Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE RODA DE BERA. PERSONAL FUNCIONA...132016) de Tarragona
Convenios
Convenio Colectivo de Emp... Tarragona

C. Colectivo. Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE RODA DE BERA. PERSONAL FUNCIONARIO (43100010132016) de Tarragona

Empresa Provincial. Versión VIGENTE. Validez desde 01 de Enero de 2015 en adelante

Tiempo de lectura: 93 min

Documento oficial en PDF(Páginas 36-66)

Acord sobre les condicions de treball del personal funcionari de l Ajuntament de Roda de Bera, anys 2015-2018. Codi de conveni num. 43100010132016. (Boletín Oficial de Tarragona num. 100 de 26/05/2016)

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ¿ Serveis Territorials a Tarragona

RESOLUCIÓ de 17 de maig de 2016, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord sobre les condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Roda de Berà per als anys 2015-2018 (codi de conveni núm 43100010132016).

Vist el text de l'Acord sobre les condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Roda de Berà per als anys 2015-2018, subscrit per les parts negociadores en data 9 de desembre de 2016 i 10 de maig de 2016, i de conformitat amb l'article 38.8 del Reial Decret Legislatiu 5-2015, de 30 d'octubre pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, l'article 2.1a) del Reial decret 713-2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball, l'article 170.1e) i j) de la Llei orgànica 6-2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, el Decret 86-2016, de 19 de gener de 2016, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i per la DT III del Decret 98-2016, de 19 de gener, de reestructuració parcial del Departament d'Empresa i Coneixement, i altres normes d'aplicació.

Vista l'aprovació expressa de 30 de desembre de 2015 per l'òrgan de govern competent, segons el que disposa l'article 38.3 de la Llei 5-2015 abans esmentada,

RESOLC:

1. Disposar la inscripció de l'Acord sobre les condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Roda de Berà per als anys 2015-2018 en el corresponent Registre de convenis i acords col·lectius de treball amb funcionament a través de mitjans electrònics dels Serveis Territorials del Departament Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona.

2. Disposar-ne la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora de l'Acord.

Tarragona, 17 de maig de 2016.

Carme Mansilla Cabré, directora dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Coneixement, e. f. (En virtut de la disposició transitòria tercera del Decret 98-2016, de 19 de gener, de reestructuració parcial del Departament d'Empresa i Coneixement).

Transcripció del text original signat per les parts

ACORD sobre les condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Roda de Berà per als anys 2015-2018

Capítol 1. Condicions generals

Article 1. Finalitat, validesa i eficàcia de l'acord

Aquest acord té per objecte primordial, presidir la interpretació i aplicació, per tal d'aconseguir regular les condicions de treball del personal funcionari al servei de l' Ajuntament de Roda de Berà.

La força vinculant del present acord sorgeix de la voluntat de les parts i s'acull al dret constitucional de l'art. 37.1 de la Constitució Espanyola: ¿la llei garantitzarà el dret de negociació col·lectiva laboral entre els representants dels treballadors i empresaris així com la força vinculant dels conveni s'.

Article 2. Àmbit personal, funcional i territorial

Aquest acord és d'aplicació a tot el personal funcionari al servei de l'Ajuntament de Roda de Berà. Tothom s'ha de regir per aquest acord i per les disposicions legals i reglamentàries vigents.

Per tant, l'àmbit territorial d'aquest acord és el municipi de Roda de Berà (Tarragonès).

Article 3. Vigència i durada

1. El present acord entrarà en vigor a partir del moment que el signin els representants del personal i de l'Ajuntament i desprès que l'hagi aprovat el Ple de la Corporacio o òrgan que tingui la delegació.

2. L'acord té efectes retroactius a 1 de gener de 2015 i en finalitza la vigència el 31 de desembre de 2018 i es prorrogarà automàticament per anualitats si cap de les parts signants no el denuncia amb una antelació mínima de tres mesos abans de la data de venciment inicial o de la de qualsevol de les pròrrogues.

3. Promoguda la denúncia s'ha de constituir la mesa de negociació en el termini màxim d'un mes a partir de la recepció de la comunicació.

4. Les condicions pactades en aquest acord es consideren mínimes i, en conseqüència, qualsevol pacte posterior més favorable establert entre els representants del treballadors i l'Ajuntament de Roda de Berà ha de prevaler sobre el que s'estableixi en aquest acord, sempre que no vulneri el dret administratiu, així com la legislació que faci referència al personal laboral al servei de l'Administració local.

5. Si un cop signat el present es produís un acord entre les centrals sindicals i el Govern Central en matèria d'assignació d'un complement per fer front a la pèrdua de poder adquisitiu, aquest també ha de ser d'aplicació al personal al servei de l'Ajuntament de Roda de Berà.

Article 4. Principi de no discriminació

4.1. Les parts afectades per aquest Acord i, en l'aplicació del mateix, es comprometen a promoure el principi d'igualtat d'oportunitats i no discriminació per cap motiu. Es declara com a principi general de l'Acord que tots els treballadors i treballadores tenen dret a no ser discriminats-des directa o indirectament, per l'ocupació i també una vegada empleats, per raons de sexe, estat civil, edat, origen racial o ètnic, condició social, religiosa, orientació sexual, afiliació o no a un sindicat, així com per raó de la llengua.

4.2. Aquest compromís comporta, igualment, eliminar els obstacles que poguessin incidir en el no compliment de la igualtat en condicions entre dones i homes, així com posar en marxa mesures necessàries per corregir possibles situacions de discriminació.

Article 5. Comissió Paritària de Personal

5.1. Aquest acord s'interpreta de conformitat amb el sentit gramatical de les seves clàusules i en atenció als objectius que es persegueixen en signar-lo.

5.2. No obstant això, les parts signants han de constituir una Comissió Paritària de Personal en el termini de quinze dies des de la signatura, per tal de resoldre els conflictes d'interpretació de caràcter general que puguin sorgir o li siguin sotmesos. Té també la resta de funcions que en aquest acord es preveuen.

5.3. Aquesta Comissió Paritària de Personal ha d'estar formada, per un màxim de sis membres del personal: delegats i delegades de personal, i, un màxim de sis membres de l'Ajuntament, proposats per l'Alcaldia.

Ambdues parts poden acompanyar-se d'assessors-ores.

5.4. El funcionament de la Comissió Paritària es regularà pel reglament de funcionament intern degudament consensuat entre les parts.

a) Aquesta comissió s'ha de reunir quan ho demani qualsevol de les parts amb un mínim de 48 hores d'antelació. La Comissió paritària de Personal ha de designar una persona que faci les funcions de secretari, que té veu però no vot i ha d'aixecar acta dels acords adoptats.

b) Són funcions, entre altres, d'aquesta Comissió el seguiment, l'aplicació, l'arbitratge, la vigilància, la interpretació i el desenvolupament d'aquest Acord, i del pla de formació.

c) Les normes contingudes en aquest acord regulen les relacions entre l'Ajuntament i el personal en caràcter general. En caràcter supletori, o en allò que no estigui previst, son aplicables les normes reguladores de la funció pública, i també les disposicions de caràcter general i altres normes concordants, especialment el reglament del personal al servei de les entitats locals.

d) Quan els delegats i delegades de personal hagin d'admetre informe previ segons la normativa vigent, aquests disposen de quinze dies abans no es reuneixi la Comissió per dictaminar.

e) Quan els delegats o delegades de prevenció hagin d'emetre l'informe previ que preceptua l'art. 36 punts 1.c i 3 en relació amb l'art. 33 de la Llei 31-1995, disposen de quinze dies abans no es reuneixi la Comissió Paritària de Personal per dictaminar.

f) Aquesta Comissió s'ha de reunir ordinàriament amb una periodicitat trimestral.

g) Serà competència d'aquesta comissió la emissió d'informes trimestrals de manca de puntualitat, predisposició del servei, etc. Del personal adscrit a l'Ajuntament, aquest informe es confeccionarà amb les dades emeses per cada cap de brigada y secció-o regidor delegat. Aquests informes seran lliurats a l'Alcaldia.

Article 6. Garantia personal

1. S'han de respectar aquelles situacions personals que, amb caràcter global i còmput anyal, excedeixin de les pactades, mantenint-se estrictament ad personam.

2. S'han de respectar, en tot cas, les condicions més beneficioses que vinguin establertes per disposició legal.

Article 7. Relació de llocs de treball

La relació de llocs de treball és l'instrument tècnic de planificació i gestió de recursos humans a través del qual es realitza l'ordenació de tots els llocs de treball presents a l'Ajuntament, corresponents al personal funcionarial, eventual i laboral, d'acord amb les necessitats dels seus serveis. En aquest es determina el nombre de llocs existents a l'organització així com s'estableix les característiques de cadascun d'ells. El seu contingut d'acord amb la normativa d'aplicació és el següent:

Codi numèric d'identificació del lloc de treball.

Denominació del lloc i el seu enquadrament orgànic.

Característiques essencials del lloc, incloent-hi les funcions específiques atribuïdes, si s'escau.

Requisits exigits per ocupar el lloc de treball.

Complement de destinació que tingui assignat el lloc de treball i el complement específic corresponent, si s'escau.

Grups de classificació professionals, categoria professional i el règim jurídic.

Forma de provisió.

Qualsevol altra establerta per la normativa d'aplicació.

La relació de llocs de treball és pública i estarà a disposició de qualsevol empleat que ho sol·liciti. La Corporació facilitarà a tot el personal que ho demani La fitxa descriptiva corresponent al seu lloc de treball.

Article 8. Plantilla

La plantilla del personal al servei de l'Ajuntament haurà de respondre als principis de racionalitat, economia i eficàcia, i ha de contenir la totalitat de les places de personal laboral i funcionarial, i personal eventual a l'efecte de la seva quantificació pressupostària.

Article 9. Classificació professional

La classificació professional té per objecte la determinació, ordenació i definició dels diferents grups professionals que puguin ser assignats al personal d'acord amb les tasques i funcions que efectivament desenvolupin, de forma que cada lloc de treball pugui ser assimilat a un dels grups o subgrups de classificació que estableixen l'article 76 de l'EBEP, i la disposició transitòria 3a i la disposició addicional 7a, l'article 42 del Decret 214-1990 (RPEL) i l'article 22 del TRLET.

Dins a la plantilla del personal es determinaran els grups i subgrups en què s'agrupen el personal públic inclòs a l'àmbit d'aplicació d'aquest Acord, segons la titulació mínima necessària per accedir-hi.:

Grup A1: Tècnic superior: Títol universitari de grau, llicenciat, doctor o equivalent.

Grup A2: Tècnic mitjà: Títol universitari de grau, diplomats o equivalent.

Grup B: Tècnic de grau superior: Títol de tècnic superior o equivalent.

Grup C1: Administratiu, tècnics especialistes, tècnics auxiliars: Títol de batxillerat, formació professional de segon grau o equivalent.

Grup C2: Auxiliars i personal especialitzat: Títol de graduat escolar, graduat en secundària obligatòria, formació professional de primer grau o equivalent.

Grup AP: Personal subaltern o d'oficis no especialitzats: No s'exigeix estar en possessió de cap titulació prevista en el sistema educatiu.

Article 10. Règim disciplinari

El règim disciplinari ha d'atendre el que disposa la Llei 7-2007 de 1 d'abril de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, publicada al BOE 89 de 13 d'abril de 2007 i altres Reglaments que el desenvolupin.

Faltes disciplinàries

Els empleats públics poden ser sancionats, mitjançant resolució administrativa motivada per incompliments laborals i d'acord amb la gradació de faltes i sancions que s'estableixen en aquest article. Les faltes poden ser lleus, greus i molt greus.

Són faltes lleus les següents:

a) Les faltes de puntualitat fins a 3 dies, dintre el mateix mes, sense causa justificada.

b) La manca d'assistència al treball sense causa justificada.

c) L'absència del lloc de treball durant la jornada laboral, sense avís ni causa justificada.

d) La falta de registre en rellotges de control o la manca de formalització dels permisos i absències

e) La no tramitació de l'imprès-comunicat mèdic d'incapacitat temporal (baixa per malaltia) en el termini legalment previst llevat que es justifiqui la impossibilitat de haver-ho fet.

f) La incorrecció amb el públic i-o amb el personal al servei de l'Administració municipal

g) La negligència del treballador-a en l'ús i conservació dels locals, materials o documents dels serveis.

h) L'endarreriment, la negligència i la descurança en el compliment de les seves tasques, sempre que no causi perjudici greu al servei.

i) L'incompliment del que ordeni un superior dintre de les seves atribucions, quan no causi perjudici a l'Administració i-o als administrats.

j) No comunicar de forma prèvia l'absència al treball per causa justificada llevat que es justifiqui la impossibilitat de fer-ho

k) L'oblit reiterat de marcar en els rellotges de control horari

l) L'incompliment de les normes de tramitació pel que fa a les dades personals

m) L'incompliment de normes o instruccions de prevenció de riscos laborals i-o la no utilització dels equips de protecció individual sinó constitueix falta greu.

Són faltes greus les següents:

a) La tercera falta lleu, encara que sigui de diferent naturalesa, en un mateix trimestre quan s'hagi sancionat.

b) La manca d'assistència al treball sense causa justificada, durant tres dies al mes.

c) L'abandó del lloc de treball, si aquest perjudiqués l'Administració o els ciutadans.

d) La realització d'activitats alienes al servei durant la jornada de treball.

e) Les accions u omissions dirigides a evadir els sistemes de control d'horaris o a impedir que siguin detectats els incompliments injustificats, propis o d'altres empleats de la jornada i l'horari de treball.

f) L'incompliment dels deures i obligacions professionals

g) La reincidència en la desobediència de les ordres d'un superior que no causi perjudicis a l'Administració i-o als administrats.

h) Les agressions verbals o físiques entre empleats en hores de servei.

i) La utilització o difusió indegudes de dades o assumptes dels quals es tingui coneixement per raó del treball.

j) El dany voluntari en la conservació dels locals, materials o documents dels serveis.

k) Les faltes de respecte o de consideració envers els ciutadans i-o personal al servei de l'Administració en la prestació del servei.

l) L'exercici d'activitats professionals, públiques o privades, sense haver sol·licitat autorització de compatibilitat.

m) La tolerància dels superiors respecte les negligències, faltes d'assistència, incompliment dels deures professionals o absència a la feina dels empleats al seu càrrec.

n) La tolerància dels superiors respectes a la comissió de faltes molt greus o greus dels seus subordinats.

o) La realització d'actes d'assetjament sexual o d'assetjament per raó de sexe, tipificats per l'article 5 tercer de la Llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista, i d'actes que puguin comportar assetjament per raó de sexe o assetjament sexual i que no siguin falta molt greu

p) L'incompliment o l'abandonament de les normes o instruccions i mesures de seguretat establertes i que suposi una negligència greu que hagi pogut posar en situació de risc o perill per a la vida, la salut i la integritat física de l'empleat o tercers i hagi pogut ocasionar danys a l'administració o els administrats.

q) La manipulació intencionada dels sistemes de control horari.

Són faltes molt greus :

D'acord amb l'article 95.2 de la Llei 7-2007 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic:

a) L'incompliment del deure de respecte a la Constitució i a l' Estatut d'Autonomia de Catalunya en l'exercici de la funció pública.

b) Tota actuació que suposi discriminació per raó d'origen racial o ètnic, religió o conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual, llengua, opinió, lloc de naixement o veïnatge, sexe o qualsevol altra condició o circumstància personal o social, així com l'assetjament per raó d'origen racial o ètnic, religió o altres conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual i l'assetjament moral, sexual i per raó de sexe.

c) L'abandó del servei, així com no fer-se càrrec voluntàriament de les tasques o funcions que tenen encomanades.

d) L'adopció d'acords manifestament il·legals que causen perjudici greu a l'administració o als ciutadans.

e) La publicació o utilització indeguda de la documentació o informació a què tinguin o hagin tingut accés per raó del seu càrrec o funció.

f) La negligència en la custòdia de secrets oficials, declarats així per llei o classificats com a tals, que sigui causa de la seva publicació o que provoqui la seva difusió o coneixement indegut.

g) L'incompliment notori de les funcions essencials inherents al lloc de treball o funcions encomanades.

h) La violació de la imparcialitat, utilitzant les facultats atribuïdes per a influir en processos electorals de qualsevol naturalesa i àmbit.

i) La desobediència oberta a les ordres o instruccions d'un superior, llevat que constitueixin infracció manifesta de l'ordenament jurídic.

j) La prevalença de la condició d'empleat públic per a obtenir un benefici indegut per a un mateix o per a algú altre.

k) L'obstaculització a l'exercici de les llibertats públiques i drets sindicals.

l) La realització d'actes encaminats a coartar el lliure exercici del dret de vaga.

m) L'incompliment de l'obligació d'atendre els serveis essencials en cas de vaga.

n) L'incompliment de les normes sobre incompatibilitats quan això doni lloc a una situació d'incompatibilitat.

o) La incompareixença injustificada en les comissions d'investigació de les Corts Generals i de les assemblees legislatives de les comunitats autònomes.

p) L'assetjament laboral.

També són faltes molt greus les establertes a l'article 54.2 de l'Estatut dels Treballadors i aquelles que quedin tipificades així en una llei de les Corts Generals o del Parlament de Catalunya

Article 11. Sancions

1. Sancions

Les sancions que es podran imposar, segons la qualificació de les faltes seran les següents:

Per faltes lleus:

a) Amonestació per escrit.

b) Suspensió de sou i feina per menys de cinc dies

Per faltes greus:

a) Suspensió de sou i feina per cinc dies i menys dos mesos.

b) Suspensió del dret a concórrer a proves selectives o concursos d'ascens per un termini de fins 1 any.

c) Trasllat forçós

Per faltes molt greus:

a) Suspensió de sou i feina per més dos mesos i menys de 6 anys.

b) Demèrit, que consistirà en la penalització a efectes de carrera, promoció o mobilitat voluntària per un termini de fins a dos anys.

c) Acomiadament.

2. Graduació

Per a la graduació de les sancions, a més d'allò que objectivament hom ha comès o omès, actuant sota el principi de proporcionalitat, caldrà tenir en compte:

a) El grau en el que s'hagi vulnerat la legalitat.

b) La gravetat dels danys causats a l'interès públic, patrimoni o béns o drets de l'Ajuntament o d'altres empleats públics municipals o dels ciutadans.

c) El descrèdit per a la imatge pública de l'Ajuntament de Roda de Berà.

Els treballadors-es que indueixin a altres a la realització d'actes o conductes constitutives de falta disciplinària incorreran en la mateixa responsabilitat que aquests. Igualment incorreran en responsabilitat els treballadors-es que encobriren les faltes consumades greus i molt greus, quan de dits actes derivi dany greu per a l'Ajuntament o els ciutadans.

Article 12. Procediment sancionador

1. Per faltes greus i molt greus

La imposició de sancions per faltes greus i molt greus requerirà la incoació d'un expedient disciplinari en què es determini el nom de l'instructor-a i, si s'escau, del secretari-ària i els fets imputats donant-se còpia a l'interessat-da

a) En la resolució en la que s'acordi la incoació, així com durant la tramitació del procediment, es poden acordar mesures cautelars per tal de garantir el normal desenvolupament dels serveis públics, la protecció dels interessos generals, la garantia de l'eficàcia en la substanciació de l'expedient o per raó de la gravetat dels fets imputats. La suspensió provisional de sou i feina, com a mesura cautelar en la tramitació de l'expedient no podrà excedir de 6 mesos. El treballador suspès provisionalment tindrà dret a percebre les retribucions bàsiques i en el seu cas, les prestacions per fill a càrrec. El temps de permanència en suspensió provisional serà d'abonament per al compliment, en el seu cas, de la suspensió ferma.

b) En el termini d'un mes l'instructor proposarà a la autoritat competent l'arxiu de les actuacions o procedirà a l'elaboració d'un plec de càrrecs, notificant-se a l'interessat.

c) Rebut el plec de càrrecs per l'interessat, disposarà de 10 dies hàbils per presentar plec de descàrrecs amb les al·legacions que estimi convenients, podent proposar la practica de proba.

d) L'instructor-a des de la recepció de l'escrit de descàrrecs i proposició de proba, disposarà un termini d'un mes per a la practica d'aquelles que estimi pertinents. Dit termini podrà prorrogar-ho ell mateix fins a dos mesos en supòsits de presumptes faltes molt greus.

e) Transcorreguts els terminis anteriors, l'instructor-a elaborarà en el termini de 15 dies hàbils la proposta de resolució i acordarà obrir el tràmit de vista de l'expedient, de la que es donarà trasllat al treballador, qui si ho estima convenient al seu dret, podrà formular al·legacions en el termini comú de 10 dies hàbils, en el qual la documentació es posarà de manifest a l'afectat.

f) Passat l'esmentat termini elevarà la proposta de resolució, amb les al·legacions de l'interessat, en el seu cas, a qui tingui atribuïda la competència sancionadora, qui resoldrà en el termini de 30 dies hàbils.

2. Per faltes lleus

Prèviament a la imposició de sancions per la comissió de faltes lleus, es concedirà audiència a l'interessat-a durant deu dies, per tal que el treballador-a pugui formular les al·legacions per escrit, que convinguin al seu dret, contra els fets imputats, que prèviament li hauran estat notificats.

La imposició sancions per la comissió de faltes lleus es farà mitjançant resolució administrativa motivada, que es notificarà al treballador-a, havent valorat prèviament,en el seu cas, les al·legacions formulades, en la que constaran els fets imputats, la data de falta o infracció, la tipificació de la falta i el tipus de sanció imposada.

Article 13. Prescripció de faltes i sancions

1. Les faltes o infraccions molt greus prescriuran als 3 anys, les greus als 2 anys i les lleus als 6 mesos; les sancions imposades per faltes molt greus prescriuran als 3 anys, les imposades per faltes greus als 2 anys i les imposades per faltes lleus a l'any.

2. El termini de prescripció començarà a comptar-se des que la falta s'hagi comès i des del cessament de la seva comissió quan es tracti de faltes continuades. El de les sancions, des de la fermesa de la resolució sancionadora.

Capítol 2. Regulació de l'ús de les noves tecnologies de la informació

Article 14. Regulació de l'ús d'internet

10.1. A consequència dels canvis incorporats per les noves tecnologíes de la informació, ha sorgit una nova situació que pot suposar-ne un ús no desitjat, cosa que fa necessari regular les normes que han de regir la utilització de les eines i els mitjans tècnics posats a disposició dels empleats públics municipals.

10.2. A tal efecte, s'estableixen les normes de funcionament següents per regular l'ús d'Internet, Intranet i correu electrònic:

Amb caràcter general, no es pot utilitzar el correu electrònic, Internet i Intranet per a fins particulars.

No es poden utilitzar aquests mitjans per fer enviaments massius de missatges, enviar correus amb annexos de gran capacitat, ni efectuar enviaments sense relació amb l'exercici professional que interfereixin en les comunicacions de la resta dels empleats, pertorbin el normal funcionament de l'Ajuntament o vulnerin la imatge pública de la institució.

L'incompliment d'aquestes normes pot suposar l'adopció de restriccions en la utilització d'aquests mitjans i l'aplicació del règim disciplinari, si s'escau.

En cas d'indicis d'ús il·licit o abusiu per part d'un empleat-ada públic municipal, l'Ajuntament pot fer les comprovacions oportunes i, si és necessari, dur a terme una auditoria en l'ordinador de l'empleat-ada o en els sistemes que ofereix el servei, que s'ha d'efectuar en horari laboral i en presència d'algun representant dels treballadors o de l'organització sindical que aquest determini, sempre amb respecte a la dignitat i intimitat de l'empleat municipal.

L'ús per part dels representants del personal i de les organitzacions sindicals d'Internet, Intranet i el correu electrònic, per a la realització de la seva tasca, s'ha de dur a terme d'una forma mesurada, sense pertorbar el normal funcionament dels serveis públics municipals.

Capítol 3. Formació professional, ocupació i promoció

Article 15. Formació professional

1. Es reconeix la formació com un dret i un deure del personal; per tant, l'Ajuntament ha de garantir el dret de tota la plantilla a assistir a cursos de formació i reciclatge, adequats al seu nivell, categoria i condicions professionals, destinant-se 40 hores anuals per a la formació professional.

2. Els treballadors i treballadores tenen dret a absentar-se del centre de treball el nombre d'hores necessàries per a l'assistència als esmentats cursos. Aquest temps es computa com a treball efectiu i, en cap cas, representa una minva de les retribucions.

3. A través de la Comissió Paritària de Personal s'ha de desenvolupar un pla de formació contínua; alhora, s'ha de facultar aquesta Comissió pel desenvolupament de quantes iniciatives siguin necessàries per aconseguir l'aplicació plena dels plans de formació.

4. L'Ajuntament ha de cobrir les despeses dels cursos del pla de formació contínua aprovat per cada any en la seva totalitat.

Article 16. Promoció professional

1. La corporació es compromet a no demorar ni allargar els processos de selecció per a la cobertura de vacants, sobretot quan aquestes requereixen imperiosament la cobertura provisional per interinitat.

S'han de transformar les places de caràcter temporal en fi xes, amb les corresponents proves de selecció en compliment de la legislació vigent que regula l'accés a les administracions públiques quan aquestes corresponguin a llocs on es desenvolupin tasques que tinguin caràcter permanent i no conjuntural, totes les places contractuals ocupades provisionalment sense proves d'accés tindran que oferir-se públicament i hauràn d'incorporar-se a l'oferta pública d'ocupació corresponent.

2. Per a la provisió de totes aquelles vacants que ho permetin, l'Ajuntament ha d'acudir a la promoció interna, amb preferència sobre les convocatòries lliures. El percentatge de vacants a cobrir per promoció interna ha de ser el fi xat en cada cas per l'Ajuntament en Ple o Junta de Govern, un cop escoltada la Comissió Paritària de Personal. És obligatori una reserva mínima del 50% de les places convocades.

Article 17. Selecció de personal

1. La selecció de personal s'ha de fer d'acord amb el règim jurídic aplicable en cada cas, i s'han de respectar sempre els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

La corporació ha de proveir les places que quedin vacants per jubilacions, defuncions o altres causes, sempre que les necessitats organitzatives ho aconsellin i existeixi dotació pressupostària sufi cient.

En les places d'accés a l'Ajuntament és l'administració qui, emparant-se en la potestat organitzativa de què disposa, fi xa els perfi ls i característiques del lloc o plaça que s'ha de ocupar.

Article 18. Subrogacions

1. Si l'Ajuntament externalitza qualsevol servei municipal a una empresa privada, aquesta ha de subrogar el personal destinat per l'Ajuntament a l'esmentat servei, respectant les condicions retributives de l'acord de l'Ajuntament durant tota la vigència de la subrogació.

2. En cas que aquesta empresa deixi de prestar aquest servei i es subrogui a una altra empresa, els treballadors queden subrogats a la nova empresa adjudicatària del servei; en cas que l'Ajuntament assumeixi el servei, han de tornar a formar part de la plantilla tot el personal de l'Ajuntament en les mateixes condicions que la resta de personal i de manera inmediata.

3. En el supòsit de que aquesta empresa subrogada quedi en situació de concurs de creditors, l'Ajuntament es farà càrrec de forma inmediata de tot el personal subrogat incorporant-lo al lloc de treball que tenia a l'Ajuntament.

4. L'Ajuntament no crearà serveis paral·lels al subrogat.

Capítol 4. Jornada laboral, calendari i vacances

Article 19. Jornada laboral

1. La jornada de treball del personal al servei de l'Ajuntament de Roda de Berà serà en còmput anual de 1.650 hores (37,5 hores/setmanals). Si durant la vigència d'aquest acord s'aprova qualsevol llei que comporti una reducció de l'horari laboral, aquesta s'ha d'aplicar immediatament, sense esperar la fi nalització del termini d'aquest acord. Llevat del personal a temps parcial, el personal directiu i tot el que dintre del seu complement específi c estigui inclòs en la seva valoració la disponibilitat horària o bé contractacions temporals per tasques concretes.

2. Prèvia petició del treballador o treballadora, l'alcalde pot autoritzar la modifi cació de l'horari d'entrada i sortida, sense que, en cap cas, pugui afectar l'horari d'atenció al públic i no signifi qui una disminució del total d'hores setmanals.

3. En virtud del principi d'autoorganització municipal i en funció de les necessitats econòmiques, tècniques, organitzatives o productives es podràn establir torns de matí i torns de tarda a jornada complerta per a cada un d'aquests torns.

4. Tot el personal que faci jornada completa continua ha de gaudir de trenta minuts de descans diaris amb dret a abandonar el lloc de treball i computable com a treball efectiu.

5. Tot el personal de l'Ajuntament té l'obligació de presentar-se als respectius caps si es declara el protocol del Pla d'emergències.

6. Els serveis de personal de l'Ajuntament han de portar un control d'assistència i puntualitat dels treballadors i treballadores. Aquest control estarà a disposició de la comissió paritària de personal per donar compte a l'Alcaldia.

7. La jornada de treball i torns de treball del personal adscrit a la Policia Local es regula en el capítol de condicions específi ques de la Policia Local.

Article 20. Calendari laboral

1. Tot el personal té dret a gaudir dels dotze (12) dies festius que inclou el calendari de festes ofi cials, aprovat pel Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, els dos (2) dies de festa local i un (1) dia de festa patronal.

2. El calendari de festes ofi cials és el publicat en el DOGC.

3. Les festes locals són les que surtin publicades al BOP.

4. La festa patronal se celebrarà en caràcter general el dia 23 d'abril, diada de Sant Jordi.

5. Quan el dia 23 d'abril escaigui en dissabte o diumenge es gaudirà el primer dia laborable següent.

6. Pels col·lectius que per la seva especifi citat hàgin de treballar el dia 23 d'abril, com ara personal de la Biblioteca o de la Ràdio municipal, gaudiràn d'un dia més d'assumptes personals.

7. Els dies 24 i 31 de desembre, així com el Dijous Sant, tota la plantilla de personal fi nalitzarà la jornada laboral a les 13:00 hores.

Article 21. Vacances

1. Durada i periodes Les vacances anuals tenen una durada de 22 dies laborables, tenint-se dret a un dia hàbil addicional en complir els 15 anys de serveis, al qual se li afegirà un dia hàbil més en complir els 20, 25 i 30 anys de servei respectivament, fi ns a un total de 26 dies hàbils per any natural.

El personal que, per la seva data d'ingrés, no tingui dret a gaudir de la totalitat de les vacances, ha de gaudir-ne la part proporcional que li correspongui del temps prestat.

Les vacances es gaudiràn preferentment durant l'any podent, com a màxim, gaudir-les fi ns el 31 de gener de l'any següent, procurant, però, que els torns permetin cobrir adequadament el servei. S'hi ha d'aplicar subsidiàriament i a l'efecte d'interpretació la normativa vigent.

Es podrà autoritzar el gaudiment de les vacances en un màxim de quatre períodes fraccionats.

Les vacances no es podràn encadenar amb els permisos per assumptes personals, de forma que entre un i altre permís hi haurà d'haver sempre un mínim d'una setmana.

Les vacances del personal adscrit a les brigades municipals no s'autoritzaràn durant el mes d'agost.

Les vacances de la Policia Local tenen un règim especial en quant a la seva execució, i es regulen pel quadrant efectuat a l'efecte pel cap de la Policia.

2. Interrupció de les vacances En el supòsit d'estar de baixa per malaltia comuna o accident laboral i no es pot gaudir de les vacances durant l'any natural, aquestes vacances es podràn realitzar de mutu acord amb l'ajuntament sempre que es produeixi l'alta i d'acord amb la legalitat vigent.

Si durant el gaudi de les vacances el treballador pateix d'una situació d'Incapacitat Temporal, dictaminada per la Seguretat Social, no es computaràn a efectes de duració de les vacances els dies que hagués durat aquesta situació. Essent condició inexcusable la comunicació de la interrupció mitjançant el parte de baixa que ho acrediti.

El treballador s'haurà d'incorporar al seu lloc de treball en la data prevista al fi nalitzar les seves vacances, sempre i quan no continuï en situació d'Incapacitat Temporal.

Els dies que hagués durat la Incapacitat Temporal es gaudiràn en la data que de comú acord estableixin l'Ajuntament i el treballador.

En el supòsit de que l'empleat hagués de modifi car el període de vacances concedides per causes imputables al servei, se li hauràn d'abonar les despeses que aquest canvi li hagi pogut ocasionar.

3. Tràmit de sol·licitud de vacances Les vacances s'han de sol·licitar per escrit mitjançant el formulari normalitzat de petició i s'haurà d'obtenir el vist i plau del cap de departament o Regidor en el seu defecte.

El cap de departament o Regidor serà el responsable de coordinar les vacances dels treballadors al seu càrrec i vetllarà per a què el servei quedi sempre degudament atès.

El vist-i-plau del cap de departament restarà condicionat a les necessitats del servei i es procurarà sempre establir els diferents periodes de vacances de mutu acord. En el supòsit de que dos treballadors del mateix departament coincidissin en sol·licitar les mateixes dates de vacances, tindrà prioritat el que tingui fi lls o fi lles menors de 16 anys i, en segon lloc, el que tingui més antiguitat a l'empresa. Aquest criteri és rotatiu, de forma que l'any següent tindrà preferencia el que anteriorment no en va tenir.

Una vegada el treballador ha obtingut el vist-i-plau del seu cap presentarà la sol·licitud al departament de Recursos Humans sempre abans del 31 de març de cada any, posteriorment l'Alcalde aprovarà abans del dia 30 d'abril el pla de vacances de tot el personal.

Capítol 5. Permisos i llicències Permisos i llicències

Article 22. Permisos i llicències retribuïdes

1. Permís per matrimoni El permís per raó de matrimoni o per inici de convivència, en el cas de les unions estables de parella, té una durada de quinze dies naturals consecutius. Els cònjuges o convivents el poden gaudir dins el termini d'un any a comptar des de la data del casament o de l'inici de la convivència.

En el cas de les unions estables de parella, el desplegament reglamentari d'aquesta Llei ha d'establir mecanismes amb efectes equivalents als de permís (art.9 de la Llei 8/2006).

2. Permís per casament d'un familiar: pel casament d'un familiar fi n el segon grau de consanguinitat o afi nitat, un dia i si es produeix en un municipi de fora de Catalunya dos dies.

El dia del casament ha d'estar comprès en el període del permís (Llei 8/2006, art. 10) 3. Permís per maternitat El permís per maternitat té una durada de setze setmanes ininterrompudes, que són ampliables, en els casos de part, acolliment o adopció múltiples, a dues setmanes més per cada fi ll o fi lla a partir del segon. El pot gaudir qualsevol dels dos progenitors; l'altre progenitor o progenitora, sempre que tingui la guarda legal del fi ll o fi lla, pot fer ús de tot el permís de maternitat, o de la part que en resti, en el cas de mort o malaltia incapacitant de la mare o en el cas de guarda legal exclusiva.

En el cas de fi liació biològica, el període de permís pot començar abans o immediatament després del part. Les sis primeres setmanes posteriors al part són de descans obligatori per a la mare.

En el cas d'adopció o acolliment, el període de permís per maternitat computa a partir de la sentència judicial o resolució administrativa. Si es tracta d'una adopció internacional, el permís pot començar fi ns a sis setmanes abans.

La persona que gaudeix del permís per maternitat ho pot fer a temps parcial, d'una manera ininterrompuda. La manera en què es distribueix el temps de permís requereix l'acord previ entre la persona afectada i l'òrgan competent per a la concessió del permís. En el cas de fi liació biològica, la mare pot gaudir del permís a temps parcial només a partir de la sisena setmana posterior al part. El permís per maternitat a temps parcial és incompatible amb els permisos per fi lls prematurs, i amb la reducció de jornada per guarda legal.

El progenitor o progenitora que gaudeix del permís per maternitat pot optar perquè l'altre progenitor o progenitora gaudeixi d'una part determinada i ininterrompuda d'aquest permís. El permís es distribueix a opció del progenitor o progenitora que gaudeix de la primera part del permís. Els progenitors poden gaudir de la compartició del permís d'una manera simultània o successiva sense superar les setze setmanes o el temps que correspongui en el casos de part, acolliment o adopció múltiple. En el cas de la fi liació biològica, si s'opta per gaudir de la segona part del permís successivament al de la mare, només es pot fer a partir de la sisena setmana posterior al part i sempre que, en el moment de fer-se efectiva aquesta opció, la incorporació de la mare al treball no comporti un risc per a la seva salut.

L'opció exercida per un progenitor o progenitora en iniciar-se el període de permís per maternitat en favor de l'altre progenitor o progenitora a fi que aquest gaudeixi d'una part del permís pot ésser revocada en qualsevol moment per aquell si s'esdevenen fets que fan inviable l'aplicació d'aquesta opció, com ara l'absència, la malaltia o l'accident, o també l'abandonament de la família, la violència o altres causes equivalents, llevat que aquests tres darrers casos siguin imputables al primer progenitor o progenitora (art. 11 Llei 8/2006).

En els casos de part prematur, quan el nadó resti hospitalitzat a continuació del part, s'amplia tants dies com duri l'hospitalització fi ns a un màxim tretze setmanes addicionals (Llei d'igualtat).

4. Permís per naixement, adopció o acolliment Els treballadors, en els supòsits de naixement d'un fi ll, adopció o acolliment, tindràn dret a un permís de cinc dies laborabes consecutius dins els deu següents a la data de naixement o a l'arribada del menor o la menor adoptat o acollit a la llar familiar en el cas d'adopció o acolliment. En el cas de part, adopció o acolliment múltiples la durada del permís s'ampliarà a deu dies si es tracta de dos fi lls i a quinze dies si en són tre o més (art. 12 de la Llei 8/2006).

5. Permís de paternitat El progenitor, sens perjudici del dret al permís per maternitat, té dret a un permís de paternitat de quatre setmanes consecutives des del fi niment del permís per naixement del fi ll o fi lla, des de la resolució judicial d'acolliment, i fi ns que fi neixi el permís per maternitat, o també immediatament després del fi niment d'aquest permís. Aquest permís és incompatible amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofi ci fi ns al fi niment del permís.

El progenitor o progenitora d'una familia monoparental, si té la guarda legal exclusiva del fi ll o fi lla també pot gaudir d'aquest permís a continuació del de maternitat.

No és requisit que l'altre progenitor o progenitora treballi (Llei d'igualtat).

6. Permís per lactància El permís per lactància és d'una hora diària d'absència del lloc de treball, la qual es pot dividir en dues fraccions de trenta minuts. En els casos de part, adopció o acolliment múltiple el permís és de dues hores diàries, les quals es poden dividir en dues fraccions d'una hora. El període del permís s'inicia un cop acabat el permís per maternitat fi ns que el menor o la menor tingui 12 mesos (Llei d'Igualtat).

A petició de l'interessat o interessada, les hores del permís de lactància es poden compactar per gaudir-ne en jornades senceres de treball, consecutives o repartides per setmanes, sense alterar el moment d'inici del període de permís i tenint en compte les necessitats del servei (art.14 de la Llei 8/2006).

7. Permís per atendre fi lls prematurs En el cas de naixement d'un fi ll o fi lla prematur o que hagi d'ésser hospitalitzat a continuació del part, s'atorga un permís equivalent al temps d'hospitalització fi ns a un màxim de tretze setmanes (Llei d'igualtat). Aquest permís s'inicia a partir de l'acabament del permís per maternitat o de la setzena setmana posterior al part, l'adopció o l'acolliment (art.15 de la Llei 8/2006).

Dret a absentar-se de la feina durant un màxim de 2 hores percebent les retribucions integres. (Llei d'Igualtat) 8. Permisos per atendre fi lls discapacitats Els progenitors amb fi lls discapacitats tenen dret conjuntament a permisos d'absència del lloc de treball per poder assistir a reunions o visites en els centres educatius especials o sanitaris on rebin suport. Així mateix, tenen dret a dues hores de fl exibilitat horària diària per poder conciliar els horaris dels centres d'educació especial o dels altres centres on el fi ll o fi lla discapacitat rep atenció (art. 17 de la Llei 8/2006).

9. Permís prenatal Les dones embarassades tenen dret a absentar-se del lloc de treball per assistir a exàmens prenatals i a tècniques de preparació per al part, durant el temps necessari per dur a terme aquestes pràctiques, amb justifi cació prèvia de la necessitat de fer-ho dins la jornada de treball.

Les parelles que opten per l'adopció o l'acolliment permanent o preadoptiu tenen dret a absentar-se del lloc de treball per dur terme els tràmits administratius requerits per l'administració competent fets a Catalunya, durant el temps necessari, amb la justifi cació previa que s'han de fer dins la jornada de treball (art.18 de la Llei 8/2006).

10. Permís per mort, accident, hospitalització o malaltia greu d'un familiar El permís per mort, accident, hospitalització o malaltia greu d'un familiar dins del primer grau de consanguinitat o afi nitat té una durada de tres dies laborables. Aquest permís és ampliable a cinc dies laborables si el fet es produeix en un municipi diferent del municipi del lloc de treball. (art. 48.1.a EBEP) Excepcionalment i per motius degudament justifi cats, es pot ampliar el permís fi ns a sis dies laborables (art.19 de la Llei 8/2006). Per concedir aquesta ampliació caldrà un acord especifi c entre empresa i representants dels treballadors.

El permís per accident, hospitalització o malaltia greu d'un familiar fi ns al segon grau de consanguinitat o afi nitat té una durada de dos dies laborables. Aquest permís és ampliable a quatre dies si el fet es produeix en un municipi diferent del municipi del lloc de treball. Excepcionalment i per motius degudament justifi cats, es pot ampliar el permís fi ns a sis dies laborables (art. 48.1.a EBEP). Per concedir aquesta ampliació caldrà un acord especifi c entre empresa i representants dels treballadors.

El permís per mort d'un familiar fi ns al tercer grau de consanguinitat o afi nitat té una durada de dos dies laborables.

Aquest permís és ampliable a quatre dies si el fet es produeix en un municipi diferent del municipi del lloc de treball.

Excepcionalment i per motius degudament justifi cats, es pot ampliar el permís fi ns a sis dies laborables (art. 48.1.a EBEP). Per concedir aquesta ampliació caldrà un acord especifi c entre empresa i representants dels treballadors.

Condicions i requisits:

Possibilitat de gaudir-los en el termini de deu dies a partir del fet. Tres dies si el fet es produeix en la mateixa localitat i cinc si és en una altra (Llei d'igualtat).

Aquests permisos no es poden concedir a dues persones pel mateix fet causant, amb l'excepció del permís per mort.

Concepte de malaltia greu / hospitalització: Tindrà la consideració d'hospitalització aquella que, comporti o no intervenció quirúrgica, requereixi pernoctació en un centre hospitalari.

No s'inclou dins d'aquest concepte la realització de proves específi ques (annàlisis clíniques, amniocentesi, quimioteràpia, hospital de dia... etc) ni la permanència en el servei d'urgències d'un hospital, llevat que l'estada al servei d'urgències tingui una durada igual o superior a 24 hores.

La cesària es considera una intervenció quirúrgica i dona dret a aquest permís per als familiars dins del primer grau de consanguinitat o afi nitat de la dona que ha estat objecte de la intervenció, llevat del pare del nounat que ja gaudeix del permís de naixement.

Justifi cants a aportar pels benefi ciaris d'aquests permisos: En cas de mort certifi cat de defunció i en cas de malaltia, certifi cat o informe mèdic d'hospitalització. Còpia del llibre de familia que acrediti la relació familiar. En els casos de parella de fet, cal l'acreditació d'aquesta per qualsevol mitjà vàlid en dret.

11. Permís sense retribució per atendre un familiar Es poden concedir permisos sense retribució per atendre un familiar fi ns al segon grau de consanguinitat o afi nitat per un període mínim de deu dies i màxim de tres mesos, prorrogable, excepcionalment, fi ns a tres mesos més.

Aquest permís és incompatible amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofi ci fi ns a l'acabament del permís (art. 20 de la Llei 8/2006).

12. Permisos per situacions de violència de gènere Les dones víctimes de situacions de violència de gènere que, per aquest motiu, s'hagin d'absentar del lloc de treball tenen dret que aquestes faltes d'assistència es considerin justifi cades d'acord amb el que determini els serveis socials, policials o de salut corresponents. Així mateix, tenen dret a les hores de fl exibilitat horària que, d'acord amb cada situació concreta, siguin necessàries per llur protecció o assistència social (art. 21 de la Llei 8/2006).

13. Permisos per acudir a consultes mèdiques:

1. L'assistència a consulta mèdica ha de concertar-se fora de l'horari de treball i, els casos en què aquesta circumstància no sigui possible, han de quedar degudament acreditats mitjançant declaració responsable de la persona interessada.

2. L'assistència a consulta mèdica es concedeix pel temps indispensable per acudir i retornar al lloc de treball i s'ha d'acreditar documentalment mitjançant justifi cant del centre o consulta mèdica, en el qual ha de constar expressament el nom i cognoms del / la pacient i l'hora d'entrada i sortida del centre o consulta mèdica.

3. El justifi cant, juntament amb la declaració responsable, es farà arribar al cap immediat o al cap de la unitat administrativa on es presten serveis el mateix dia de la consulta si es retorna al lloc de treball abans de fi nalitzar la jornada o l'endemà si no és així.

4. El permís s'haurà de sol·licitar abans d'haver anat al metge i es presentarà per escrit al Departament de Recursos Humans emplenant el formulari de permisos i llicències, havent-hi de constar el vist i plau del cap de departament.

5. Les absències justifi cades per motius de salut sense incapacitat temporal comporten el mateix descompte del 50% de les retribucions establert per als tres primers dies d'absència per incapacitat temporal.

6. No obstant l'anterior, no comporten descomptes retributius:

Les primeres 30 hores laborables d'absència en un mateix any natural, o les que corresponguin en funció de la jornada reduïda o parcial, sempre que resultin justifi cades segons el previst en aquest acord.

Les absències derivades de malalties de caràcter crònic, sempre que resultin degudament justifi cades.

14. L'assistència a una ofi cina judicial per motius relacionats amb la feina és considerat temps efectiu de treball.

15. Per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal : el temps necessari per realitzar-lo.

S'entendrà com a 'deure inexcusable' aquella obligació que afecta a una persona de forma que el seu incompliment generaría una responsabilitat de caire civil, penal o administrativa.

Tipus de deures:

Pertinença a un jurat, art. 7.2 de la LO 5/1995, de 22 de maig El cumpliment de la citació d'un jutge o tribunal en procés penal, art 463 del Codi Penal.

El deure de comparèixer en aquells processos en qualitat de testimoni o pèrit, art. 292 de la Llei d'Enjudiciament Civil.

Comparèixer personalment com a demandant en el procediment laboral o contenciós. I per extensió, igualment, com a demandat.

Comparèixer en Tribunals d'avaluació en l'exercici d'un deure cívic.

Genèricament, el cumpliment de les resolucions judicials quan impliquin actes que exigeixen absentar-se del lloc de treball. Aquest deure estaría constituit per l'aplicació dels art. 118 de la Constitució Espanyola i 17.2 de la Llei Orgànica del Poder Judicial.

La participació en procesos electorals i l'exercici del dret de sufragi.

Visita a un discapacitat internat en un centre, quan l'empleat públic hagi estat nomenant tutor del mateix.

El desplaçament per a portar a efecte el règim de visites a un menor.

Assistència al claustre de la Universitat en qualitat de delegat d'alumnes.

16. Permisos de fl exibilitat horària recuperable:

Es poden autoritzar permisos d'absència del lloc de treball durant el temps indispensable per complir-los, d'un mínim d'una hora i un màxim de set hores i trenta minuts. S'entén com a tals gestions en organismes públics o privats que no sigui possible fer-les fora de l'horari laboral, per a visites o proves mèdiques d'ascendents o descendents (que no convisquin amb els treballadors) fi ns al segon grau de consanguinitat o afi nitat i per a reunions de tutoria amb els docents responsables de fi lls. El temps d'absència l'ha de recuperar la persona afectada durant la mateixa setmana en què gaudeix del permís, tenint en compte les necessitats del servei. Aquests permisos poden ésser puntuals o periòdics (art.22 de la Llei 8/2006).

17. Dies de lliure disposició

a) Tot el personal té dret a disposar de sis dies de permís (assumptes propis), sense necessitat de justifi cació. El treballador ha de procurar gaudir-los sempre tenint en compte les necessitats del servei.

Es gaudiràn de dos dies addicionals en complir el sisè trienni (18 anys), incrementant-se en un dia més per cada trienni a partir del vuitè (24 anys).

b) Aquests permisos s'han de sol·licitar per escrit amb una antelació mínima de 3 dies abans de gaudir-los, perquè permeti adoptar les disposicions necessàries per atendre el servei. En cas de necessitat urgent, es pot demanar amb una antelació inferior a 3 dies.

c) L'atorgament d'aquests permisos correspon a l'alcalde o òrgan en qui delegui, i sempre resta condicionat al fet que així ho permetin les necessitats dels serveis, i considerant que mai podràn estar absents en un mateix temps més del 50% del personal adscrit a un departament.

d) La denegació dels permisos requereix resolució expressa. En cas de no poder gaudir-los dintre de l'any natural, es podràn realitzar fi ns el 31 de gener de l'any següent.

e) Aquests permisos no es poden enllaçar amb els periodes de vacances anuals.

18. Per trasllat de domicili Dins de la mateixa localitat, un dia.

Fora de la mateixa localitat, dos dies naturals continuats.

Per a què el permís tingui validesa s'haurà d'efectuar la corresponent sol·licitud prèvia al responsable de Recursos Humans adjuntant un certifi cat d'empadronament.

19. Assistència a exàmens i altres proves d'avaluació:

Un dia per assistir a exàmens fi nals; per a altres proves defi nitives i alliberadores, el temps indispensable. Només centres ofi cials.

(Decret Legislatiu 1/1997) Es consideraràn exàmens fi nals a aquella avaluació individual amb la qual es defi neix l'aprovació de l'assignatura per part de l'estudiant.

El permís es concedirà quan el treballador cursi amb regularitat estudis per a l'obtenció d'un títol acadèmic o professional.

A aquests efectes, es consideraràn, en tot cas, com examen en centre ofi cial, els realitzats per qualsevol Universitat Pública o Privada, les escoles ofi cials d'idiomes, instituts o escoles de formació professional i els conservatoris professionals de música.

Per a què el permís tingui validesa s'haurà d'efectuar la corresponent sol·licitud prèvia al responsable de Recursos Humans indicant la data en la qual es realitzarà l'examen i posteriorment presentar el corresponent justifi cant d'assistència.

Qualsevol incompliment d'aquestes consideracions comportarà el descompte en nòmina de les hores no treballades.

En cas de concursar o opositar a una vacant de la plantilla orgànica de la corporació el temps indispensable per assistir a les proves.

Article 23. Permisos i llicències no retribuïdes

1. Assumptes propis sense sou La durada acumulada mai pot excedir dels sis mesos cada dos anys.

Concessió subordinada a les necessitats del servei (Decret Legislatiu 1/1997).

2. Estudis relacionats amb el lloc de treball Sense sou quan són per interès propi; amb totes les retribucions quan és per interès de l'Administració.

3. Aquelles situacions no previstes en aquest acord són regulades per la Llei de conciliació de la vida laboral i qualsevol altra norma o disposició legal d'aplicació a l'Administració local sorgides en aquest àmbit durant la vigència del mateix.

4. Reduccions de jornada Requisits de concessió Les reduccions de jornada establertes per la Llei 8/2006, de 5 de juliol, són incompatibles amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofi ci fi ns a l'acabament de la reducció.

No es pot concedir la reducció de jornada a dues persones pel mateix fet causant, llevat que l'exerceixin d'una manera alternativa i sense que el termini global superi l'establert com a màxim (art. 23 de la Llei 8/2006).

Reducció de jornada amb reducció proporcional de retribucions:

Sens perjudici del que estableix l'article 26.1 de la Llei 8/2006 de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, les persones que per raó de guarda legal tenen cura directa d'un fi ll o fi lla menor de dotze anys poden gaudir d'una reducció d'un terç o de la meitat de la jornada, amb la reducció proporcional de les retribucions. Només si les necessitats del servei ho permeten, aquesta reducció pot ésser d'una altra fracció de jornada, que ha d'ésser en tot cas d'entre la vuitena part i la meitat de la jornada.

Article 24. Representació sindical

1. Crèdits d'hores mensuals per representació (20h):

2. Els delegats o delegades de prevenció disposen del mateix crèdit horari que els delegats o delegades de personal.

3. Els delegats o delegades de personal d'un mateix sindicat poden redistribuir-se els crèdits horaris mensuals que estableix la normativa vigent.

Una de les formes que poden adoptar en aquesta redistribució és la creació d'una borsa d'hores entre tots els delegats o delegades de personal, que després gasta algun d'ells, segons les necessitats de cada moment.

4. És considerat, en tot cas, com a temps de treball efectiu, sense imputació al crèdit horari, el corresponent a les reunions de la Comissió Paritària de Personal, del Comitè de Salut Laboral i qualsevol altra reunió convocada per la corporació o l'Administració pública en general.

5. Es concedeixen les hores necessàries als delegats o delegades a l'efecte de negociació col·lectiva.

6. Les seccions sindicals, constituïdes legalment, poden nomenar un delegat o delegada sindical que té el mateix crèdit horari que els delegats o delegades de personal electes. Només tenen dret a aquest crèdit els delegats o delegades sindicals del sindicat que tinguin representació electa a l'Ajuntament.

7. Els delegats o delegades de personal poden cedir el crèdit horari a les seccions sindicals del seu mateix sindicat, degudament constituïdes.

8. Els delegats o delegades de personal i/o sindicals disposen de llicències retribuïdes per assistir a assemblees de delegats convocades pels sindicats.

9. Comunicació i Justifi cació L'ús dels crèdits d'hores mensuals per representació s'hauran de comunicar mitjançant instància en el registre d'entrada de l'Ajuntament.

Aquests crèdits sindicals s'hauran de justifi car mitjançant la convocatòria i el certifi cat d'assistència a la reunió corresponent.

Capítol 6. Prestacions socials:

Article 25. Condicions

1. L'atorgament de les prestacions socials que tot seguit es descriuràn restaràn supeditades a l'informe positiu de l'interventor municipal que haurà d'emetre cada 31 de desembre durant la vigència del present acord.

2. El fons social consistirà en una quantitat anual equivalent a 15.400 euros.

3. En el supòsit de que les peticions de prestacions socials per part dels treballadors superessin l'esmentada quantitat anual pressupostada, aquesta es repartirà de forma proporcional entre totes les sol·licituds.

4. Poden gaudir d'aquests ajuts tot el personal funcionari.

5. El personal que no superi la durada d'un any, han de rebre la quantia de l'ajut en proporció al temps contractat durant l'any natural objecte de l'ajut.

6. Un cop a l'any, el personal ha d'adreçar a l'Alcaldia una instància sol·licitant la prestació, amb càrrec al fons social. Aquesta sol·licitud s'ha de presentar entre el dia 1 i el dia 15 de gener i correspondrà al període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de l'any anterior.

Cal acompanyar cada sol·licitud amb un justifi cant de la despesa produïda (factura ofi cial amb totes les dades: NIF, nom comercial, producte i import).

L'Alcaldia o, òrgan en qui delegui, després de veure l'informe emès pel Departament de Recursos Humans, ha de dictar resolució al respecte durant el primer trimestre de l'exercici següent.

La distribució i pagament s'han de fer anualment en el mes següent al de la resolució; tanmateix, per necessitats del benefi ciari i previ dictamen favorable del Departament de Recursos Humans, es pot atorgar la prestació amb anterioritat.

7. Les següents prestacions socials es començaràn a aplicar l'any 2015 i se sol·licitaràn fi ns el 15 de gener de l'any 2016.

8. Les prestacions socials seràn:

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

9. Quan es doni el cas de que dos treballadors de l'Ajuntament siguin matrimoni o parella estable, només un d'ells podrà sol·licitar els ajuts establerts en els punts 5, 6, 7, 8 i 9.

10. Per aquells treballadors que prestin la seva jornada a temps parcial l'import de totes les prestacions socials es reduiràn proporcionalment a la jornada de treball.

11. Als imports dels ajuts de les prestacions socials establerts en el punt 8, els hi serà d'aplicació els següents coefi cients d'ajut social:

Retribució bruta de l'any objecte de l'ajut Coefi cient ajut social

Més de 39.001 euros 0%

De 25.001 euros a 39.000 euros 50%

De 21.501 euros a 25.000 euros 60%

De 18.436 euros a 21.500 euros 80%

Menys de 18.436 euros 100 %

12. Aquest article de l'acord serà revisable anualment en funció de l'increment de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat.

Article 26. Altres prestacions

1. Tot el personal gaudirà de forma gratuïta i prèvia presentació de document acreditatiu que li expedirà l'Ajuntament, de les instal·lacions esportives de la corporació o de les entitats de les quals aquesta sigui titular. Han de gaudir igualment de l'entrada gratuïta als museus, transport municipal i en la utilització de les instal·lacions del municipi.

Igualment, poden gaudir d'aquesta prestació el cònjuge del treballador o treballadora i els fi lls o fi lles que hi convisquin.

2. Bonifi cació quota mensual de la Llar d'Infants, Campus d'estiu, Escola d'estiu i Centre obert.

Es concedirà una bonifi cació del 25% de la quota mensual als fi lls del personal funcionari que estiguin inscrits en els esmentats centres. La bonifi cació s'haurà de sol·licitar per instància. No s'inclouràn aquells serveis extres que el centre pugui prestar.

3. Bonifi cació renovació carnet BTP.

Es concedirà una bonifi cació del 100% de la renovació del carnet BTP (vehicles prioritaris) als policies locals i gruistes. La bonifi cació se sol·licitarà per instància aportant la factura original.

4. Cursos de formació directament relacionats amb el lloc de treball.

Es concedirà una bonifi cació del 100% de la matrícula d'aquells cursos de formació, que d'acord amb les prescripcions de l'ajuntament, realitzi el treballador. Haurà de quedar sufi cientment acreditat que el curs redunda directament en la millora de les prestacions del lloc de treball que el treballador ocupa.

5. Defunció d'un treballador al servei de l'Ajuntament.

En cas de defunció d'un treballador/a amb una antiguitat mínima de 10 anys es concedirà al cònjuge o familiar amb qui convisqui un ajut de 4.000 euros.

6. Premi per serveis prestats.

6.1. Al personal que compleixi 25 anys de serveis efectius a l'Ajuntament de Roda de Berà se li atorgarà un premi especial per un import de 1.150 euros.

6.2. La sol·licitud d'aquest premi s'haurà de presentar per escrit al registre d'entrada durant el primer trimestre de l'any en que es genera el dret.

Article 27. Actualització anual de les prestacions L'increment de les prestacions socials serà la que s'estableixi en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat.

Article 28. Malaltia, accident, inasistència i indisposició

1. Dins dels tres primers dies següents de no assistència al treball per motius de malaltia comuna, accident laboral o no laboral i malaltia professional, s'ha de presentar la corresponent baixa mèdica ofi cial i, setmanalment, els comunicats de confi rmació de baixa mèdica. El comunicat d'alta laboral s'ha de presentar el dia de la incorporació a la feina.

2. L'ajuntament complementarà les prestacions econòmiques a percebre en situació d'incapacitat temporal pel personal al servei de la Corporació inclòs en el Règim General de Seguretat Social, en els següents percentatges i límits:

En situació d'incapacitat temporal derivada de contingències comunes:

Durant els 3 primers dies de la baixa, el 50% de les retribucions del mes anterior al de la incapacitat.

Des del 4t fi ns al 20è, ambdós inclosos, el necessari fi ns que la percepció, afegida la prestació de la Seguretat Social, arribi al 75% de les retribucions en el mes anterior al de la incapacitat.

I a partir del dia 21è, el necessari fi ns que la percepció, afegida la prestació de la Seguretat Social, arribi al 100% de les retribucions en el mes anterior al d'incapacitat, i mentre es mantingui aquesta situació.

En situació d'incapacitat temporal derivada de contingències professionals (accident de treball o malaltia professional), el necessari fi ns que la percepció, afegida la prestació de la Seguretat Social, arribi al 100% de les retribucions en el mes anterior al d'incapacitat.

Establir un complement del 100% de les retribucions del mes anterior al de la incapacitat en els supòsits d'hospitalització i d'intervenció quirúrgica. La hospitalització i/o intervenció quirúrgica s'haurà de justifi car fefaentment per cada treballador. Aquest complement del 100% de les retribucions es mantindrà també durant els dies posteriors de convalescència del treballador. En quedaràn excloses aquelles intervencions i hospitalitzacions de caràcter estètic.

Les treballadores embarassades i les dones víctimes de la violència de gènere en situació d'incapacitat temporal percebràn, des del primer dia, un complement de la prestació econòmiqa de la Seguretat Social, fi ns al 100% de les retribucions en el mes anterior al de la incapacitat.

3. En cas de no assistència a la feina per un temps no superior a 24 hores, de forma obligatòria, s'ha d'avisar telefònicament a Cap la seva area qui informara al responsable de RR.HH., es podrà sol·licitar justifi cant de la baixa si es considera adient.

4. Constitueix inasistència la no concurrència al centre de treball, l'absència del personal abans de la fi nalització de la jornada laboral, la omissió del fi txatge amb la tarjeta de control horari, la sortida sense justifi cació i l'ingrès excedint la jornada laboral pactada.

En els casos de falta d'assistència al lloc de treball i en els casos d'absència abans de la fi nalització de la jornada per indisposició deguda a malaltia, aquestes absències s'hauràn de justifi car mitjançant el corresponent parte de baixa o bé mitjançant un informe mèdic en el qual s'hi prescrigui la inasistència al treball, indicant el nombre de dies; no sent sufi cient com a justifi cació la simple presentació del parte d'assistència mèdica o d'urgències.

La no assistència al lloc de treball s'haurà de comunicar, en un termini màxim de 30 minuts després de l'inici de la jornada de treball, al cap del departament afectat el qual en donarà trasllat al cap de Recursos Humans.

Les absències justifi cades per motius de salut sense incapacitat temporal comporten el mateix descompte del 50% de les retribucions establert per als tres primers dies d'absència per incapacitat temporal.

Aquestes absències justifi cades per motius de salut, sense incapactitat temporal, es podràn descomptar dels dies d'assumptes personal o de vacances fi ns a un màxim de tres a l'any.

Article 29. Jubilacions

El personal es jubilarà obligatoriament quan tingui l'edat establerta legalment en la normativa reguladora de la funció pública.

1. Jubilacions anticipades Per els treballadors que s'acullin a la jubilació anticipada l'ajuntament els abonarà una gratifi cació segons l'edat en què aquesta es produeixi. Per cobrar aquesta gratifi cació s'han de tenir un mínim de 10 anys de serveis prestats a l'ajuntament.

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

2. Jubilacions parcials L'Ajuntament possibilitarà l'accés a la jubilació parcial de tots els empleats públics, d'acord amb les formes generals legalment establertes, d'aquells treballadors que voluntariament ho sol·licitin complint els requisits que la Llei General de la Seguretat Social estableix així com aquells que es regulen en aquest article.

La sol·licitud del treballador es farà amb una antelació de sis mesos com a màxim, al dia que es produeix el requisit d'edat, i la corporació concedirà a la major brevetat possible el pas a la nova situació, després de realitzar tots els tràmits necessaris per a cobrir el lloc vacant.

La distribució de la jornada del treballador parcialment jubilat, es podrà, a petició del propi treballador, distribuir de forma acumulada durant el periode anual.

El treballador jubilat percebrà parcialment el seu salari en proporció a la seva jornada reduïda.

Els jubilats tindràn parcialment dret a tots els benefi cis socials i econòmics, com si estiguessin a jornada completa.

Article 30. Excedències S'ha d'aplicar directament el que estableix la legislació vigent per als empleats públics d'aquest Ajuntament de Roda de Berà.

No es poden acumular dos períodes d'excedència en el cas que s'esdevingui una nova causa. Si durant el període d'excedència un nou subjecte causant dóna dret a un altre període d'excedència, l'inici d'aquest posa fi al primer.

L'exercici simultani de l'excedència per dues persones que presten els seus serveis en el sector públic per raó d'un mateix fet causant només és permès, amb l'autorització prèvia, si ho sol·liciten d'una manera expressa els interessats i si no afecta el funcionament dels serveis.

Les excedències per tenir cura d'un fi ll o fi lla o de familiars són incompatibles amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofi ci fi ns a l'acabament del termini d'excedències.

Si un cop acabada la causa que ha originat la declaració de l'excedència voluntària la persona afectada no sol·licita el reingrés en el termini d'un mes, es declara d'ofi ci la situació d'excedència voluntària per interès particular.

En el cas d'excedència voluntària per raó de violència de gènere, regulada per l'article 7 de la Llei d'igualtat, l'Administració ha de notifi car a la persona afectada, amb un mes d'antelació, que acaba l'excedència i que disposa d'un mes, a comptar des de la fi nalització de l'excedència, per a demanar-ne l'ampliació o per reincorporar-se.

1. Excedència voluntària per tenir cura d'un fi ll o fi lla L'excedència voluntària per tenir cura d'un fi ll o fi lla es pot sol·licitar en qualsevol moment a partir del naixement o de la sentència o la resolució judicial de constitució de l'adopció o l'acolliment.

Aquesta excedència té una durada màxima de tres anys, a comptar de la data del naixement o de la sentència o la resolució judicial en el cas d'acolliment o adopció.

El període d'excedència computa als efectes de reconeixement de triennis, de consolidació del grau personal i del sistema de previsió o drets passius. Així mateix, durant tot el període d'excedència, la persona afectada té dret a la reserva del lloc de treball amb destinació defi nitiva. No obstant això, si la persona afectada ocupa un lloc de treball amb destinació provisional, conserva els drets generals sobre aquest fi ns al cessament o fi ns al moment en què es resolgui la convocatòria corresponent (art. 4 de la Llei 8/2006).

2. Excedència voluntària per tenir cura de familiars L'excedència voluntària per tenir cura de familiars es pot sol·licitar per tenir cura d'un familiar fi ns al segon grau de consanguinitat o afi nitat inclòs, amb la condició que no es pugui valer i que no pugui exercir cap activitat retribuïda.

Aquesta excedència pot ésser atorgada per un període mínim de tres mesos i màxim de tres anys. El període concret d'excedència és determinat segons l'acreditació del grau de dependència i la durada estimada d'aquesta.

El període d'excedència computa als efectes de reconeixements de triennis, de consolidació del grau personal i del sistema de previsió o drets passius. Així mateix, durant tot el període d'excedència, la persona afectada té dret a la reserva del lloc de treball amb destinació defi nitiva. No obstant això, si la persona afectada ocupa un lloc de treball amb destinació provisional, conserva els drets generals sobre aquest fi ns al cessament o fi ns al moment en què es resolgui la convocatòria de provisió corresponent (art.5 de la Llei 8/2006).

3. Excedència voluntària per al manteniment de la convivència L'excedència voluntària per al manteniment de la convivència es pot sol·licitar, per una durada mínima de dos anys i màxima de quinze anys, si el cònjuge o la cònjuge o el convivent o la convivent ha de residir en un altre municipi perquè hi ha obtingut un lloc de treball estable.

El període d'excedència no computa als efectes de triennis, de grau personal i de drets passius, ni comporta la reserva de la destinació (art. 6 de la Llei 8/2006).

No hi ha mínim de permanència en la situació d'excedència per al personal estatutari.

4. Excedència voluntària per violència de gènere L'excedència voluntària per violència de gènere s'atorga a les dones víctimes de la violència de gènere pel temps que sol·licitin.

El període d'excedència computa als efectes de reconeixement de triennis, de consolidació del grau personal i del sistema de previsió o altres drets passius, i comporta la reserva del mateix lloc de treball durant sis mesos, prorrogable fi ns als 18 mesos (Llei d'igualtat), sens perjudici que es pugui ampliar aquest termini, d'acord amb el que disposa la normativa sobre violència de gènere (art.7 de la Llei 8/2006).

Durant els dos primers mesos té dret a percebre les retribucions íntegres (Llei d'igualtat).

5. Excedència voluntària per motius personals L'excedència voluntària per motius personals es podrà sol·licitar per una durada mínima de 4 mesos i una màxima de cinc anys.

El periode d'excedència no computarà als efectes de triennis, grau personal ni drets passius.

Durant el primer any d'excedència l'Ajuntament efectuarà la reserva del lloc de treball i a partir del segon any i fi ns el cinquè es conservarà un dret preferent per a la seva reincorporació.

Article 31. Assetjament moral o mobbing

És l'actitud que consisteix en el maltractament persistent, deliberat i sistemàtic d'un o diversos membres d'una organització, de superior, igual o inferior jerarquia en l'empresa, cap a un individu, tenint, entre d'altres objectius, la seva anul·lació psicològica i social i el seu abandonament de l'organització, en perjudici del seu àmbit laboral i de la seva salut.

Les persones que se sentin assetjades laboralment poden posar-ho immediatament en coneixement de la direcció de la corporació i dels representants dels treballadors, i ambdós, conjuntament, han de demanar les dades i dur a terme el seguiment adequat per prendre les mesures adients amb la major rapidesa i discreció que el cas requereixi.

Article 32. Protecció integral contra la violència de gènere

El personal afectat per violència de gènere té el dret d'excedència forçosa, i ha de rebre durant 6 mesos el 100% de les retribucions bàsiques i el complement de destinació, i el 50% del complement específi c. Aquest situació es pot perllongar per períodes de 3 mesos fi ns a arribar als 18 mesos.

La persona afectada per violència de gènere té la possibilitat de suspendre l'excedència demanada per aplicació de la Llei integral contra la violència de gènere, en el moment en que existeixi una vacant, a la qual pot accedir amb caràcter preferent.

Article 33. Assegurances per responsabilitat civil o penal

L'Ajuntament ha de tenir contractada una pòlissa d'assegurances que garanteixi la responsabilitat civil i la defensa penal per a tot el personal de l'Ajuntament que, per raó de treball o servei, es vegi involucrat en procediments d'aquest mena.

L'Ajuntament garantirà l'assistència jurídica dels empleats públics que actuïn com a denunciants o denunciats en un judici a conseqüència de l'exercici de les seves funcions.

Article 34. Seguretat, higiene i salut laboral

1. S'ha de constituir una comissió de seguretat, higiene i salut laboral en el treball, amb competències d'estudi, anàlisi i propostes relatives a:

Seguretat:

- espais de treball - esforços físics i mentals - mitjans de treball Higiene:

- vestuari i serveis sanitaris - sorolls - ventilació - il·luminació - temperatura i humitat - espai físic i treball Sanitat:

- revisions mèdiques i altres aspectes que s'hi relacionen.

2. La Comissió ha d'estar composta per:

Tres vocals en representació de l'Ajuntament Tres vocals en representació dels treballadors

3. S'ha de reunir cada vegada que la convoqui el president o els representants sindicals, i com a mínim una vegada cada dos mesos. Les propostes s'adopten per acord majoritari.

4. El personal comprès en l'àmbit d'aquest acord s'ha de sotmetre voluntàriament a reconeixement mèdic anualment.

El departament de personal ha d'establir el sistema per realitzar les revisions.

5. La Comissió de Seguretat i Higiene ha de fer un estudi per determinar quin tipus i quantitat de roba de treball es necessita per al desenvolupament dels diferents treballs. La relació de vestuari s'ha d'adjuntar al present acord.

Article 35. Roba de treball

1. Al personal de Brigada se li ha de lliurar un vestuari complert de treball format per les següents peces:

1 anorac: cada 3 anys.

1 jaqueta d'hivern: cada any.

1 pantalons d'hivern: cada any.

1 pantalons d'estiu: cada any.

5 camises d'estiu: cada any.

2 camises d'hivern: cada any.

1 botes de treball: cada any.

1 Impermeable: cada 2 anys (si no està deteriorat no se li ha de canviar).

2. Al personal de l'escola bressol se li ha de lliurar un vestuari de treball format per les següents peces:

2 dessuadores: cada any.

2 pantalons d'hivern: cada any.

2 pantalons d'estiu: cada any 2 bates d'hivern o samarretes: cada any.

2 bates d'estiu o samarretes: cada any.

1 sabatilles: cada dos anys 3. Al personal de neteja se li ha de lliurar dues bates d'hivern i 2 bates d'estiu a l'any i 1 parell d'esclops a l'any.

4. Al personal de l'Escola d'estiu i del Campus d'estiu se li lliuraràn dues samarretes.

5. S'ha de subministrar a cada empleat públic acollit al present conveni les peces de roba de treball que són usuals al grup al qual està adscrit. El lliurament de la roba de treball d'hivern s'ha de fer abans del 15 d'octubre de cada any i el d'estiu abans del 15 d'abril de cada any.

6. La conservació i neteja de les peces de roba és a càrrec del treballador.

7. El seu ús és obligatori durant el temps de treball.

8. Si qualsevol de les peces de la uniformitat es deteriorés per l'ús o, accidentalment, durant la feina abans que en correspongués la renovació, se n'ha de lliurar una de nova, prèvia acreditació del deteriorament de la vella.

Article 36. Atorgament de bestretes reintegrables

1. Regulació El Reial Decret Llei de 16 de desembre de 1929 estableix en el seu article 1 que els funcionaris públics de l'administració civil de l'estat que tenen els seus havers detallats en els pressupostos de despesa dels ens locals, tindran dret a percebre, com a bestreta, l'import d'una o dues pagues o mensualitats del seu haver líquid (import net de la nòmina) quan ho necessitin per atendre urgents necessitats de la seva vida. L'article 19 d'aquest decret fa extensius aquests benefi cis als funcionaris de diputacions I ajuntaments i l'article 20 ho amplia també al personal laboral.

Es tracta, doncs, de bestretes confi gurades com a prestacions de caràcter social a favor del personal per atendre les necessitats urgents de la seva vida.

2. Procediment d'atorgament L'Ajuntament de Roda de Berà atorgarà bestretes de nòmina d'acord amb les previsions establertes al Reial Decret Llei de 16 de desembre de 1929 i resta de normes complementàries, com la normativa reguladora de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, i amb especial atenció a les disposicions contingudes a la Llei Orgànica 2/2012, d'Estabilitat Pressupostaria i Sostenibilitat Financera i normes complementàries i de desenvolupament.

L'atorgament de bestretes reintegrables es regirà per les normes següents:

1. La petició la podran formular tots els treballadors al servei de l'ajuntament mitjançant instància que es presentarà al registre d'entrada en model normalitzat que s'annexa al present text.

2. L'import màxim de la bestreta serà el corresponent a l'import net percebut en la darrera paga o mensualitat, o, si s'escau, el corresponent a la suma de l'import net de les dues darreres nòmines, fi ns a un màxim de 3.000 euros.

3. La bestreta es reintegrarà a l'ajuntament en 10 mensualitats, quan es tracti de l'avançament d'una paga o inferior, o en 18 mesos, quan s'hagi demanat l'avançament de dues mensualitats.

4. La devolució es portarà a terme mitjançant un descompte mensual de la nòmina corresponent.

5. En cap cas es podrà concedir nova bestreta mentre no s'hagi reintegrat la concedida anteriorment.

6. En el cas de persones que presten serveis de manera temporal l'atorgament de les bestretes no es confi gura com a dret dels mateixos, no obstant podràn atorgar-se fi xant imports i terminis de devolució proporcionals a la vigència del contracte o nomenament.

7. En el supòsit que s'extingeixi la relació quan encara no s'hagi reintegrat integrament una bestreta, aquest import s'haurà de retornar amb la liquidació i quitança del contracte.

8. En tot cas l'atorgament de la bestreta restarà condicionat a informe de la tresoreria que acrediti que l'avançament no posa en risc la sostenibilitat fi nancera de la hisenda municipal, especialment respecte la possibilitat de fer front als pagaments pendents en termini.

9. Les peticions de bestretes s'atendràn per ordre de registre, i en cas que la tresoreria municipal no permeti atendre totes les peticions dins del mes de sol·licitud s'ajornarà la seva concessió fi ns al següent.

Un cop presentada la sol·licitud en model normalitzat, el registre d'entrada donarà trasllat de la mateixa al departament de recursos humans i a la tresoreria municipal a fi que informin, en termini màxim de 10 dies, sobre el compliment dels requisits i sobre l'existència de bestretes anteriors i l'afectació de la tresoreria, respectivament.

A la vista dels informes, serà l'alcalde de la corporació el competent per la concessió.

En tot cas es notifi carà a l'interessat en temps i forma i amb menció dels recursos oportuns, i en cas que s'estimi la petició es transferirà l'import en un termini màxim de 10 dies des de la resolució de la concessió.

Entre la concessió d'una bestreta i la concessió d'una altra bestreta al mateix treballador, haurà de transcórrer un periode mínim de sis mesos a comptar des de la data en que es va cancelar la primera.

Article 37. Persones minusvàlides A la plantilla de l'Ajuntament s'ha de reservar a persones minusvàlides el nombre de places que, en cada moment, determinin les lleis aplicables.

Capítol 7. Retribucions econòmiques

Article 38. Sistema El personal afectat per aquest acord ha de mantenir el seu sistema retributiu d'acord amb el previst en el Reial decret 861/1986, de 25 d'abril, pel qual s'estableix el règim de les retribucions dels funcionaris d'Administració Local i el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

Article 39. Sous i salaris

1. L'estructura de les retribucions del personal és la fi xada per la llei i comprèn els següents conceptes: salari base, antiguitat, complement de destinació, complement específi c, productivitat i dues pagues extraordinàries.

2. Les retribucions del personal són les que refl ecteix aquest acord per incloure-les en el pressupost anual, que incorpora la plantilla orgànica i la relació dels llocs de treball.

Tots els empleats públics han de percebre les seves retribucions, especifi cades al pressupost municipal, com a màxim el dia 30 de cada mes o el dia anterior, en cas d'ésser festiu.

3. Les retribucions anuals del personal s'han d'equiparar per categories i llocs de treball equivalents segons es reglamenta en aquest acord.

4. El personal a temps parcial o jornada reduïda li han de ser reduïdes les retribucions en la mateixa proporció que la seva jornada laboral setmanal (queda inclosa també l'antiguitat o triennis).

5. La plantilla i retribucions del personal es detalla a l'annex A d'aquest acord.

6. L'estructura salarial i la meritació de les pagues extraordinàries del personal laboral serà idèntica a la del personal funcionari.

Article 40. Antiguitat

El complement d'antiguitat comporta l'abonament mensual d'una quantitat fi xa per raó de la categoria (segons legislació estatal vigent). S'ha d'abonar per cada tres anys de serveis efectius.

Article 41. Complement específic

1. El complement específic ha de ser aprovat pel Ple en aprovar la plantilla orgànica i la relació de llocs de treball, sense perjudici de les revisions puntuals que puguin resultar procedents al llarg de l'exercici.

2. Aquest complement engloba, així mateix, sota els següents conceptes els plusos que es detallen:

Responsabilitat Difi cultat tècnica Prolongació de jornada Perillositat Nocturnitat Dedicació Incompatibilitat Penositat Torns Per tant, està destinat a retribuir les condicions particulars d'alguns llocs de treball atenent a l'especial difi cultat tècnica, el grau de dedicació, la responsabilitat, la incompatibilitat, la perillositat o la penositat. Només s'ha d'atribuir un complement específi c, la quantia del qual varia en funció dels esmetats plusos.

Article 42. Complement de productivitat

1. Anualment, el Ple, en aprovar el pressupost i la plantilla, ha de fi xar la quantitat global corresponent a complements de productivitat.

2. La distribució individualitzada l'ha de realitzar l'Alcaldia o regidor delegat en funció dels resultats assignats a cada àrea, previ informe de cadascuna de les regidories.

Article 43. Plus de guàrdia

Es considera com a tal la disponibilitat d'un treballador per estar inmediatament localitzable i disponible per al treball durant un periode determinat de temps, durant el qual pot ser avisat per a realitzar qualsevol treball urgent fora de la seva jornada de treball i relacionat amb el servei.

Per tal de garantir el temps de descans necessari i per a evitar riscos en el treball, quan l'avís es produeixi després de les 00,00 hores i el dia següent sigui laborable, el temps emprat des de la recepció de l'avís fi ns mitja hora després de que sigui resolta la incidència, aquest temps serà gaudit pel treballador incorporant-se al treball tantes hores més tard com hagi emprat en resoldre la incidència.

La realització del servei de guàrdia serà fi xat per l'Encarregat de les Brigades Municipals mitjançant un quadrant anual rotatiu per servei. Aquest quadrant l'haurà de facilitar a l'Alcaldía abans del dia 1 de gener de cada any.

Els serveis municipals i el nombre de treballadors que queden afectats per a la realització de les guàrdies són:

- Serveis Tècnics: Un Encarregat - Servei d'Electricitat/Lampisteria: Un operari de la Brigada de Lampistes - Servei d'Obres i Construcció: Dos operaris de la Brigada d'Obres, 1 paleta i un peó.

- Servei de Jardinería: Un operari de la Brigada de Jardiners El periode de guàrdia és setmanal comprenent des de les 8,00 hores del dilluns fi ns les 8,00 hores del dilluns següent.

El Plus de guàrdia serà de 110 euros per setmana i es remunerarà en nòmina a mes vençut i d'acord amb l'informe detallat que efectuarà l'Encarregat de guàrdia i que haurà de comptar amb el vist-i-plau del Regidor de Serveis.

Article 44. Pagues extraordinàries

S'abonaràn dues pagues extraordinàries el dia 25 dels mesos de juny i desembre, essent el seu import el d'una mensualitat íntegra.

La meritació de les pagues extraordinàries serà idèntica pel personal funcionari i laboral.

Article 45. Hores extraordinàries

Les hores extraordinàries han de ser autoritzades i realitzades de forma voluntària pel treballador a petició de l'Alcaldia o del regidor/a en qui delegui, i s'han d'abonar segons el següent quadre:

Quadre hores extres:

Grup i nivell Festives i/o nocturnes Normals

A1 21,40 10,50

A2 20,50 19,50

Grup i nivell Festives i/o nocturnes Normals

C1 19,50 18,50

C2 16,70 15,70

AP 13,80 12,90

S'entén com a nocturn l'horari comprés entre les 22:00 i les 06.00 hores.

1. Es portarà un control del personal que ha realitzat serveis extraordinaris i, sempre que sigui possible, s'han de fer torns rotatius. S'ha d'estudiar la necessitat i la urgència de la seva realització per part del responsable del servei, a fi que, d'acord amb l'esperit de la normativa vigent, els serveis extraordinaris no siguin freqüents ni habituals. La realització s'ha de basar únicament en exigències del servei degudament acreditades pel responsable jeràrquic.

2. Cap empleat de l'Ajuntament pot efectuar més de 80 hores extraordinàries, tal com estableix la normativa vigent. Es pot optar per compensar aquestes hores extraordinàries per temps equivalent de descans retribuït incrementat d'acord amb l'establert al següent quadre:

1 hora extraordinària horari diürn = 1 hora 20 minuts.

1 hora extraordinària horari nocturn = 1 hora 30 minuts.

1 hora extraordinària dies festius (horari diürn i nocturn) = 2 hores.

Article 46. Comissió de serveis Quan necessitats del servei ho exigeixin, es pot encarregar al personal l'exercici de funcions, de forma temporal, corresponents a una categoria superior que la que tingui reconeguda. En aquests casos, es té dret a percebre la diferència retributiva entre la categoria assignada i la que efectivament s'ocupi.

Article 47. Dietes i quilometratges A tot treballador o treballadora que, de forma circumstancial i degudament autoritzat/ada, hagi d'exercir la seva tasca fora del terme municipal, se li ha d'aplicar el règim de dietes i quilometratge vigent per l'Administració de la Generalitat de Catalunya (més un 10% pel que fa al quilometratge), que no serà en cap cas d'aplicació retroactiva.

Article 48. Absorció i compensació Les condicions econòmiques establertes en aquest acord, valorades de forma conjunta i en còmput anual, han de compensar i absorbir les condicions existents en el moment en què entrin en vigor, independentment de quin sigui el seu origen, naturalesa, denominació o forma.

Article 49. Increments de les retribucions L'increment de les retribucions serà la que s'estableixi en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat.

Article 50. Taula d'indemnitzacions i dietes per raó de servei Per a desplaçament a una altra ciutat per raó de servei i per assistència a tribunal d'oposició o concurs de personal, s'han d'aplicar les indemnitzacions per raó de servei que es publiquin anualment en el DOGC per a l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Capítol 8: Policia Local

Article 51. Condicions específi ques de la Policia Local Es transcriu a continuació l'acord signat en data 30 de gener de 2015 sobre les condicions econòmiques i laborals del personal de la Policia Local:

1. Àmbit d'aplicació.- 'El present acord serà d'aplicació al següent personal adscrit a la Policia Local de Roda de Berà:

Sots-Inspector, Sergent, Caporals, Agents, Conductor Grua i Auxiliars Administratius de la Base de la Policia Local.

2. Jornada laboral.

La jornada laboral serà la mateixa en còmput anual que la resta d'empleats de l'Ajuntament: 1650 hores.

3. Quadrant de serveis.- El quadrant de serveis es confi gurarà de la següent forma:

7 dies de nit en horari de 22 a 6 h 7 dies de festa 7 dies de tarda en horari de 14 a 22 h 7 dies de festa 8 dies de matí en horari de 6 a 14 h 6 dies de festa 4. Contingut del quadrant anual de serveis.- Dins del quadrant anual de serveis s'hi inclourà:

- Els 22 dies hàbils de vacances (marcat com a 'V' I d'acord amb les estipulacions del punt 15 'Vacances') - 20 hores de pràctica de tir obligat - 20 hores d'excés de jornada previstes en el punt 14 'Excés de jornada'.

- 30 hores de formació voluntària El quadrant amb el còmput general de les 1650 hores s'entregarà a cada component de la Policia Local en data 1 de gener i tindrà la consideració de serveis mínims 3 components (2 agents i un base a la central).

Les hores de tir, un cop efectuades s'afegiràn doblades al quadrant, d'acord sempre amb el calendari de pràctiques que la prefectura confeccionarà.

En el supòsit de que algún component no pugui anar a la pràctica de tir per motius de baixa mèdica la prefectuarà el convocarà, sempre que sigui possible, per a la realització de la pràctica un altre dia; el dret a la pràctica es perdrà en el cas de no poder-se realitzar i es computaràn com a mínim les 5 hores planifi cades al quadrant.

Dins del quadrant general de les 1650 hores no hi apareixeràn les hores de disponibilitat. Les hores d'assistencia a judicis s'aniràn incorporant a mida que el personal vagi anant als judicis, computant-se en el quadrant a raó de 4 hores per judici sempre que aquest sigui fóra de l'horari de servei.

5. La distribució dels serveis.

El quadrant de serveis anual és l'eina que regula la distribució dels serveis i vers ell es podràn acceptar canvis entre el personal al servei de la policia local. Per a la efectivitat dels canvis a efectuar entre els diferents efectius caldrà obtenir la conformitat de la prefectura.

Així mateix, la prefectura podrà modifi car el torn d'algun efectiu si així ho considera oportú.

El servei de la Policia Local es prestarà les 24 hores del dia durant tots els dies de l'any, establint-se els torns escaients per aquesta fi nalitat, destinant-se a cada torn el personal necessari per tal de poder cobrir les indisposicions, els permisos, les baixes, el actes festius i aquelles necessitats que l'alcaldía pugui establir. En compensació d'aquesta disponibilitat es crea una bossa d'hores i un complement de disponibilitat i de responsabilitat.

6. Complements de disponibilitat i de responsabilitat: retribució dels serveis de caràcter extraordinari i bossa d'hores.- Per tal de poder cobrir sempre les necessitats del servei es confeccionarà una bossa d'hores extraordinària a la qual hi estarà subjecte tot el personal adscrit a la Policia Local segons l'àmbit d'aplicació del present acord, amb l'excepció d'aquells membres de la policia que voluntariament manifestin per escrit no voler-se adherir, renunciant, doncs, a percebre els complements de disponibilitat i de responsabilitat.

Aquesta bossa d'hores tindrà la consideració de complement de disponibilitat i de responsabilitat, quedant subjecte a les condicions establertes en el punt núm. 11 'condicions per a tenir dret a percebre els complements de responsabilitat i disponibilitat'. La prefectura indicarà quins són aquells efectius necessaris per a cobrir les indisposicions, permisos, baixes etc., podent buscar qualsevol alternativa al quadrant, movent, sí així ho considera oportú, personal d'un torn a un altre, establint-se aquesta com a primera opció.

Tanmateix es vetllarà, per a garantir la conciliació de la vida personal i laboral, els canvis entre els components de la plantilla sempre que el servei ho permeti i estiguin autoritzats tant en el còmput general com en el de serveis extraordinaris, i prèvia validació de la prefectura, la qual vetllarà i tindrà en compte sempre que sigui possible la realització de serveis en cap de setmana i festius, fent-se de manera equitativa entre tots els components.

Els serveis policials que es requereixin cobrir de forma extraordinària per necessitats del servei o per raons de seguretat pública imprevisibles, no es retribuiràn amb el concepte d'hores extraordinàries, i en compensació l'Ajuntament abonarà en nòmina els imports previstos a la Relació de Llocs de Treball pels conceptes de complement d'especial responsabilitat i de disponibilitat.

El complement d'especial responsabilitat es defi neix com aquell en virtud del qual el personal al qual li és d'aplicació aquest acord, restarà subjecte a modifi cacions inicialment no previstes en el quadrant de serveis.

El complement de disponibilitat es defi neix com aquell en virtud del qual el personal al qual li és d'aplicació aquest acord, s'el podrà requerir en qualsevol moment per a entrar a treballar dins d'un determinat torn de servei.

7. Canvis entre els components de la plantilla.

Els quadrants de serveis són dos: el quadrant ordinari i el quadrant extraordinari. Es podràn demanar canvis a la prefectura tant pel quadrant ordinari com per l'extraordinari, peró no es podràn efectuar modifi cacions amb creuament de quadrants.

8. Servei per a cobrir els actes festius.

Per a cobrir els actes de caràcter festiu que es porten a terme en el municipi la prefectura sol·licitarà els components mínims que es trobin en jornada de descans i que consideri necessaris.

9. Planifi cació dels serveis La planifi cació dels serveis extraordinaris per a cobrir els actes festius previstos en el calendari anual, es lliurarà amb la màxima antelació possible i sempre amb 15 dies d'antelació, mitjançant el quadrant de serveis.

10. Les funcions durant la prestació del servei extraordinari.

Els serveis policials extraordinaris es portaràn a terme per cada un dels seus membres d'acord amb les funcions assignades en la Relació de llocs de treball.

11. Condicions per a tenir dret a percebre els complements de responsabilitat i disponibilitat.

Per tenir dret a percebre ambdós complements s'hauràn de reunir les següents condicions:

A. Complement de disponibilitat:

La disponibilitat serà durant les 24 hores del dia tots el dies de l'any.

Amb l'excepció d'un periode de 7 dies de la setmana de descans, sempre i quan no sigui entre el periode estival (juliol i agost) i no coincideixin dos components del mateix grup de treball. Havent de donar-se avís a la prefectura als efectes de que consti al quadrant ordinari anual abans de ser publicat; aquest període de 7 dies apareixerà marcat en el quadrant amb una 'V' d'acord amb l'establert en el punt 15 'Vacances'.

La no disponibilitat no serà justifi cable.

Les indisposicions o baixes per malaltia comuna produïdes durant qualsevol dia del mes comportaràn el fet de no percebre el complement de disponibilitat, amb l'excepció del primer dia per indisposició o per baixa per incapacitat temporal (IT) deixant de percebre el complement a partir del segon dia d'absència. Les absències per indisposició només es justifi caràn amb el corresponent parte d'assistència sanitària en el qual s'hi especifi qui la impossibilitat per a poder treballar. Durant l'any només es podràn comptar amb dos dies d'indisposició els quals permetràn tenir dret a percebre el complement de disponibilitat, perdent-se aquest dret a partir del tercer dia d'indisposició.

Ambdós complements s'abonaràn en periode de vacances i en situació de baixa per contingències professionals.

El Cap de la Policia Local procedirà cada primer de mes a emetre un informe i presentar-lo al Departament de Recursos Humans, fent-hi constar les incidències produïdes durant el mes anterior als efectes de la seva corresponent traslació en nòmina.

El descompte dels complements es realitzarà a la vista de l'esmentat informe i a mes vençut.

B. Complement de responsabilitat:

Es tindrà dret a percebre accedint als canvis que efectuï la prefectura en el quadrant de servei ordinari.

12. Altres excepcions.

S'estableixen com a excepcions al concepte de 'no disponibilitat' previst en el punt anterior, les següents:

Per mort d'un familiar de primer grau (dos dies) Per enfermetat greu/hospitalització d'un familiar de primer grau (dos dies) Tindrà la consideració d'hospitalització aquella que requereixi pernoctació en un centre hospitalari. No s'inclou dins d'aquest concepte la realització de proves específi ques (annàlisis clíniques, quimioteràpia, hospital de dia, etc).

Aquests dies de permís per mort o enfermetat greu/hospitalització d'un familiar de primer grau s'hauràn de gaudir dins dels dos dies posteriors al fet causant, havent de justifi car-se degudament.

Aquestes excepcions comportaràn el dret a percebre els complements de responsabilitat i de disponibilitat.

13. Mitjana del còmput de serveis extraordinaris.

En el supòsit que un membre de la policia local es trobi en situació de baixa per accident laboral, enfermetat professional o baixa mèdica i, per tant, no pugui realitzar les mateixes hores que la resta d'efectius en concepte de serveis extraordinaris per responsabilitat i disponibilitat, la prefectura realitzarà la mitjana corresponent per tal d'equiparar aquest component amb els altres, prenent sempre com a referència aquell que hagi efectuat menys hores.

14. Excés de jornada.

En aquells supòsits en que les necessitats del servei obliguin a realitzar una jornada superior a les 8 hores sense superar un excés de jornada de 30 minuts, aquest excés no computarà com a hora extraordinària i, en compensació, es crearà una borsa de 20 hores anuals a aquest efecte.

15. Vacances.

Les vacances anuals tenen una durada de 22 dies laborables.

El personal que, per la seva data d'ingrés, no tingui dret a gaudir de la totalitat de les vacances, ha de gaudir-ne la part proporcional que li correspongui del temps prestat.

Es podrà autoritzar el gaudiment de les vacances en un màxim de quatre períodes fraccionats i cada una de les diferents fraccions haurà de ser com a mínim de cinc dies hàbils.

Les vacances no es podràn encadenar amb els permisos per assumptes personals, de forma que entre un i altre permís hi haurà d'haver sempre un mínim d'una setmana.

Les vacances i els quatre dies de compensació de jornada s'hauràn de sol·licitar per escrit abans del dia 1 de desembre, s'utilitzarà el formulari normalitzat de petició i s'haurà d'obtenir el vist i plau del Cap de la Policia.

En el quadrant de serveis apareixeràn els dies de vacances marcats amb una 'V'; entre aquests dies hi fi guraràn els 7 díes d'excepció de disponibilitat previstos en el punt 11 'Condicions per a tenir dret a percebre els complements de responsabilitat i disponibilitat'.

16. Assumptes personals El personal de la policia local gaudirà de 5 dies d'assumptes personals, essent aquest el mateix nombre de dies que per a la resta d'empleats públics al servei de l'ajuntament de Roda de Berà.

No es concediràn llicències per assumptes personals els següents dies:

1, 5 i 6 de gener Festes de carnaval Divendres, Dissabte, Diumenge i Dilluns de Pàsqua.

La setmana de la Festa Major d'Agost (5 dies) El cap de setmana de la festa major petita d'octubre.

24, 25 i 31 de desembre 17. Festa patronal La Festa Patronal se celebrarà el dia 2 d'octubre.

18. Dies d'especial incidència Tindràn la consideració d'especial incidència pel personal adscrit a la Policia Local que estiguin de servei durant els següents dies:

El torn de nit, rafl ectit en el quadrant, dels dies 24 i 31 de desembre El torn de tarda, rafl ectit en el quadrant, del dia 25 de desembre El torn de mati, rafl ectit en el quadrant, del dia 1 de gener El torn de matí i tarda, rafl ectit en el quadrant, del dia 6 de gener Aquests serveis es compensaràn amb el concepte 'factor d'especial incidència' amb una retribució bruta de 80 euros per dia treballat.

19. Vigència i durada de l'acord.

La vigència d'aquest acord es produirà a partir del dia 1 de febrer de 2015, incorporant-se tot el seu contingut dins el pacte sobre les condicions de treball del personal al servei de l'Ajuntament de Roda de Berà en el moment que aquest es signi; tenint, doncs, el present acord la mateixa durada que la que s'estableixi per a l'esmentat pacte de condicions de treball.

20. Millores.

En el cas que es produeixin millores laborals i/o salarials que es pactin en l'acord sobre les condicions de treball del personal al servei de l'Ajuntament de Roda de Berà, i afectin al present acord, aquestes s'aplicaràn de forma inmediata.

21. Dret supletori Per a tot allò que no estigui comprès en aquest acord ni en el pacte sobre les condicions de treball del personal al servei de l'ajuntament de Roda de Berà, cal atendre el que disposa la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret 214/1990, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals i altres disposicions de caràcter general, com La Llei de policia local de Catalunya, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública'.

Article 52. Roba de treball

1. L'Ajuntament de Roda de Berà facilitarà al personal de la Policia Local, les peces de roba i l'equipament corresponent al seu lloc de treball. A tots aquells que en funció del seu servei. Tota la roba s' entregarà amb els escuts, num. agent,etc, cosits.

a. El lliurament del vestuari d'hivern es farà abans del 15 d'octubre, i el d'estiu abans del 15 d'abril.

b. Als funcionaris/funcionaries de nova incorporació se'ls lliuraran dos jocs d'uniformitat complerts adequats al seu lloc de treball habitual, i per estrenar.

c. D'acord amb la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de la Policia Local de Catalunya, es obligatori per a tot el personal afectat, l'ús de l'uniforme complert en tot moment, tret dels casos que l'alcaldia o la prefectura del cos ordenin expressament el contrari per a determinats serveis, amb autorització de l'autoritat superior, si s'escau.

d. L'equipament d'us comú serà lliurat alhora a la totalitat de la plantilla i s'anirà canviant, en funció del seu deteriorament, a petició del propi interessat, qui serà responsable en tot moment el seu bon estat de revista i funcionament.

e. L'Ajuntament es farà càrrec de les despeses que comporti la neteja de les peces de roba d'abric exteriors que faci servir el personal de la Policia Local, anualment.

f. En casos de contractacions de poca durada es dotarà al personal d'un equip basic i mai s'utilitzarà roba de segona ma.

Renovació uniformitat Grup Operatiu

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

2. Cada agent tindrà dret als complements que a continuació es relacionen, els quals seran substituïts en funció del seu deteriorament:

- 1 Funda de pistola extracció rapida.

- 1 Manilles alumini amb funda.

- 1 Defensa extensible ASP F-23.

- 1 Llanterna portàtil 200 lumens.

- 1 Funda porta- walkie.

- 1 Bossa porta documents.

- 1 Carpeta porta-documents.

- 1 Xiulet metal·lic.

3. La neteja i manteniment dels vehicles policials La neteja dels vehicles s'efectuarà cada setmanalment tant interior com exterior.

Renovació uniformitat gruistes:

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

2. Si qualsevol de les peces de la uniformitat es deteriorés per l'ús o, accidentalment, durant la feina abans que en correspongués la renovació, se n'ha de lliurar una de nova, prèvia acreditació del deteriorament de la vella.

Capítol 9. Brigada per a la recollida de les escombraries i neteja viària Article 53. Condicions específi ques de la brigada de recollida de les escombrareis i neteja viària El present capítol regula les especifi citats del personal adscrit a la brigada de recollida de les escombraries, neteja viària, neteja platges, recollida de poda i andròmines, amb independència de la aplicabilitat global del contingut del present pacte en aquelles circumstàncies directament aplicables a la mateixa.

Article 54. Jornada laboral i torns de treball S'estableix amb caràcter general per al personal adscrit a aquest col·lectiu una jornada en torns de matí, tarda i nit, en jornada intensiva.

Els torns de treball seran els següents:

Torn de matí:

periode del 1 de juny fi ns el 30 de setembre: de 6 a 13 hores periode del 1 d'octubre fi ns el 30 de maig: de 7 a 14 hores Torns de tarda:

de 15 a 20 hores de 15 a 21 hores de 16 a 22 hores Torn de nit: de 22 a 6 hores Article 55. Plus nocturn Tots els productors que treballin entre les 22 hores i les 6 hores rebran un plus de nocturnitat el qual s'estableix per cada categoria en l'article dedicat als plusos.

Article 56. Retirada del carnet de conduir En el supòsit que un xofer, realitzant el seu treball amb un vehicle de l'ajuntament, i acomplint la funció que li hagi estat encomanda pels seus caps, li fos retirat el carnet de conduir per primera vegada, l'ajuntament s'obliga a acoplar-lo en un altre lloc de treball, encara que sigui d'inferior categoria, mantenint les retribucions per espai de 12 mesos. Si la llicència li fos retirada com a consequència d'un accident que no tingui relació amb el treball de l'ajuntament, s'actuarà de la mateixa forma, però en aquest cas, la retribució que rebrà serà la que correspongui a la categoria efectivament desenvolupada.

Article 57. Plusos Xofer:

Plus nocturn: 202,81 euros / mensuals Festiu: 99,16 euros / dia Peó brossa:

Plus nocturn: 169,33 euros / mensuals Festiu: 89,25 euros / dia Plus xofer: 150 euros / mensuals Peó viària :

Plus nocturn: 169,33 euros / mensuals Festiu: 89,25 euros / dia Plus xofer: 150 euros / mensuals Maquinista :

Plus nocturn: 169,33 euros / mensuals Festiu: 89,25 euros / dia Plus xofer: 150 euros / mensuals El plus festiu s'abonarà sempre que es treballi en una de les dotze festes nacionals o de les dues locals.

Capítol 10. Garanties sindicals Article 58. Serveis mínims En els casos de vaga, l'Ajuntament ha de defi nir els serveis mínims imprescindibles de permanència que, pel caràcter especial d'aquells llocs de treball, hagin de mantenir-se, comunicant-ho als representants dels treballadors i, si s'escau, al Comité de Vaga.

Article 59. Assemblees L'Ajuntament ha de facilitar la celebració d'assemblees de treballadors quan aquestes siguin sol·licitades amb dos dies hàbils d'antelació i ha de proporcionar els locals adequats perquè es puguin dur a terme.

Article 60. Representació 1. S'ha d'informar els delegats i delegades de personal i sindicals de la imposició de sancions al personal per faltes molt greus. Així mateix, si el treballador està afi liats a un sindicat també s'ha d'informar al corresponent sindicat.

2. S'han de comunicar als delegats i delegades de personal i sindicals les resolucions que adopti la corporació en matèria de personal. Han de rebre, així mateix, còpia d'aquells estudis i informes que s'elaborin en relació amb la política de personal, la seva gestió o aquells que tractin matèria de personal.

3. La corporació es compromet a garantir a les persones representants del personal el dret a exercir lliurement l'acció sindical i ha respectar totes les garanties i drets establerts per la legislació vigent, en especial la Llei 31/1995, la Llei 9/1987, les recomanacions 143 i 159 de l'OIT i els convenis 87, 98, 135, 151 i 154 de l'OIT.

Capítol 11. Dret supletori Article 61. Dret supletori En tot allò que no està comprès en aquest Acord, cal atendre el que disposa la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret 214/1990, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals i altres disposicions de caràcter general, com La Llei de policia local de Catalunya, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

Disposició addicional primera Tot el personal que entri a prestar servei a l'Ajuntament després de l'entrada en vigor d'aquest acord, s'hi ha d'adherir automàticament.

Disposició addicional segona En aplicació del punt sisè de l'Acord sobre ordenació de retribucions de la Resolució, de 18 de juny de 1998, de la Secretaria d'Estat per a l'Administració publica, pel qual s'ordena la publicació de l'Acord del Consell de Ministres de 12 de juny de 1998, mitjançant el qual s'aprova l'Acord Administració-Sindicats sobre ordenació de retribucions, són d'aplicació els ingressos mínims estipulats a l'esmentat acord, així com la fi xació mínima de nivell de complement de destinació per grup de titulació i les quanties mínimes de complement específi c. Són així mateix d'aplicació els posteriors acords de revisió, actualització o substitució d'aquest.

Disposició fi nal Denunciat el present acord i fi ns a arribar a un de nou, el contingut d'aquest es manté vigent.

Annex A La plantilla i les retribucions dels empleats públics al servei de l'ajuntament de Roda de Berà és la següent:

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

Annex B: Graus de consanguinitat i afi nitat

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI