econòmics disponibles mitjançant la dimensió adequada dels seus efectius, la seva millor distribució, formació professional i mobilitat.

L'oferta pública d'ocupació inclourà places vacants ocupades per personal interí o laboral no fix, pressupostades, que es considerin necessàries per al funcionament dels serveis públics essencials, dins de cada exercici pressupostari.

Totes les places incloses en una oferta seran consensuades amb els representants dels treballadors una vegada s'hagin aprovat per l'òrgan competent.

El 65% de les places seran de promoció interna.

Article 48. Sistema de provisió dels llocs de treball

L'ingrés del personal al servei de l'Ajuntament es realitzarà mitjançant convocatòria pública, a través de qualsevol dels sistemes establerts en la L'EBEP i en la normativa concordant, en què es garanteixin els principis constitucionals d'igualtat, mèrits, capacitat i publicitat en el marc del Reglament del Personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol.

Article 49. Convocatòries

Les convocatòries ordinàries contindran necessàriament:

a) Denominació, localització, grup, nivell i complement específic del lloc.

b) Requisits exigits per al seu desenvolupament, entre els que únicament podran figurar els continguts en les relacions de llocs de treball.

c) Termini de presentació de sol·licituds, que en cap cas podrà ser inferior a 20 dies hàbils, comptats a partir de la data de publicació de la convocatòria.

Les bases de les convocatòries s'acordaran amb la representació dels treballadors corresponent a cada àmbit d'aplicació.

Article 50. Òrgans de selecció

Els òrgans de selecció es constituiran de conformitat amb el que disposa l'Estatut Bàsic de l'empleat públic.

Els representants del personal podran designar entre els seus membres dos observadors (titular i suplent), els quals participaran en qualitat d'observadors amb veu i sense vot.

S'informarà prèviament a totes i cadascuna de les convocatòries als representants del personal.

Article 51. Selecció de la promoció interna

Els treballadors podran accedir, mitjançant promoció interna, a Cossos, Escales o Categories del grup immediatament superior al que pertanyin o del mateix grup.

El percentatge de vacants a cobrir per promoció interna serà fixat pel Ple de l'Ajuntament, essent obligatòria una reserva mínima del 65% de les places convocades.

El personal que accedeixi a una plaça vacant mitjançant promoció interna tindrà preferència a escollir de les existents per ordre de puntuació en el concurs o concurs oposició.

Per concórrer a les proves de promoció interna, l'empleat ha de trobar-se en situació de servei actiu o serveis especials en el cos o escala de procedència, haver completat 2 anys de serveis en aquest com a empleat i posseir la titulació i la resta de requisits establerts per a l'accés al cos, escala o categoria a què aspira a ingressar.

L'accés per promoció interna es realitzarà mitjançant el sistema de concurs als cossos, escales o categories en què la llei ho permeti i requerirà la superació de les mateixes proves que les establertes en la convocatòria per a l'ingrés amb caràcter general en el cos o escala de què es tracti. No obstant això, els aspirants que concorrin en el torn de promoció interna podran ser eximits de la realització d'aquelles proves que estiguessin encaminades a l'acreditació de coneixements ja exigits per a l'ingrés en el cos o escala de procedència.

Els empleats que accedeixin pel sistema de promoció interna a altre cos, escala o categoria seran adscrits provisionalment a llocs de treball vacants propis d'aquell, fins que obtinguin destinació definitiva mitjançant concurs o lliure designació. En tot cas, en el primer concurs en el que puguin participar, gaudiran de preferència sobre els aspirants que provinguin del torn lliure, per proveir les vacants que es convoquin.

A aquests efectes es requerirà la titulació establerta a l'article 25 de la Llei 30/1984, de mesures per a la reforma de la funció pública (o la que posteriorment s'implanti en aplicació de l'EBEP) o una antiguitat de 10 anys en el cos o escala del subgrup C2, o de 5 anys i la superació d'un curs específic de formació al que s'accedirà per criteris objectius per accedir al subgrup C1.

El personal que accedeixi al torn de promoció interna, estarà exempt d'abonar els drets d'examen.

Article 52. Classificació professional

1. La classificació professional té per objecte la determinació i definició dels diferents grups en què poden ser agrupats els treballadors d'acord amb la titulació i formació exigida, el lloc de treball i les funcions que exerceixen.

2. S'estableixen els següents grups professionals:

Grup A: Dividit en dos Subgrups: A1 i A2.

Per a l'accés a aquest grup s'exigirà estar en possessió del títol universitari de grau.

La classificació en cada subgrup estarà en funció del nivell de responsabilitat de les funcions a desenvolupar i de les característiques de les proves d'accés.

Grup B: Per a l'accés al grup B s'exigirà estar en possessió del títol de tècnic superior.

Grup C: Dividit en dos subgrups, C1 i C2, segons la titulació exigida per a l'ingrés.

C1: títol de Batxiller o tècnic.

C2: Títol de graduat en educació secundària obligatòria.

AP: Agrupacions diferents de les enunciades anteriorment, per a l'accés no s'exigeix estar en possessió de cap de les titulacions previstes en el sistema educatiu. Els treballadors que pertanyin a aquestes agrupacions, quan reuneixen la titulació exigida, podran promocionar d'acord amb el que s'estableix en la normativa de funció pública.

3. El fet d'incloure a la plantilla una categoria diferent de les previstes en el present Acord requereix la prèvia negociació amb els representants sindicals, per tal de determinar la seva denominació, funcions i retribucions. Els representants sindicals hauran d'emetre informe en el termini màxim de quinze dies.

Article 53. Mobilitat funcional

1. La mobilitat del personal que pugui produir-se com a conseqüència de les necessitats justificades del servei, sempre que no comporti una modificació substancial de les condicions de treball, no té la consideració de mobilitat geogràfica, sens perjudici del que estableix l'article 39 de l'Estatut dels treballadors.

Per dur a terme aquests canvis de treball, és preceptiu l'informe dels delegats de personal corresponents, el qual s'ha d'emetre en un termini màxim de tres dies hàbils.

Aquests canvis de lloc de treball s'han de motivar de manera suficient i s'han de realitzar sens perjudici econòmic ni professional del treballador/a afectat i sense dret a indemnització de cap tipus.

2. Encàrrec de categoria superior.

Quan les necessitats del servei així ho exigeixin, l'Ajuntament podrà encomanar als seus treballadors/ores l'exercici de funcions corresponents a una categoria professional superior a la que tinguin de la mateixa àrea funcional o, si és d'una altra àrea funcional, sempre que sigui del grup immediatament superior, per un període no superior a 6 mesos durant un any o 8 mesos durant dos anys, amb l'informe previ del/de la cap responsable de cada organisme o centre de treball i la corresponent comunicació als representants dels treballadors quan aquest encàrrec sigui superior a 15 dies. Aquests treballs es realitzaran per torns rotatius entre tots els treballadors/ores de la unitat afectada que reuneixin els requisits necessaris per efectuar les funcions i comportarà la reserva del lloc d'origen. Per tal de determinar els treballadors/ ores que efectuaran aquests torns els departaments efectuaran un procés de selecció interna que haurà de ser acordat amb els representants dels seus treballadors; fins que no s'adopti un nou acord, aquest procés serà el mateix per a tots els processos que efectuï el departament. Un cop superats els terminis esmentats al primer paràgraf d'aquest punt, si el treball desenvolupat no fos amb caràcter de substitució i hi hagués un lloc de treball vacant, s'haurà d'obrir convocatòria per a la seva provisió mitjançant els procediments que estableix aquest Conveni. Quan es realitzin treballs de categoria superior a la del treballador/a, aquest/a tindrà dret a la percepció de la diferència retributiva entre la categoria assignada i la funció que efectivament realitzi. Els treballs de categoria superior s'hauran d'encarregar sempre per escrit al treballador/a.

3. Treballs de categoria inferior

Si per necessitats peremptòries i imprevisibles de l'activitat productiva, a l'Ajuntament, els organismes i les entitats incloses en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni els cal destinar un treballador/a a tasques corresponents a una categoria inferior a la que té dintre de la mateixa àrea funcional o si és d'una altra àrea funcional sempre que sigui del grup immediatament inferior podrà fer-ho pel temps imprescindible, que no podrà excedir en cap cas els dos mesos cada any per portar-les a terme, i li mantindran la retribució i la resta de drets de la seva categoria professional. Aquests treballs s'han de portar a terme per torns rotatius. Quan l'encàrrec sigui superior a 10 dies, serà preceptiu l'informe dels representants legals dels treballadors, que serà emès en el termini màxim de 3 dies hàbils. Si en aquest termini no s'emet aquest informe, s'entendrà que és favorable a l'encàrrec de treball de categoria inferior.

Article 54. Seguiment de la contractació

L'Ajuntament entregarà als representants dels treballadors la còpia bàsica de tots els contractes que s'hagin de formalitzar per escrit excepte els contractes de personal d'alta direcció que només caldrà notificar-ho als representants dels treballadors.

Aquesta còpia bàsica s'entregarà en el termini màxim de 10 dies per a què la signin i l'Ajuntament la remeti a l'oficina d'ocupació.

Article 55. Contractació temporal

1. L'Ajuntament establirà les previsions necessàries de contractació temporal per cobrir determinats serveis (personal docent, operaris de neteja...) durant els períodes de vacances o en situacions de baixa per malaltia.

Article 56. Formació i perfeccionament professional

1. La formació constitueix un element essencial en l'estratègia de canvi de l'Administració Pública i és un factor bàsic per a incrementar la motivació i la integració del personal de l'Ajuntament d'Almacelles, i és un mecanisme eficaç i indispensable per a articular la mobilitat i la promoció.

2.-Dins el marc dels acords nacionals en matèria de formació contínua, la coparticipació de la Corporació i dels/de les representants sindicals en la planificació, gestió i impartició de la formació a l'Ajuntament d'Almacelles és la millor garantia per a una més gran eficàcia quant als seus resultats, a fi d'oferir a la ciutadania uns serveis públics de qualitat, en constant consolidació, progressió i modernització.

En aquest context, la formació ha de ser considerada com una necessitat i una obligació professional. En conseqüència, i de conformitat amb el capítol XXIX de l'esmentat acord, l'Ajuntament d'Almacelles es compromet a:

L'Ajuntament pactarà amb els representants sindicals i el sindicat, els cursos que es considerin adients a impartir, tant teòrics com pràctics, per a tots els treballadors, ja siguin realitzats per la mateixa Corporació o per qualsevol altra entitat, pública o privada, el contingut dels quals estigui directament relacionat amb el lloc de treball.

3. Anualment, l'Ajuntament realitzarà un estudi de les necessitats de formació professional del seu personal relacionat i vinculat a la planificació integral dels recursos humans dins del projecte de treball global i de l'esquema organitzatiu, i aprovarà el Pla de formació que en resulti d'aquest estudi. Així mateix, es compromet a destinar anualment una partida pressupostària d'import suficient per sufragar els cursos inclosos dins el Pla de formació que sigui aprovat i que no siguin finançats mitjançant altres fonts de finançament.

4. La Ajuntament directament o en col·laboració amb altres institucions o centres oficials reconeguts, organitzarà els cursos que s'estableixin en el pla anual de formació. La selecció del personal als cursos integrats al pla de formació anual de l'empresa s'establirà de comú acord entre la Ajuntament i la representació del personal. L'assistència a aquests cursos es considerarà com a treball efectiu, sempre que se'n obtingui el corresponent certificat d'assistència i/o d'aprofitament.

5. La formació externa, és a dir la que no sigui programada ni organitzada per l'Ajuntament, es podrà autoritzar sempre i quan quedin cobertes les necessitats del servei, determinant en cada supòsit el percentatge del cost del curs que anirà a càrrec de l'organització i a càrrec del treballador i la consideració o no del temps d'assistència al curs com a treball efectiu i en quin percentatge i d'acord amb els següents criteris:

a) Els empleats públics que facin estudis per obtenir un títol acadèmic o professional oficialment reconegut, en centres oficials o homologats tindran dret a escollir torn de treball, sempre i quan sigui possible segons les necessitats del servei.

b) Els empleats públics que realitzin estudis de formació professional que tinguin relació directa amb el desenvolupament del seu lloc de treball tindran dret a l'adaptació de la jornada de treball o la concessió d'un permís sense sou amb reserva del lloc de treball, d'una durada màxima d'un mes, sempre i quan sigui possible segons les necessitats del servei.

c) En el supòsit que els empleats públics vulguin realitzar algun curs per a la seva millora o promoció professional que no estigui relacionat directament amb el desenvolupament del seu lloc de treball, hauran de recuperar les hores de formació realitzades en un horari adequat pel desenvolupament de les funcions pròpies del seu lloc de treball, segons s'acordi amb el/la responsable d'àrea o departament i amb el vist i plau del Departament de Recursos Humans.

6. L'Ajuntament facilitarà l'assistència dels seus empleats als cursos d'especialització i perfeccionament organitzats per les diverses administracions públiques i a les jornades, seminaris i activitats relacionades directament amb les funcions dels corresponents llocs de treball o amb la seva promoció.

7. S'abonaran als empleats les despeses de matriculació dels cursos d'especialització i perfeccionament que estiguin expressament aprovats per l'Ajuntament, sempre que tinguin relació directa amb el corresponent lloc de treball o amb la seva promoció.

8. Els empleats o empleades tindran dret a realitzar fins un màxim de 20 hores de formació anuals. El cap de la unitat administrativa corresponent gestionarà que l'assistència als cursos no produeixi perjudicis a les tasques quotidianes, tan d'atenció de públic com de gestió interna.

CAPÍTOL VII

Millores socials

Article 57. Ajuts per escolaritat

S'establirà un fons per ajuts d'estudis i escolaritat per als fills/es del personal de l'Ajuntament a fi i efecte de compensar, en part, les despeses efectuades per cursar estudis.

S'hauran de reunir els següents requisits:

* Ser funcionari de carrera, laboral fix o indefinit o tenir una antiguitat mínima a l'Ajuntament de 24 mesos.

*Estar matriculat per cursar els següents cursos:

- Escoles Bressol: 105'40 euros.

- Primària: 105'40 euros.

- Cicle formatiu de grau mig i cicle formatiu de grau superior: 137 euros.

- Curs pont per accedir d'un Grau Superior a Estudis Universitaris: 137 euros.

- E.S.O: 137 euros.

- Batxillerat: 150 euros.

- Estudis universitaris(resten exclosos post graus): 205'50 euros.

Les sol·licituds s'hauran de presentar al registre general de l'Ajuntament abans del 30 de novembre, acompanyades de la fotocòpia de la matrícula o el justificant del seu pagament, per tal de que es pugui pressupostar anyalment la quantitat global necessària per a cobrir els ajuts.

No s'abonaran els ajuts per escolaritat en el cas de repetir curs, exceptuant casos degudament justificats.

Article 58. Incapacitat temporal

Dins dels tres primers dies següents de no assistència al treball per motius de malaltia professional o accident laboral o per malaltia comuna o accident no laboral es presentarà al Registre General el corresponent volant de baixa mèdica oficial, sense perjudici de comunicar-ho immediatament al responsable del servei. També es presentaran els comunicats de confirmació de baixa mèdica cada vegada que es produeixin.

El volant d'alta laboral es presentarà al Registre el dia de la incorporació al treball.

Totes les absències per malaltia o accident que no sigui motiu de baixa mèdica, hauran d'acreditar-se presentant el justificant mèdic al Registre general.

Les percepcions per ITs de la SS es complementaran:

En cas d'accident laboral o malaltia professional: la prestació de la Seguretat Social serà complementada fins el 100% de les retribucions del mes anterior al de la IT (Prestació de la Seguretat Social: 75% des del primer dia).

Article 59. Pla de pensions

Quan la legislació vigent ho permeti, la Comissió de Paritària estudiarà la millor fórmula per adherir-se al pla de pensions de la ACM.

Article 60. Assistència jurídica

1. L'Ajuntament garantirà l'assistència i la defensa jurídica del personal al seu servei, per raó de conflictes derivats de la prestació del servei i que no vagin dirigits contra l'Ajuntament, llevat dels supòsits que el treballador hagi actuat amb negligència, engany o mala fe, acreditat mitjançant sentència judicial ferma, en els quals l'Ajuntament podrà exigir el reintegrament de les despeses efectuades per a la defensa i representació de l'empleat o empleada.

Article 61. Assegurança de responsabilitat civil

1. L'Ajuntament mantindrà contractada una pòlissa de cobertura de les indemnitzacions que es vegin obligats a satisfer al personal de l'Ajuntament per danys ocasionats a tercers pel desenvolupament de les seves funcions al servei de la Ajuntament que no puguin ésser imputables a imprudència temerària amb infracció de reglaments, negligència o ignorància inexcusables, dol o mala fe, infracció o incompliment voluntari de les normes, provats per sentencia judicial ferma. La mateixa assegurança cobrirà el pagament de les costes i despeses judicials, incloent-hi les fiances que puguin ésser exigides a l'assegurat per garantir la seva responsabilitat.

Article 62. Bestretes

1. Els empleats públics a l'Ajuntament d'Almacelles, funcionaris de carrera, laborals fixos o indefinits o amb una antiguitat superior a 24 mesos, podran demanar, per causa degudament justificada, mitjançant escrit presentat en el registre de l'Ajuntament, una bestreta reintegrable, per un import màxim de 1.500 euros. El seu reintegrament es farà en un termini màxim de 24 mesos, els retorns, es faran en descomptes a la nòmina mensual, no incrementades el cas de les pagues extraordinàries.

2. L'Ajuntament, analitzarà cada sol·licitud formulada i determinarà la procedència o no de la seva concessió. En supòsits especials podrà incrementar-se l `import de la quantia assenyalada, en funció de la disponibilitat de tresoreria de l'Ajuntament.

3. L'atorgament de les bestretes, es farà en funció de la següent prioritat:

1. Despeses mèdiques.

2. Adequació d'habitatge a familiar amb minusvalia.

3. Adquisició de primer habitatge

4. Obres estructurals primer habitatge

5. Altres despeses objectivament necessàries.

4. S'haurà de justificar la destinació de la bestreta atorgada mitjançant factures definitives o altres documents acreditatius de la despesa efectuada.

5. El/la treballador/a que causi baixa a l'Ajuntament tindrà que retornar la quantitat que li quedi pendent d'amortitzar.

6. No es podrà atorgar cap altre avançament fins que no hagin transcorregut dotze mesos des que es van liquidar els compromisos adquirits anteriorment, excepció fet de necessitats mèdiques urgents.

7. Per als contractes laborals temporals, l'import de les bestretes restarà condicionat al seu retorn abans de la finalització del contracte.

8. Es crearà un fons de 6.000 euros com a quantitat màxima anual per tal de atorgar o concedir les bestretes al personal de l'Ajuntament.

Article 63. Ajuts en materials mèdics

L'Ajuntament es compromet a donar ajuts als treballadors en matèries de caràcter sanitari amb periodicitat anyal, i sempre amb prescripció facultativa en els següents casos:

Ajuts oftalmològics:

Muntura.............................................................................................................................................. 69,50 euros

Vidres fins a 5 diòptries...................................................................................................................... 49,00 euros

De 5 a 9 diòptries............................................................................................................................... 52,00 euros

Més de 9 diòptries.............................................................................................................................. 55,00 euros

Lents de contacte o pròtesis oculars, màxim................................................................................... 137,00 euros

Els ajuts d'audició, ortopèdia i estomatologia, no coberts per la Seguretat Social i sota prescripció mèdica, es cobrirà fins a un màxim de 137,00 euros.

CAPÍTOL VIII

Mitjans de treball, seguretat i salut laboral

Article 64. Salut laboral

1. A l'empara de la Llei 31/95, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals i del seu posterior desenvolupament, l'empleat té dret a una protecció eficaç en matèria de seguretat i salut en el treball, així com ha d'observar i posar en pràctica les mesures de prevenció de riscos que s'adoptin legalment i reglamentària i, en concret, dintre del compliment íntegre de l'esmentada Llei, a:

a) Conèixer detalladament i concretament els riscos als quals està exposat en el seu lloc de treball, les avaluacions d'aquest risc i les mesures preventives per evitar-lo.

b) Interrompre la seva activitat, en cas necessari, quan aquesta suposi un risc immediat i greu per a la seva salut o la seva vida.

c) Vigilar la seva salut intentant detectar precoçment possibles mals originats pels riscos a què està exposat.

d) Rebre una formació adequada en salut laboral en temps computable com a hores de treball.

e) Beneficiar-se de reduccions de la jornada laboral quan es trobin exposats a sistemes de treball perjudicials o tòxics, sempre i quan no s'aconsegueixi una prevenció adequada.

f) Totes aquelles altres competències i obligacions determinades per la legislació vigent.

2. L'Ajuntament haurà de:

a) Promoure, formular i aplicar una política de seguretat i higiene adequada als seus centres de treball i facilitar la participació dels empleats en aquesta tasca.

També haurà de garantir una formació adequada i pràctica en aquestes matèries als empleats de nou accés, o quan canviïn llocs de treball i s'hagin d'aplicar noves tècniques, equips i materials que puguin ocasionar riscos al empleat, als seus companys o a terceres persones. El personal està obligat a seguir aquests ensenyaments i a realitzar les pràctiques que es facin dins de la jornada de treball o en altres hores fora de la jornada de treball.

b) Determinar i avaluar els factors de risc que puguin afectar la seguretat i la salut del personal, tant de les instal·lacions com de les eines de treball, manipulació de productes o procediments.

c) Informar regularment sobre l'absentisme laboral i les seves causes, els accidents en acte de servei i els índexs de sinistres.

d) Complir les obligacions previstes al Reial Decret 171/2004, de 30 de gener, pel qual es desenvolupa l'article 24 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, en matèria de coordinació d'activitats empresarials, i a tal efecte, els serveis promotors de la contractació d'empreses externes adoptaran totes les decisions i mesures necessàries per a prevenir els riscos laborals derivats de la concurrència d'activitats empresarials en el centre de treball. Les empreses que es contractin o subcontractin hauran de complir els requisits previstos per la normativa aplicable i, en aquest sentit, acreditar que han complert les seves obligacions en matèria de: avaluació de riscos, el pla de seguretat, els procediments i protocols de treball escaients, formació i informació als seus treballadors i que han establert els mitjans de coordinació necessaris.

e) Totes aquelles altres competències i obligacions determinades per la legislació vigent.

f) Elaborar un pla de prevenció, salut i seguretat que prevegi, entre altres aspectes, actuacions i inversions en millores de les condicions de treball i la neutralització dels factors de risc.

g) Garantir la revisió periòdica de l'avaluació de riscos laborals anualment, deixant-ne constància mitjançant documentació per escrit del registre del tècnic corresponent.

h) Garantir l'execució d'un pla d'emergències o autoprotecció per cadascun dels edificis i centres de treball. Tanmateix s'avaluaran les causes dels riscs de les possibles emergències, es nomenaran les persones encarregades com a caps d'emergències i es formaran els equips d'intervencions corresponents (EPI, ESI i EVS) i es formaran aquestes persones per poder assumir les funcions assignades. Es garantirà fer un simulacre d'emergència, com a mínim, en cada un dels centres de treball que en l'avaluació es cregui mes convenient per la seva probabilitat i risc.

i) Promoure i fomentar tots els valors que promoguin i ajudin a prevenir tot tipus de riscs psicosocials, efectuant estudis i avaluacions d'aspectes psicosocials, càrrega de treball, monotonia, estrès, incompatibilitats, conflictes de rol, etc. facilitant, motivant i impulsant practiques de 'Responsabilitat Social Corporativa'. A tal efectes s'utilitzarà el manual ISTAS 21.

j) Proporcionar als delegats de prevenció la formació adequada.

Article 65. Comitè de Seguretat i Salut

1. L'Ajuntament està constituït com un únic Comitè de Seguretat i Salut, segons recull l'article 34 d) de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Estarà format pels delegats de prevenció i un nombre igual de membres designats per la Ajuntament.

2. Seran funcions d'aquest Comitè:

a) Participar en la elaboració, posada en pràctica i avaluació dels plans i programes de prevenció de riscos en la empresa. A tal efecte, es debatran en el si de la Comissió, abans de la posada en pràctica i en allò referent a la seva incidència en la prevenció de riscos, els projectes en matèria de planificació, organització del treball e introducció de noves tecnologies, organització i desenvolupament de les activitats de protecció i prevenció a que es refereix l'article 16 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i projecte i organització de la formació en matèria preventiva.

b) Conèixer directament la situació relativa a la prevenció de riscos en el centre de treball, realitzant les visites que siguin necessàries.

c) Acordar la realització de reunions conjuntes o altres mesures d'actuació coordinada en els supòsits que concorrin treballadors de diferents empreses en un mateix centre de treball, en particular quan pels riscos existents en el centre de treball que incideixin en la concurrència d'activitats, es consideri necessària la consulta per analitzar la eficàcia dels mitjans de coordinació establerts per a les empreses concurrents o per a procedir a la seva actualització.

d) Conèixer tots aquells documents i informes relatius a les condicions de treball que siguin necessaris per al compliment de les seves funcions, així com els procedents de la activitat del servei de prevenció, en el seu cas.

e) Conèixer i analitzar els danys produïts en la salut o en la integritat física dels treballadors, al objecte de valorar les seves causes i proposar les mesures preventives oportunes.

f) Promoure a l'Ajuntament l'observança de les disposicions vigents en matèria de salut laboral i en concret el que disposa l'article anterior.

g) Proposar anualment a l'Ajuntament un pressupost destinat a la millora de les condicions de treball en matèria de salut.

h) Totes aquelles altres competències i obligacions que determina la legislació vigent.

3. Els representants del personal de l'Ajuntament en el Comitè de Seguretat i Salut exerciran com a delegats de prevenció, amb les funcions específiques en matèria de prevenció de riscos en el treball següent:

a) Ser informats per l'Ajuntament dels riscos i del resultat de les avaluacions de prevenció.

b) Informar i formar als empleats i treballadors en matèria de seguretat i salut laboral.

c) Proposar a l'Ajuntament totes les iniciatives que considerin pertinents per tal de millorar les condicions de treball i proposar la realització de campanyes i cursets de formació i sensibilització dels personal de l'Ajuntament en matèria de salut, medi ambient laboral i seguretat i higiene en l'àmbit de la feina.

d) Paralitzar les activitats quan s'apreciï l'existència d'un risc greu, inevitable i imminent, i sol·licitar la convocatòria urgent del Comitè de Seguretat i Salut.

e) Ser consultats prèviament a l'hora de prendre decisions sobre inversions i despeses o modificacions de processos de treball que puguin tenir alguna repercussió sobre el medi ambient laboral i, en particular, el control d'emissions i el tractament de deixalles.

f) Ser informats dels seguiments o de les comprovacions d'incapacitat temporal que s'instrueixin i de la causa i els criteris que les motiven, així com del seu resultat amb l'avaluació que els correspongui.

g) Ser informats i consultats, i promoure les mesures preventives escaients en els termes que disposa el Reial Decret 171/2004 de 30 de gener pel qual es desenvolupa l'article 24 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals, en matèria de coordinació d'activitat empresarials.

h) Totes aquelles altres competències i obligacions que determini la legislació vigent.

i) Per tal de realitzar les seves funcions, els membres del Comitè de Seguretat i Salut disposaran d'un crèdit de 20 hores mensuals.

4. A les reunions del Comitè hi podran assistir, amb veu però sense vot, un representant de cadascuna de les seccions sindicals constituïdes i un representant dels serveis de prevenció de la Ajuntament que no formi part del Comitè, així com els serveis d'assessorament tècnic extern que siguin sol·licitats per qualsevol de les parts.

Article 66. Reconeixement mèdic prevenció riscs laborals

1. L'Ajuntament garantirà al personal, mitjançant la realització de revisions mèdiques específiques, la vigilància periòdica amb caràcter anual, del seu estat de salut en funció dels riscos inherents al treball.

2. L'expedient mèdic serà confidencial, tot i que l'interessat tindrà coneixement del seu resultat. A efectes estadístics, al Comitè de Seguretat i Salut se li comunicaran els resultats globals de les revisions mèdiques.

3. L'Ajuntament instal·larà farmacioles a totes les dependències municipals i vehicles oficials, col·locades en llocs de fàcil accés i tindrà cura de la reposició dels seus productes i que en tot moment estigui degudament assortida.

4. L'Ajuntament, mitjançant el Comitè de Seguretat i Salut, realitzarà aquelles campanyes de prevenció de la salut que consideri necessàries.

Article 67. Segona activitat

1. Quan es manifesti amb certificat mèdic d'aptitud expedit pel metge de vigilància de la salut del Servei de Prevenció, i en coincidència amb el del Servei de Prevenció que el lloc de treball o l'activitat desenvolupada perjudica a una persona determinada, serà traslladada, a petició seva, a un altre lloc de la mateixa categoria i especialitat sempre i quan sigui possible d'acord amb les possibilitats organitzatives i quedi acreditada la capacitat de la persona interessada per desenvolupar les funcions inherents al lloc de treball.

Article 68. Protecció de l'embaràs

1. Si l'avaluació de riscos posa de manifest l'existència d'un risc per a la seguretat o la salut de la dona embarassada, o una possible repercussió sobre l'embaràs o la lactància de les empleades, s'adoptaran les mesures necessàries per evitar l'exposició a aquest risc, mitjançant l'adaptació de les condicions de treball o del temps de dedicació de la treballadora afectada. Aquestes mesures inclouran, quan sigui necessari, la no realització de treball nocturn o a torns.

2. Si no és possible l'adaptació de les condicions del lloc de treball, quan les condicions d'aquest puguin suposar un perjudici per a la salut de l'empleada treballadora o del nadó, segons certificat mèdic emès pels serveis oficials, la treballadora haurà de ser traslladada a altre lloc de treball diferent, compatible amb el seu estat, fins que pugui reincorporar-se a l'anterior.

3. Amb caràcter general, en tot allò que fa referència a la protecció de la dona empleada durant l'embaràs es tindrà en compte les disposicions al respecte del Reial Decret 1251/2001, de 16 de novembre que regula les prestacions econòmiques del sistema de la Seguretat Social per maternitat i risc durant l'embaràs.

Article 69. Roba de treball

1. L'Ajuntament facilitarà la roba i l'equipament de treball adequats al personal que presti serveis que impliquin un desgast del vestit, o que en el normal desenvolupament de les seves tasques es pugui tacar, embrutar o perjudicar la seva roba d'ús comú, o que requereixi mesures de seguretat i protecció, així com al personal que hagi d'usar uniforme, almenys dues vegades l'any. També es facilitarà roba i calçat impermeable al personal que habitualment hagi de treballar a la intempèrie o en llocs afectats per pluja, vent o humitat.

2. Les característiques i durada del vestuari seran les que es descriuen en l'annex III.

3. La roba que correspongui al període d'estiu s'haurà de lliurar abans del 15 d'abril, i la d'hivern, abans del 30 de setembre.

4. Cada treballador es responsable de la guarda i custodia de la roba de treball i EPI, així com del seu bon us i del seu manteniment i cura, i té l'obligació de retornar-la per procedir al seu canvi o substitució.

5. Ajuntament facilitarà els E.P.I als treballadors que així ho necessitin per la realització de les seves tasques segons s'especifica en l'Art. 17.2 de la L.31/1997 i en el RD 773/1997. aquest EPI s'ajustaran el que estableix el RD. 1407/1992 i posteriors modificacions.

Article 70. Respecte a la intimitat i dignitat del treballador

1. L'Ajuntament i els representants dels treballadors es comprometen a mantenir un entorn laboral en què es respecti la intimitat i dignitat del treballador, compresa la protecció front a assetjament per raó d'origen racial o ètnic, religió o conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual.

2. Ambdues parts acorden elaborar, en el si del Comitè de Seguretat i Salut, un protocol on es reguli el procediment intern d'actuació a seguir en aquests supòsits, i realitzar, com a mesura preventiva, les avaluacions de riscos psicosocials d'acord amb el manual d'avaluació de la Generalitat de Catalunya.

Article 71. Assetjament sexual i assetjament per raó de sexe

1. Per assetjament sexual s'entén qualsevol comportament, verbal o físic, de naturalesa sexual que tingui el propòsit o produeixi l'efecte d'atemptar contra la dignitat d'una persona, en particular quan es creï un entorn intimidador, degradant o ofensiu.

2. Per assetjament per raó de sexe s'entén qualsevol comportament realitzat en funció del sexe d'una persona, amb el propòsit o l'efecte d'atemptar contra la seva dignitat i de crear un entorn intimidador, degradant o ofensiu.

3. Es consideraran en tot cas discriminatoris l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe, així com qualsevol condicionament d'un dret o d'una expectativa de dret per raó de sexe.

4. L'Ajuntament i la representació del personal han de vetllar per crear i mantenir un entorn laboral on es respecti la dignitat i la llibertat sexual del conjunt de persones que hi treballen i s'eviti qualsevol tipus de discriminació laboral entre dones i homes.

Article 72. Assetjament moral o 'mobbing'

1. És l'actitud que consisteix en el maltractament persistent, deliberat i sistemàtic d'un o diversos membres d'una organització de superior, igual o inferior jerarquia en l'empresa cap a un individu, tenint entre d'altres objectius, la seva anul·lació psicològica i social i el seu abandonament de l'organització, en detriment del seu àmbit laboral i la seva salut.

2. Les persones que se sentin assetjades moralment podran posar-ho immediatament en coneixement de la direcció de l'Ajuntament i dels representants del personal i ambdós, conjuntament, hauran de demanar les dades i dur a terme el seguiment adequat per prendre les mesures adients amb la major rapidesa i discreció que el cas requereixi.

3. La persona sobre la que es sospiti que s'està realitzant mobbing, assetjament o persecució, no podrà ser aïllada, traslladada o en el seu cas 'apartada' de les tasques que realitzava sense un informe previ del CSSL a proposta del seu cap superior jeràrquic o del regidor de l'àrea, aquesta petició deurà estar sempre degudament motivada i justificada; el període màxim per realitzar aquest tràmit no serà mai superior a 10 dies

4. L'Ajuntament crearà un protocol d'actuació per casos d'assetjament o mobbing.

Article 73. Igualtat de tracte i d'oportunitats

1. L'Ajuntament integrarà en la seva política de personal el principi d'igualtat efectiva de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, en els termes previstos en la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març. A aquest efecte durant la vigència d'aquest Conveni se elaborarà un Pla d'Igualtat que serà de plena aplicació, com a més tard, a principis de l'any 2014.

2. Es crearà una Comissió per la igualtat de tracte i d'oportunitats, que estarà integrada per dos membres designats per l'Ajuntament i dos membres per part dels representants sindicals de l'entitat. S'ha de reunir bimestralment amb caràcter ordinari, o quan ho sol·liciti, amb una setmana d'antelació, qualsevol de les parts, per pròpia iniciativa o a instància de denúncia d'una treballadora.

3. És funció de la Comissió promoure i desenvolupar mesures concretes i efectives que assegurin la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, tant en el desenvolupament del present Acord, com en l'articulació de campanyes i cursos formatius i informatius, per la qual cosa ha de disposar d'una dotació pressupostària i ha d'elaborar un Reglament intern de funcionament.

4. En la Comissió s'ha de nomenar una assessora tècnica capacitada en promoció de la igualtat i en temes d'assetjament. La seva tasca serà atendre les persones que en siguin víctimes i iniciar els procediments informals i formals que calguin, amb capacitat d'intermediació i propostes de solució. Els processos han de tenir una durada màxima de 15 dies.

Article 74. Condicions del lloc de treball

1. L'Ajuntament es compromet a dotar les dependències municipals de les condicions i mitjans necessaris per obtenir les condicions de treball adequades pel bon funcionament. Així mateix tindrà en compte les propostes que li siguin presentades en aquest sentit.

2. En el cas dels treballs que comportin perillositat, toxicitat, penalitat o esforç físic es disposaran tots els mitjans necessaris per eliminar en el seu origen la causa generadora de dita perillositat, toxicitat o penalitat, així com es facilitaran les eines i els mitjans auxiliars per tal de reduir l'esforç físic necessari.

3. L'Ajuntament dotarà cada lloc de treball de la roba de treball, i dels mitjans materials i tècnics necessaris per dur a terme les funcions assignades amb eficiència i amb seguretat.

Article 75. Vehicles

1. L'Ajuntament proporcionarà els vehicles corresponents per dur a terme aquells serveis en els quals sigui necessari el desplaçament del personal. Tots els vehicles estaran correctament equipats pel bon compliment del treball de qui els utilitza i amb els elements obligatoris de seguretat, L'Ajuntament tindrà cura d'efectuar un manteniment regular dels vehicles per garantir-ne les condicions adequades de funcionament i seguretat.

2. En cap cas s'obligarà a l'ús de vehicles particulars per realitzar les funcions pròpies dels serveis municipals.

3. El personal dels serveis tècnics que realitza funcions d'inspecció, seguiment d'obres i vigilància de l'entorn natural, disposarà durant tota la jornada laboral d'un vehicle municipal per efectuar els desplaçaments.

Article 76. Telefonia mòbil

1. L'Ajuntament proporcionarà un telèfon mòbil als empleats que de forma habitual necessitin comunicació fora de les dependències municipals per realitzar les funcions pròpies del lloc de treball.

2. Els treballadors que disposin de telèfon mòbil proporcionat per l'Ajuntament, estaran obligats a retornar aquest en finalitzar cada servei o jornada laboral, i en cap cas el podran utilitzar pel seu ús particular, en aquest cas, se li podrà imputar el seu cost i se li descomptarà a la nòmina del mes següent a haver-li-ho comunicat.

CAPÍTOL IX

DRETS SINDICALS

Article 77. Drets i garanties sindicals

En aquesta matèria s'estarà al que disposen la Llei Orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical i la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

Article 78. Local sindical i Tauler d'anuncis

1. L'Ajuntament facilitarà, prèvia reserva de l'espai, en la mesura en que li sigui possible, i a petició dels representants del personal, l'espai per que aquests puguin mantenir les reunions.

2. L'Ajuntament disposarà en cada centre de treball d'un Tauler d'anuncis per a la difusió de la informació per als treballadors. L'Ajuntament tindrà cura del seu manteniment.

Article 79. Crèdit horari

1. Els Delegats de Personal i membres del Comitè d'Empresa disposaran d'un crèdit de 15 hores mensuals dins la jornada de treball, retribuïdes com a treball efectiu, per a l'exercici de les funcions de representació. No es computaran com a tal les emprades en període de negociació dels acords o pactes, ni les convocades per l'empresa.

Article 80. Representants sindicals amb mandat d'àmbit comarcal o superior.

1. Els representants del personal de l'Ajuntament que ocupin un càrrec electiu de nivell comarcal o superior en les centrals sindicals representatives, tindran dret al gaudi de les hores necessàries per al desenvolupament de les funcions sindicals pròpies del seu càrrec, mitjançant el corresponent permís.

Article 81. Dret de vaga

1. L'Ajuntament reconeix el dret de vaga a tots els seus empleats públics (a excepció de la Policia local), de conformitat amb allò que estableix la Constitució. En aquest cas, l'Ajuntament i les centrals sindicals signants d'aquest Acord acordaran els serveis mínims per atendre els serveis essencials de la comunitat.

Article 82. Reunions i Assemblees

1. Els treballadors de l'Ajuntament d'Almacelles disposaran fins a un màxim de 15 hores anuals per a la celebració d'assemblees. Les assemblees se celebraran a primeres o últimes hores de la jornada laboral, quan la coincidència dels diferents horaris de treball així ho permeti.

2. Les esmentades assemblees s'hauran de notificar a la Corporació amb un mínim de 48 hores d'antelació i es comunicarà així mateix l'ordre del dia, havent de complir els demés requisits establerts a l'article 43 de la Llei 9/87 de 12 de juny d'òrgans de representació i participació del personal al servei de les Administracions Públiques.

3. L'Ajuntament està obligat a facilitar als delegats sindicals la informació que correspongui, d'acord amb la normativa legal, sense perjudici del dret i obligació de negociació i, especialment, la informació sobre la política de personal de l'Ajuntament i les seves previsions de futur, entre altres:

1. Retribucions bàsiques i complementàries dels treballadors.

2. Situació de les plantilles, previsions de creació i reducció de places i oferta pública d'ocupació.

3. Provisió de llocs de treball i criteris de selecció.

4. Promoció dels treballadors.

5. Aplicació del règim d'incompatibilitats.

6. Formació dels treballadors, cursos de perfeccionament i sistemes de selecció per l'accés a aquests.

7. Concessió de permisos i excedències i altres situacions administratives.

4. Estan legitimats per a convocar una reunió, a més de les organitzacions sindicals, directament o a través dels delegats sindicals:

a) Els Delegats de personal.

b) El Comitè d'Empresa.

c) El personal de l'Ajuntament en número no inferior al 40 per cent del col·lectiu convocat.

5. La celebració d'una reunió no perjudicarà la prestació dels serveis i els convocadors seran responsables que es dugui a terme normalment.

6. Quan les reunions tinguin lloc dins la jornada de treball, en tot cas fora de l'horari d'atenció al públic, la convocatòria haurà de referir-se a la totalitat del col·lectiu del qual es tracti, llevat de les reunions de les centrals sindicals.

CAPÍTOL X

Règim disciplinari

Article 83. Règim disciplinari

L'incompliment de les obligacions pròpies dels treballadors de l'Ajuntament d'Almacelles donarà lloc a la imposició de les sancions corresponents, mitjançant resolució segons la gradació de les faltes i sancions.

L'Ajuntament ha de protegir el seu personal en l'exercici de les seves funcions i ha d'atorgar-li la consideració social deguda a la seva jerarquia i a la dignitat del servei públic.

Els treballadors tenen dret a ser assistits i protegits per l'Ajuntament davant qualsevol amenaça, ultratge, injuria, calúmnia, difamació i, en general, davant de qualsevol atemptat contra les seves persones o els seus béns per raó de l'exercici de les seves funcions.

Es d'aplicació per a tot el personal afectat pel present Conveni el règim disciplinari establert en el Títol VI, des de l'article 93 fins al 98, ambdós inclosos, DE LA Llei 7/2007, de 12 d'abril, pel qual s'aprova l'Estatut bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) i el capítol 7, articles 237 al 255 del Decret 214/90 de 30 de juliol.

A fi i efecte d'unificar drets i obligacions de tot el personal afectat pel present Conveni, serà d'aplicació per al personal laboral tant la gradació de faltes i sancions, com la tramitació, prescripció i cancel·lació d'aquelles, d'acord amb l'articulat esmentat en el paràgraf anterior.

Disposició addicional primera

Tots els beneficis i drets pactats en aquest Acord/Conveni relatius a cònjuges s'aplicaran en la mateixa mesura per a les parelles de fet amb independència de la seva orientació sexual.

Disposició transitòria segona

Fins que no es generalitzi la implantació dels nous títols universitaris a que es refereix l'article 74 d'aquest Conveni continuen sent vàlids els títols universitaris oficials vigents.

Els grups de classificació existents s'han d'integrar en els grups de classificació que estableix l'article 76 de l'EBEP amb les equivalències següents:

- Grup A: Subgrup A1.

- Grup B: Subgrup A2.

- Grup C: Subgrup C1.

- Grup D: Subgrup C2.

- Grup E: Agrupacions professionals.

ANNEX I

ÀMBIT DE LA POLICIA LOCAL

1. Àmbit d'aplicació:

1. Al col·lectiu dels empleat públics de la Policia Local i/o vigilants d'Almacelles li seran d'aplicació les previsions generals contingudes en l'Acord de Condicions Generals dels Empleat públics de l'Ajuntament d'Almacelles amb les especificitats que s'esmentaran tot seguit i que en qualsevol cas tindran prelació sobre les esmentades previsions generals.

2. Jornada i horaris:

1. La jornada laboral serà de 37 hores i mitja en còmput setmanal amb la mateixa jornada anual fixada en el corresponent calendari laboral que es negociarà cada any.

2. El quadrant-base, és l'instrument tècnic mitjançant el qual s'estableix la distribució de la jornada i els horaris a efectuar per la Policia Local, determinant els dies festius i els períodes de descans setmanal de cadascú dels empleats públics de la Policia Local.

3. S'elaborarà el quadrant individual de cada agent de la policia local, en base al quadrant-base mencionat en el punt anterior,, els seus corresponents horaris; les festes de cada membre del col·lectiu: els dies de descans, les vacances, i els dies d'assumptes personals,. Aquest quadrant individual es comunicarà a cada agent amb una antelació de 1 mes, i el definitiu avanç del dia 25 del mes anterior al mes d'aplicació.

4. Entre el final d'una jornada de treball i el començament de la següent ha d'haver-hi un mínim de 12 hores de descans.

5. Els descansos ordinaris s'establiran segons el quadrant-base i les vacances i festes de Nadal i Reis en torns rotatius.

6. A l'efecte de les compensacions que corresponguin, econòmiques o de descans, s'entén per dies festius, aquells que el treballador té marcats com a festius en el seu quadrant de serveis.

7. Es podrà establir un canvi de jornada laboral per necessitat del servei derivada de la reducció de personal (per baixes i indisposicions) o condicions especials.

3. Permutes internes de serveis:

1. La Policia Local podrà sol·licitar efectuar permutes entre ells per canviar el torn de treball o de festes que tinguin planificat sempre i quan s'informi amb la suficient antelació al responsable del servei.

2. Les permutes sempre seran voluntàries i no afectaran al servei, mai afectaran al salari que correspon a cada agent.

3. Tota permuta serà comunicada en temps i forma al cap o responsable del servei.

4. Treball efectiu:

1. Es considerarà treball efectiu:

a) L'assistència a cursos o proves de formació, promoció o perfeccionament a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o altres organismes públics o institucions, quan l'assistència sigui de caràcter obligatori o siguin comissionats en representació del Cos, així com l'assistència als cursos programats per l'Ajuntament dins dels plans anuals de formació contínua.

b) L'assistència obligatòria i, fora de la jornada de servei, en casos de pràctiques de tir o proves de caràcter mèdic o psicotècnic derivades de la normativa d'armes.

c) Les compareixences amb motiu d'expedients informatius, judicials i disciplinaris, i les assistències determinades com a obligatòries pel Cap del Cos a reunions pròpies d'unitats o serveis.

5. Pràctiques de tir:

1. La Policia Local de l'Ajuntament d'Almacelles haurà de realitzar les pràctiques i cursos de tir que correspongui, d'acord amb allò establert al Decret 219/1996 de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les Policies Locals.

2. El temps dedicat a l'exercici d'aquestes pràctiques o cursos serà comptabilitzat com a temps de treball efectiu i es realitzarà amb la uniformitat que correspongui.

L'Ajuntament haurà de facilitar els mitjans tècnics adients per a la realització de les esmentades pràctiques.

6. Vestuari de la Policia Local:

1. L'Ajuntament facilitarà als membres de la Policia Local les peces de roba i l'equipament corresponent al seu lloc de treball. És obligatori l'ús de l'uniforme complet, en tot moment, per a tot el personal afectat.

2. L'uniforme i els complements que corresponen a la Policia Local són els que es relacionen en l'annex 2 del present Acord, sense detriment de les normes o reglaments d'uniformitat que es determinin o d'altres peces o elements que l'Ajuntament cregui convenient incorporar. A tots aquells que en funció del seu servei, hagin d'utilitzar motocicletes oficials, se'ls dotarà d'un casc homologat. Així mateix, a tots aquell que per la seva feina hagin de treballar habitualment a la via pública encara que plogui, se'ls dotarà de l'equip de pluja. El cap de la policia i un membre de la policia participaran en la selecció de les peces de roba i l'equipament a adquirir.

3. El lliurament de les peces de l'uniforme i dels seus complements seran lliurats a tots els membres de la plantilla en funció del servei al qual estan assignats.

L'equipament d'ús comú serà lliurat a la totalitat de la plantilla per un sol cop, i s'anirà reposant en funció del seu deteriorament i a petició del propi interessat, garantint en tot moment el seu bon estat de revista i funcionament. El lliurament del vestuari d'hivern es farà abans del 15 d'octubre i, el d'estiu, abans del 15 d'abril. Als policies de nova incorporació se'ls lliurarà dos jocs complets d'uniforme, en relació al seu lloc de treball habitual.

4. El cap de la policia, d'acord amb un membre de la policia, podrà disposar la renovació de determinades peces de l'uniforme o de l'equipament que pel pas del temps hagin quedat malmeses o deteriorats. Les peces de l'uniforme que pateixin un major desgast s'aniran renovant anualment (camises, mitjons, sabates, etc.) o cada dos anys (pantalons, jerseis, botes, etc.) segons convingui en cada cas.

5. L'armilla interior antibales i fragmentació s'haurà de renovar dins del paràmetres de seguretat establerts pel fabricant (10 anys), excepte deteriorament a causa del servei.

7. Treballs extraordinaris:

Tindran la consideració de treballs extraordinaris aquells que es realitzin fora de l'horari establert en el quadrant corresponent ja sigui per imprevistos sorgits durant la jornada de treball o per altres necessitats del servei.

Els treballs extraordinaris de la policia local d'Almacelles, tindran la mateixa consideració i compensació o remuneració que els que consten a l'article 41 i a l'Annex VI. Serveis extraordinaris.

Tindran la consideració d'hores extraordinàries festives aquelles realitzades el dia que per quadrant li correspongui festa.

Tindran la consideració d'hores nocturnes les que, per quadrant, corresponguin al torn de nit.

8. Serveis de Patrulla:

1. Per tal de donar un servei de qualitat, els serveis de patrulla es realitzaran per parelles sempre que sigui possible.

2. Per motius de seguretat, el torn de nit, es realitzarà per parelles sempre que sigui possible i en tot cas seguint en tot moment el protocol establert.

9. Funcions:

1. Derivat de les seves funcions, la policia local realitzarà un informe diari dels serveis realitzats, podent fer-

ho amb una jornada laboral de retard si per necessitats de servei no fos possible confeccionar-lo el mateix dia.

2. Els serveis de màxims transcendència es comunicaran a l'acte al cap de la policia local (batlle) o a la persona a qui es derivi aquest funció, sens que això substitueixi l'informe diari.

10. Règim disciplinari:

Es d'aplicació per a la policia local el règim disciplinari establert en el Títol VI, des de l'article 46 fins al 58, ambdós inclosos, de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya.

11. Reglament intern de la policia local d'Almacelles:

Continua vigent, a tots els efectes, el Reglament intern de la policia local d'Almacelles, aprovat definitivament per acord de Ple, de data 30 d'octubre de 2008 i publicat en el BOP de la província de Lleida número 160 de 15 de novembre de 2008.

ANNEX II

LLAR D'INFANTS PÚBLICA 'VENSI D'ALMACELLES

1. Tipus de personal i categories professionals dins l'àmbit de la Llar d'infants

1.1. Personal docent:

1.1.1. Professor o professora titular:

És qui, reunint les condicions i títols acadèmics exigits per la legislació, exerceix la seva activitat educativa en el desenvolupament dels programes, dins el marc pedagògic o didàctic establert pel centre, d'acord amb la legislació vigent.

1.1.2. Educador infantil:

És el treballador que amb la titulació acadèmica requerida per la legislació vigent desenvolupa la seva funció educativa en la formació integral dels nens, i te cura de l'ordre, seguretat, entreteniment, alimentació i neteja personal dels infants.

1.1.3. Tècnic especialista:

És el treballador que amb la titulació de tècnic especialista de llar d'infants té cura de l'ordre, el desenvolupament, seguretat, entreteniment, alimentació i neteja personal dels infants.

1.2. Categories funcionals temporals:

1.2.1. Director:

És qui, encarregat pel titular del centre o escollit d'acord amb el que diu la LODE, dirigeix, orienta i supervisa les activitats educatives en tots els seus aspectes i altres que li siguin encomanades.

1.2.3. Cap d'estudis:

És qui, reunint les condicions i títols acadèmics exigits per la legislació, respon del desenvolupament del quadre pedagògic del centre, en cas necessari, substitueix el director en les seves funcions.

1.2.4. Coordinador pedagògic:

És qui coordina i col·labora als diferents caps de departament en la impartició i desenvolupament dels currículums que s'imparteixin en cada centre en els ensenyaments corresponents de les disciplines que corresponen al seu Departament.

1.2.5. Coordinador de cicle:

És qui col·labora i coordina els equips docents en les tasques d'investigació, programació i ensenyament de les disciplines que corresponen a cadascun dels cicles educatius d'ensenyament infantil i primària.

1.2.6. Tutor:

És el professor encarregat de fer el seguiment pedagògic individual i grupal.

L'equip de govern de l'Ajuntament, juntament amb l'equip directiu de la Llar d'infants, dissenyaran l'organigrama oportú en funcions de les necessitats que la pròpia llar d'infants vagi detectant en el transcurs del temps.

2. Jornada laboral

La jornada de treball ordinària està establerta en 37 hores i 30 minuts en còmput setmanal anual durant la vigència d'aquest Conveni.

L'horari ordinari del personal de la Llar d'Infants serà de dilluns a divendres.

La distribució de l'horari haurà d'ajustar-se a les funcions del lloc de treball, segons s'explica a continuació:

- L'horari del personal docent comprendrà hores lectives i hores no lectives.

- S'entén per hora lectiva el temps durant el qual el personal docent realitzarà la seva funció docent, que consisteix en la realització d'activitats necessàries pel desenvolupament de la programació curricular del centre.

- S'entendrà per hores no lectives totes aquelles que, efectuades dins el centre, tinguin relació amb l'ensenyament, tals com el temps de preparació de classes, el de reunió d'avaluació, preparació de treballs, entrevistes amb els pares dels alumnes, formació del professorat, tasques de manteniment administratiu del centre i d'altres anàlogues.

- La tutoria personalitzada amb l'alumne, o les entrevistes individualitzades amb aquests són hores no lectives.

- La distribució de la jornada total de l'Escola serà de 5 hores setmanals no lectives i 32.5 hores setmanals lectives per al personal contractat en jornada completa. En cas de contractes a temps parcial es mantindrà la mateixa proporcionalitat entre hores lectives i no lectives.

- La persona encarregada de la direcció de l'Escola Bressol dedicarà 2 hores diàries a aquesta tasca, que se reduiran del total d'hores lectives.

La distribució de l'horari del personal de la Llar d'Infants distingirà entre horari lectiu i horari no lectiu i seran els següents:

- L'horari lectiu serà de dilluns a divendres, de 09:00 del matí a les 13:00 del migdia i de 15:00 a 17:00 de la tarda.

- L'horari no lectiu abastarà, de dilluns a divendres, de 8:00 a 9:00 pel mati i de 13:00 a 15:00 i de 17:00 a 18:00 per la tarda.

- L'horari es podrà modifica, prèvia negociació amb la representació dels treballadors, segons les necessitats del servei.

3. Vacances

El personal de la Llar d'Infants Vensi gaudiran les seves vacances durant el mes d'agost i el Centre restarà tancat.

L'horari durant el mes de juliol serà de les 8.00 hores a les 15.00 hores, en jornada intensiva.

4. Retribucions

Dins de les retribucions del personal de la Llar d'infants a l'apartat del complement específic a més dels factors inclosos al capítol de retribucions que s'inclouran els que siguin d'aplicació; s'haurà de preveure el factor de Direcció de Llar d'Infants, que retribuirà l'especial dedicació i responsabilitat del càrrec de directora o director del centre.

5. Altres disposicions

5.1 Ajuts als fills de les treballadores i treballadors de la Llar d'infants:

Els fills del personal afectat per aquest annex i els seus orfes tenen preferència de plaça en el centre, sempre que les característiques del centre ho permetin.

5.2 Manutenció:

El personal a qui s'encomani i accepti voluntàriament la vigilància dels alumnes durant les hores de menjar o dels esbarjos motivats per aquest, tindran dret a la manutenció pel temps dedicat a aquesta activitat.

Els fills del personal del centre afectats pel paràgraf anterior, que estiguin matriculats, tindran dret a una reducció del 50% del preu en el servei de menjador.

Disposició addicional adaptació

En tot el que no es disposi en aquestes condicions de dedicació regirà el Reglament de règim intern del personal de la Llar d'Infants.

ANNEX III

TAULES SALARIALS

TAULA 1

Retribucions bàsiques (quanties mensuals)

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

TAULA 2

Retribucions complementàries (quanties mensuals)

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

ANNEX IV

SERVEIS EXTRAORDINARIS

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

ANNEX V

REGLAMENT DE VESTUARI I EQUIPAMENT

El present Reglament afecta tot el personal que, per motiu de la seva tasca a l'Ajuntament, té assignades peces de vestir de treball.

Tot el personal que tingui peces assignades està obligat a dur-les exclusivament i durant la seva jornada laboral, d'acord amb les establertes per a cada època de l'any i feina a realitzar. El treballador que no compleixi aquestes normes podrà ser sancionat.

Un cop finalitzada la relació laboral amb l'Ajuntament laboral, el treballador deurà retornar totes aquelles peces de roba de treball amb distintius, marques i logotips de l'Ajuntament d'Almacelles.

Cas que una peça es deteriori durant la jornada laboral, el/la treballador/a vindrà obligat/da a informar al/a la seu/seva Cap, i es reposarà la peça deteriorada.

El període de lliurament de totes les peces assignades serà: les d'hivern, abans del 30 de setembre; les d'estiu abans del 30 d'abril. Tot això, d'acord amb les dates de vigència establertes en la relació de peces, que serà orientativa segons el deteriorament de la peça.

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

I per a que consti, els reunits signen davant meu aquest acord-Conveni en el lloc i data dalt esmentat de tot el qual en dono fe.

Signat l'Alcalde, els representants del personal laboral i els representants del personal funcionari.

------