Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE ULLDECONA. PERSONAL FUNCIONARIO (4302772) de Tarragona
Convenios
Convenio Colectivo de Emp... Tarragona

C. Colectivo. Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE ULLDECONA. PERSONAL FUNCIONARIO (4302772) de Tarragona

Empresa Provincial. Versión VIGENTE. Validez desde 01 de Marzo de 2016 en adelante

Tiempo de lectura: 89 min

Documento oficial en PDF(Páginas 1-50)

RESOLUCIO de 16 d abril de 2019, per la qual es disposa la inscripcio i la publicacio de l Acord/Conveni regulador de les condicions de treball dels empleats publics de l Ajuntament d Ulldecona, per als anys 2016-2019 (Codi de conveni 43100132142019) (Boletín Oficial de Tarragona num. 84 de 03/05/2019)

Vist el text de l'Acord/Conveni regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament d'Ulldecona, subscrit pels representants de l'entitat local i pels dels seus treballadors el dia 1 de març de 2016, i d'acord amb el què disposen l'article 38 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic; l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors; l'article 2.1.a) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit d'acords i convenis col·lectius de treball; el Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i el Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i altres normes d'aplicació,

Vista l'aprovació expressa de l'Acord per l'òrgan competent, segons el que disposa l'article 38.3 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, abans esmentat,

Resolc:

1.- Disposar la inscripció de l'Acord/Conveni regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament d'Ulldecona, per als anys 2016- 2019 al Registre de convenis i acords col·lectius de treball en funcionament amb mitjans electrònics dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l'Ebre, amb notificació a la Comissió Negociadora.

2.- Disposar que el text esmentat es publiqui al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona.

ACORD/CONVENI REGULADOR DE LES CONDICIONS DE TREBALL DELS EMPLEATS PÚBLICS DE L'AJUNTAMENT D'ULLDECONA

Capítol 1. DISPOSICIONS GENERALS

Article 1. Àmbit d'aplicació

El present Acord/Conveni col·lectiu té com a finalitat la regulació de les condicions de treball del personal laboral i funcionari de l'ajuntament d'Ulldecona.

Article 2. Àmbit personal

S'entén per personal laboral al servei de l'administració pública aquella persona que en virtut de contracte de treball formalitzat per escrit en qualsevulla de les modalitats de contractació de personal previstes a la legislació laboral presta serveis retribuïts per les Administracions Públiques. En funció de la duració del contracte pot ser fix, per temps indefinit o temporal (art 11 EBEP).

S'entén per personal funcionari als contemplats en els articles 9 i 10 de l'EBEP que estableix una diferenciació entre els de carrera i els interins.

Article 3. Àmbit temporal

1. El present Acord/Conveni entrarà en vigor a partir de la seva signatura pels representants dels treballadors públics i de la Corporació, amb la posterior aprovació pel Ple.

2. La durada del present Acord/Conveni serà fins al 31 de desembre de 2019.

3. Aquest Acord/Conveni es prorrogarà tàcitament per anys naturals sempre que no sigui denunciat per alguna de les parts, amb almenys dos mesos d'antelació al final de la seva vigència.

4. La denúncia d'una de les parts haurà de ser expressa, per escrit, i amb constància fefaent a l'altra part.

5. Un cop denunciat aquest Acord/Conveni de condicions comunes, continuarà en vigor fins que no s'aconsegueixi un altre que el substitueixi.

6. Els imports econòmics seran revisats automàticament en funció del que s'estableixi per la normativa en el sector públic.

Article 4. Vinculació a la totalitat i garantia ad personam

Les condicions retributives de treball que s'estableixin en aquest Acord/Conveni compensaran i absorbiran en conjunt anual les existents a l'entrada en vigor, qualsevol que sigui la naturalesa o l'origen d'aquelles. La finalitat d'aquest Acord/Conveni no és altra que la de regular, millorar i ordenar a les condicions socials i salarials de tot el personal de l'Ajuntament.

En el cas que la jurisdicció contenciós-administrativa, en l'exercici de les seves facultats, deixés sense efecte o modifiqués alguna de les estipulacions de l'Acord/Conveni, hauran d'adaptar-s'hi, per la qual cosa es facultarà la Comissió de seguiment i sense que això comporti una nova negociació de l'Acord/Conveni, al llarg del temps de la vigència pactada.

S'entén, la garantia ad personam, en el sentit que es respectaran com a condicions més beneficioses, a títol exclusivament individual, aquelles condicions que qualsevol treballador vingués gaudint, sempre i quan, una vegada examinades en el seu conjunt i còmput anual, resultin més beneficioses per als treballadors.

Article 5. Comissió Paritària de Seguiment

1. Es crearà una Comissió Paritària de l'Acord/Conveni de condicions comunes en el termini de quinze dies comptats des de l'aprovació d'aquest Acord/Conveni de condicions, com a òrgan d'interpretació, mediació, conciliació i de vigilància del seu compliment, a fi de resoldre els conflictes d'interpretació que puguin sorgir o que li siguin presentats pel personal de la corporació o per la pròpia Corporació.

Les seves funcions, a més de les que estan previstes expressament segons la normativa vigent per al personal laboral, i de la interpretació i vigilància de les qüestions aquí regulades són:

a) Mediació de les qüestions que les parts sotmetin a consideració.

b) D'altres que li siguin encomanades per aquest Acord/Conveni de condicions, en especial farà la mediació amb caràcter previ a la interposició de qualsevol conflicte col·lectiu derivat de la interpretació o aplicació del que disposen els presents Acord/Convenis, així com els supòsits de concurrència del mateix.

2. La Comissió Paritària estarà integrada fins per a quatre persones, designades per la Corporació i fins per a quatre per la representació dels sindicats signants.

3. Actuarà com a Secretari de la Comissió una persona designada per la Corporació. S'aixecaran actes de les reunions i els seus Acords/Convenis seran de compliment obligatori.

4. La Comissió Paritària es reunirà de forma ordinària una vegada cada 6 mesos, i de manera extraordinària, a petició d'alguna de les parts, quan sigui necessari, i sempre que sigui possible, en el termini de dos dies hàbils comptats a partir de la petició.

5. En cas de manca d'acord en el si de la Comissió Paritària sobre la interpretació i/o aplicació del present Acord/Conveni de condicions comunes, conflicte col·lectiu, així com qualsevol norma legal o reglamentaria d'aplicació, ambdues parts negociadores acorden expressament i voluntàriament el sotmetiment de la discrepància al Tribunal Laboral de Catalunya. En cas de no arribar a un Acord/Conveni es podrà elevar arbitratge a l'autoritat competent.

Article 6. Mesa general de negociació

La Mesa general de negociació estarà integrada pels representants de personal i els representants de la corporació.

Qualsevol de les parts podrà convidar-hi assessors externs quan ho consideri adient. La mesa general es reunirà, com a mínim, dos cops a l'any. També tindran lloc reunions de la mesa per decisió de la corporació o per acord entre aquesta i els representants dels empleats públics.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Seran competència d'aquesta Mesa, la negociació de:

a) L'aplicació de l'increment de les retribucions del personal al servei de les administracions públiques que s'estableixi a la llei de pressupostos generals de l'Estat i de les comunitats autònomes.

b) La determinació i aplicació de les retribucions complementàries dels funcionaris.

c) Les normes que fixin els criteris generals en matèria d'accés, carrera, provisió, sistemes de classificació de llocs de treball, i plans i instruments de planificació de recursos humans.

d) Les normes que fixin els criteris i mecanismes generals en matèria d'avaluació de l'acompliment.

e) Els plans de previsió social complementaria.

f) Els criteris generals dels plans i fons per a la formació i la promoció interna.

g) Els criteris generals per a la determinació de prestacions socials i pensions de classes passives.

h) Les propostes sobre drets sindicals i de participació.

i) Els criteris generals d'acció social.

j) Les que s'estableixin a la normativa de prevenció de riscos laborals.

k) Les que afectin les condicions de treball i les retribucions dels funcionaris la regulació de les quals exigeixi una norma amb rang de llei.

l) Els criteris generals sobre ofertes d'ocupació publica.

m) Les referides a calendari laboral, horaris, jornades, vacances, permisos, mobilitat funcional i geogràfica, així com els criteris generals sobre la planificació estratègica dels recursos humans, en els aspectes que afectin condicions de treball dels empleats públics.

Es donarà tràmit d'audiència als representants dels treballadors del següent:

a) Bases i convocatòries de selecció i contractació de personal.

b) Bases i convocatòries de promocions i cursos de formació professional.

c) Bases i convocatòries de provisió de llocs de treball.

Article 7. Conciliació del treball amb la vida familiar

Per tal de promoure la conciliació de la vida familiar i laboral de tot el personal de l'Ajuntament d'Ulldecona, els hi serà d'aplicació el que disposa la Llei 8/2006 i la Llei 7/2007. També serà d'aplicació tota la normativa vigent i futura respecte a qualsevol millora relativa a la conciliació de la vida familiar i laboral de les persones treballadores.

Capítol 2. CONDICIONS DE TREBALL

Article 8. Conservació d'estris i eines

Queda prohibit al personal emprar les eines, estris, materials, equips, màquines, productes de neteja, etc... per a ús propi o de tercers, tant dins com fora dels centres de treball, llevat que hi hagi autorització expressa per part de l'alcalde o regidor en qui delegui.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Article 9. Vestuari del personal i equipaments

L'Ajuntament facilitarà als treballadors els equips de vestir i estris necessaris per a la comesa de les seves funcions, d'Acord/Conveni amb el lloc de treball assignat, essent d'ús obligatori. La propietat serà de l'Ajuntament i el treballador només el podrà utilitzar en horari de treball. El treballador serà responsable del seu adequat manteniment, neteja i bon ús.

Les peces de la uniformitat seran substituïdes al seu deteriorament, previ lliurament de la peça vella.

Article 10. Treballs de grups professionals diferents

Per necessitats del servei es podrà destinar provisionalment els treballadors a exercir treballs de grups professionals diferents, a proposta de la persona responsable de l'àrea nomenada per l'Ajuntament i amb el seu vistiplau del Regidor delegat, en tot cas, es tindrà en compte que la persona tingui el nivell tècnic requerit al de la plaça a ocupar, cap treballador, habitualment, podrà ocupar un nivell dues vegades superior al que ocupa.

El personal que en aquest cas fos afectat cobrarà sempre les retribucions complementàries superiors, en el cas que acompleixi un lloc d'un grup de treball immediatament superior a la del lloc de treball que ocupa, i les del seu propi lloc en cas que acompleixi un lloc d'un grup de treball inferior.

Aquesta situació no podrà excedir els sis mesos o el temps normal de convocatòria i provisió del lloc de treball vacant.

Article 11. Incompatibilitats

Seran d'aplicació al personal afectat pel present Acord/Conveni les normes sobre incompatibilitats del personal funcionari al servei de les administracions públiques.

Article 12. Promoció interna, ascensos i nomenaments

L'Ajuntament comunicarà al personal les vacants existents a la plantilla i les places que es convoquin per oferta pública.

En les convocatòries per cobrir les places mitjançant el procediment de promoció interna es podrà presentar tot el personal de l'Ajuntament, sempre que reuneixin els requisits exigits per accedir a la plaça en qüestió.

Capítol 3. CLASSIFICACIÓ PROFESSIONAL

Article 13. Sistema de classificació

El personal emparat per aquest Acord/Conveni estan classificats en:

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

' Grups professionals: Agrupen en criteris homogenis el personal en relació amb els nivells de responsabilitat, qualificació i formació professional exigit per a la realització de les tasques i funcions que efectivament es contractin i desenvolupin.

' Llocs de Treball: Enumeren les diferents especialitzacions que puguin haver-hi, d'Acord/Conveni amb la naturalesa i tipologia del treball a realitzar i per cada una de les peculiars característiques diferenciadores, així com la titulació i formació necessària per al desenvolupament de dites tasques específiques. Els llocs de treball poden ser singulars i no singulars.

' Nivells: Es fixen atenent el grau de responsabilitat, així com el grau de dificultat en la realització de les diferents tasques, determinats nivells de coneixement, formació bàsica, titulació, experiència, aptituds físiques determinades o capacitació acreditada.

Article 14. Grups professionals i categories professionals

Els grups professionals es classifiquen, segons la normativa vigent (article 76 EBEP) en:

' Grup A, dividit en dos Subgrups A1 i A2. Per l'accés a aquest Grup s'exigirà estar en possessió del títol universitari de Grau. En aquells supòsits en què la Llei exigeixi altre títol universitari serà aquests el que es tindrà en compte. La classificació en cada Subgrup estarà en funció del nivell de responsabilitat de les funcions a desenvolupar i de les característiques de les proves d'accés.

' Grup B. Per l'accés a aquest Grup s'exigirà estar en possessió del títol de Tècnic Superior o Diplomatura.

' Grup C. Dividit en dos Subgrups, C1 i C2, segons la titulació exigida per l'ingrés.

o C1: títol de batxillerat o tècnic. (cicle formatiu de grau superior o equivalent).

o C2: títol de graduat en educació secundària obligatòria. (cicle formatiu de grau mitjà o equivalent).

' Agrupacions professionals: Per l'accés a aquest grup no s'exigeix el requisit de titulació, ni estar possessió de cap de les titulacions previstes en el sistema educatiu (DA7a. EBEP).

Els llocs de treball s'especifiquen en l'annex.

Període de pràctiques:

Tècnics: quatre mesos.

Resta de personal: dos mesos. Policia Local: sis mesos.

Durant aquest termini, el treballador/a té els mateixos drets i obligacions que qualsevol funcionari de la mateixa escala, subescala, classe, categoria i grup de titulació, i, tant el treballador/a com l'Ajuntament d'Ulldecona podran resoldre lliurement el nomenament, sense termini de preavís ni dret a cap indemnització. Un cop superat el període de pràctiques, aquest, computarà a tots els efectes com a temps efectivament treballat i seran nomenats/des funcionaris/es de carrera.

Els llocs de treball vacants i amb dotació pressupostària seran coberts mitjançant convocatòria de provisió de lloc de treball.

El personal que hagi superat el període de prova i desitgi renunciar voluntàriament a prestar els seus serveis amb l'ajuntament haurà de comunicar- ho a la corporació amb un preavís de com a mínim quinze dies.

L'incompliment d'aquest preavís comportarà la pèrdua dels havers corresponents als dies que faltessin per cobrir aquest termini. L'esmentada quantia serà descomptada íntegrament a la corresponent liquidació.

Tanmateix, havent rebut avís amb l'esmentada antelació la corporació serà obligada a liquidar en finalitzar el termini els conceptes fixos que puguin ser calculats en aquells moments. La resta d'aquests ho seran en el moment habitual de pagament.

L'incompliment per la corporació d'efectuar la liquidació esmentada portarà aparellat el dret del treballador a ser indemnitzat amb l'import del salari d'un dia per cada un de retard en la liquidació amb el límit del nombre de dies de preavís.

Article 15. Relació de llocs de treball

1. Durant la vigència d'aquest Conveni/Acord de condicions comunes es revisarà i s'adequarà la relació de llocs de treball.

2. Ha de ser l'instrument tècnic a través del qual es faci l'ordenació i la classificació dels llocs de treball i del seu personal, d'acord amb les necessitats dels serveis, i on es precisen les seves característiques essencials.

3. La Relació de Llocs de Treball o Catàleg inclourà l'enumeració de la totalitat dels llocs de treball existents en l'organització, ordenats per àrees de gestió, i expressats de la següent manera:

a) Denominació i característiques essencials (activitat professional, categoria, funcions, responsabilitat, etc).

b) Grup o grups de classificació i retribucions bàsiques i complementaries assignades, que concorden amb la taula retributiva de cada any.

c) Naturalesa (funcionari o laboral).

d) Requisits, competències i perfil professional exigits per la seva execució, mèrits, formació especifica, etc.

e) Codi numèric d'identificació.

f) Situació individualitzada (vacant, cobert definitiu o provisional, o amb reserva) i nom de la persona que l'ocupa i de la persona a qui s'ha de reservar, en el seu cas.

g) Sistema d'accés.

h) Tipologia horària.

4. D'acord amb la seva potestat d'autoorganització, la Corporació es reserva el dret a realitzar quants estudis consideri oportú, respecte a la definició dels llocs de treball i les seves funcions. D'aquests estudis es facilitarà còpia a la representació del personal.

5. La creació, supressió o modificació de llocs de treball es farà per mitjà de les relacions de Llocs de Treball.

6. Anualment, la Corporació plantejarà l'actualització de la plantilla orgànica i la relació de llocs de treball, en el marc de la Mesa de Negociació i amb caràcter previ a l'aprovació dels seus pressupostos. La informació es facilitarà a la representació del personal amb un mínim de 15 dies.

7. La relació de llocs de Treball es publica. Aquesta comprendrà tots els llocs i categories del personal laboral i funcionari.

Capítol 4. NORMES DE CONTRACTACIÓ

Article 16. Procediment de contractació

El procediment de llocs de treball, i accés del personal es portarà a terme respectant allò que disposa, la Llei 7/1985 reguladora de Bases del Règim Local, el Decret 214/1990 (DOGC de 28.09.1990) pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les Entitats Locals, per l'EBEP (Estatut Bàsic de l'Empleat Públic), i per la resta de normativa complementaria que pugui sorgir amb posterioritat a la signatura d'aquest Acord/Conveni.

Article 17. Oferta ocupació anual

Prèviament a l'aprovació del Pressupost general de la Corporació es trametrà als representants dels treballadors una còpia de la plantilla de personal i de l'annex de retribucions previst per a l'exercici.

Les places dotades que no puguin ser cobertes amb efectius de personal propis constituiran anualment l'oferta d'ocupació pública de l'ajuntament, la qual haurà d'especificar les places que hagin de ser objecte de provisió dins l'exercici pressupostari i les previsions temporals per la provisió de les restants.

Capítol 5. JORNADA I RÈGIM DE TREBALL

Article 18. Jornada de treball

La jornada laboral bàsica per a tots els treballadors s'estableix en 37 hores i 30 minuts setmanals de treball efectiu i en còmput anual.

Durant la jornada de treball es podrà gaudir d'una pausa per un període de 30 minuts diaris, que es computarà com a treball efectiu, sempre que la jornada de

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

treball sigui de més de sis hores seguides. Aquesta interrupció no podrà afectar la prestació dels serveis.

Quan es tracti de llocs de treball unipersonals, s'arbitraran els mecanismes organitzatius adients per a possibilitar-ne l'ús.

Qualsevol que sigui el règim d'organització del treball, entre el finiment d'una jornada i el començament de la següent, com a mínim, hi haurà 12 hores, i en jornades setmanals, el termini de descans serà de 48 hores.

Article 19. Horari de treball

Un cop aprovat l'Acord/Conveni, la comissió paritària, previ informe de cada àrea, secció o departament, establirà el quadre d'horaris on es concretarà la manera i el temps de la prestació dels serveis per tal de donar compliment a l'article anterior d'aquest mateix Acord/Conveni.

L'Ajuntament es reserva la potestat de controlar l'estricte compliment de l'horari de treball, mitjançant directrius, normatives i aparells de control situats en el centre de treball.

Article 20. Calendari laboral

Es respectarà el calendari laboral establert per al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya a més dels dies de festa local.

Els dies 24 i 31 de desembre es consideren festius.

Article 21. Condicions especials d'horari i reserva

Per tractar-se d'un servei públic el personal adscrit a l'àrea de serveis romandrà obligat a realitzar les tasques adients i pròpies de cada secció, sempre que sigui necessari. Per racionalitzar aquesta obligació la Comissió Paritària establirà torns rotatius del personal que ha d'integrar els caps de setmana o festius previstos, amb la confecció prèvia d'un calendari i respectant sempre el preavís necessari al treballador.

Les vacances, les situacions de baixa i les llicències s'hauran de combinar amb el personal la cobertura de la reserva, sempre i quan el termini sigui inferior a quinze dies.

Article 22. Festes locals i treballs en diumenges i festius

Amb caràcter previ a la celebració de les Festes Majors, així com qualsevol altra festa del poble que se celebri durant l'any, i per la realització tant dels treballs previs de preparació com pels mateixos dies de festa o els immediatament posteriors s'elaborarà per la corporació un quadre dels horaris extraordinaris que afectin el personal, havent-se de comunicar al personal afectat amb la màxima anticipació.

Article 23. Vacances

Les vacances anuals tindran una durada de 22 dies laborables per any complert de servei, en forma proporcional al temps de treball efectiu. Es podran gaudir durant l'any en curs i fins al 31 de gener de l'any vinent.

Es reconeix 1 dia més de vacances per període de 5 anys en complir els 15, 20, 25 i 30 anys d'antiguitat a l'Administració Pública.

ANTIGUITAT

DIES HÀBILS

15 anys

(22+1)=23

20 anys

(22+2)=24

25 anys

(22+3)=25

+30 anys

(22+4)=26

El treballador sol·licitarà les vacances el primer bimestre de l'any en què s'han de gaudir.

A petició de qualsevol treballador i d'acord amb les necessitats del servei, les vacances es podran partir en setmanes i ocasionalment en dies.

Si abans d'iniciar el període de vacances pactat prèviament, el treballador està de baixa, el període de vacances quedarà ajornat, podent-lo gaudir en un altre període de temps i com a màxim fins al primer trimestre de l'any següent.

Si durant la vigència del present Acord/Conveni, es desbloqueja el gaudiment dels dies addicionals de vacances previstos a l'EBEP i que van ser anul·lats pel decret 20/2012 de 13 de juliol, aquests es podran gaudir de manera automàtica pels treballadors i treballadores de l'Ajuntament d'Ulldecona.

Article 24. Permisos, llicències i dies de lliure disposició

1. El règim jurídic

1. Els permisos a què tenen dret els empleats públics inclosos dins l'àmbit d'aplicació d'aquest Acord/Conveni seran els que estableixi en cada moment la normativa bàsica de règim local, l'EBEP, la resta de la normativa bàsica de funció pública, i la normativa de funció pública i de règim local de la Generalitat de Catalunya.

2. Qualsevol modificació legal en la seva configuració i/o regulació serà directament aplicable al personal inclòs dins l'àmbit d'aplicació d'aquest Acord/Conveni, sense que calgui procedir a una modificació expressa del seu text.

3. Les entitats definides a l'article 1 d'aquest Acord/Conveni podran adaptar el règim jurídic dels permisos i llicències a les peculiaritats del servei del

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

personal docent i de salut, i dels policies locals.

2. La petició i la concessió

1. Excepte casos excepcionals degudament justificats, la petició de permisos i llicències s'haurà de formular mitjançant escrit amb 48 hores d'antelació per tal que l'òrgan competent pugui resoldre adequadament la sol·licitud i planificar el servei. Aquesta comunicació es farà sense perjudici de l'obligació del beneficiari de justificar el permís o la llicència dins del termini màxim de cinc dies del finiment del permís.

2. L'òrgan que tingui atribuïda la competència per concedir permisos i llicències en cap cas podrà denegar les peticions degudament justificades que es formulin amb l'antelació deguda llevat que, per les necessitats del servei públic, no sigui possible el seu gaudiment, la qual cosa s'haurà de motivar. Així mateix, l'òrgan competent tampoc podrà demorar-ne la resolució de forma que, quan es concedeixin, no resultin possibles o d'utilitat per al sol·licitant.

3. La concessió dels permisos i les llicències en funció de la seva naturalesa està subordinada, en tot cas, a les necessitats del servei.

3. Permisos retribuïts

a) Per defunció, accident, hospitalització o malaltia greu d'un familiar dintre del primer grau de consanguinitat o afinitat, tres dies hàbils quan el succés es produeixi en la mateixa localitat, i cinc dies hàbils quan sigui en diferent localitat.

Excepcionalment i per motius degudament justificats, es pot ampliar el permís fins a sis dies hàbils.

S'entendrà, d'acord amb la jurisprudència sobre la matèria, que el concepte d'hospitalització inclou el supòsit d'intervenció quirúrgica sense hospitalització que requereixi repòs domiciliari.

Per assistència a funeral sense consanguinitat ni afinitat, el temps indispensable i degudament justificat.

Quan es tracti de la defunció, hospitalització, accident o malaltia greu d'un familiar dintre del segon grau de consanguinitat o afinitat, el permís serà de dos dies hàbils quan el succés es produeixi en la mateixa localitat, i quatre dies hàbils quan sigui en diferent localitat. Excepcionalment i per motius degudament justificats, es pot ampliar el permís fins a sis dies hàbils.

Aquest permís es gaudirà en dies laborables, i es podrà gaudir fins 10 dies després del fet causant.

b) Per traslladat de domicili sense canvi de residència (mateix municipi), un dia. Si comporta canvi de residencia a un altre municipi:

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

- de 0 a 50 km: 2 dies

- a partir de 50 km: 4 dies

c) Per exercir funcions sindicals o representació del personal disposaran d'un crèdit horari de 15 h/mensuals cadascun d'ells.

d) Per a concórrer a exàmens finals i altres proves definitives d'aptitud, durant els dies de la seva celebració.

e) Permís per visites al metge especialista.

Es disposarà del temps que realment sigui necessari per a la visita pròpia o per acompanyar un familiar (fins al segon grau i sempre que sigui imprescindible) al metge o metgessa. En qualsevol cas, s'haurà de justificar l'assistència per escrit del metge o metgessa o del centre mèdic. L'empleat/da només farà servir aquest dret davant la impossibilitat de programar la visita mèdica fora de l'horari laboral.

En cas d'existència de matrimonis en el si de la plantilla de personal, el permís per acompanyament de familiars al metge o metgessa serà atorgat a un d'ells, excepte casos d'urgència.

Els permisos regulats en aquest article seran computats com a treball efectiu als efectes del compliment del còmput horari. Aquest supòsit inclou la realització d'exàmens prenatals i tècniques de preparació al part que hagin de realitzar-se dins de la jornada de treball, prèvia justificació de la seva realització en horari laboral.

f) Per lactància d'un fill menor de dotze mesos tindrà dret a una hora d'absència del treball que podrà dividir en dues fraccions. Aquest dret podrà substituir-se per una reducció de la jornada normal en mitja hora a l'inici i al final de la jornada o, en una hora a l'inici o al final de la jornada, amb la mateixa finalitat. Aquest dret podrà ser exercit indistintament per un o altre dels progenitors, en el cas que ambdós treballin. Igualment la funcionària podrà sol·licitar la substitució del temps de lactància per un permís retribuït que acumuli en jornades completes el temps corresponent. Aquest permís s'incrementarà proporcionalment en els casos de part múltiple.

g) Per naixement de fills prematurs o que per qualsevol altra causa hagin de romandre hospitalitzats a continuació del part, la funcionària o el funcionari tindrà dret a absentar-se del treball durant un màxim de dues hores diàries percebent les retribucions íntegres. Així mateix, tindran dret a reduir la seva jornada de treball fins a un màxim de dues hores, amb la disminució proporcional de les seves retribucions.

h) Per raons de guarda legal, quan el funcionari tingui la cura directa d'algun menor de dotze anys, de persona major que requereixi especial dedicació, o d'una persona amb discapacitat que no ocupi activitat retribuïda, tindrà dret a la reducció de la seva jornada de treball, amb la disminució de les seves retribucions que correspongui. Tindrà el mateix dret el funcionari que precisi encarregar-se de la cura directa d'un familiar, fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, que per raons d'edat, accident o malaltia no pugui valdre's per si mateix i que no ocupi activitat retribuïda.

i) Per ser necessari atendre la cura d'un familiar de primer grau, el funcionari tindrà dret a sol·licitar una reducció de fins al cinquanta per cent de la jornada laboral, amb caràcter retribuït, per raons de malaltia molt greu i pel termini màxim d'un mes. Si hi hagués més d'un titular d'aquest dret pel mateix fet causant, el temps de gaudi d'aquesta reducció es podrà prorratejar entre els mateixos, respectant en tot cas, el termini màxim d'un mes.

j) El temps indispensable per visita mèdica i per acompanyar a familiars al metge, fins al primer grau de consanguinitat.

k) Per temps indispensable per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic o personal i per deures relacionats amb la conciliació de la vida familiar i laboral.

Aclariment:

La concessió d'aquest permís està supeditada al fet que aquests tràmits no es puguin fer fora de la jornada normal de treball.

Es consideren deures inexcusables de caràcter públic o personal, i deures relacionats amb la conciliació de la vida familiar i laboral els següents:

' Comparèixer a les citacions de jutjats, tribunals de justícia, comissaries, o qualsevol altre organisme oficial.

' El compliment de deures ciutadans derivats d'una consulta electoral.

' L'assistència a reunions dels òrgans de govern i comissions que en depenen, quan derivin estrictament del càrrec de regidora o regidor, així com de diputada o diputat.

' L'assistència com a membre a les sessions d'un tribunal de selecció o provisió, amb nomenament de l'autoritat pertinent.

' L'assistència a l'examen del carnet de conduir.

' L'assistència a la renovació del Document Nacional d'Identitat.

' Assistir a consultes, tractaments i exploracions mèdiques quan s'acrediti que no es possible fer-ho fora de l'horari de treball.

' Acompanyar a fills/filles, per motius de consultes, tractaments i exploracions de tipus mèdic.

' Acompanyar a familiars de primer grau per motius de consultes, tractaments i exploracions de tipus mèdic i consultes de suport en centres de l'àmbit sociosanitari, el temps d'absència s'haurà de recuperar.

' Assistir a reunions de coordinació ordinària amb finalitats psicopedagògiques al centre d'educació especial o d'atenció precoç, on rebi tractament el fill o la filla amb discapacitat, o bé per acompanyar-lo si ha de rebre suport addicional en l'àmbit sanitari, pel temps indispensable per dur a terme aquestes actuacions.

' Assistir a reunions a centres docents relatives a tutories, etc.

' Sortir a cercar al fill o a la filla o a persones majors o discapacitats psíquics, físics o sensorials fins al primer grau de consanguinitat o afinitat, quan es rep avís del centre docent o del centre de dia o geriàtric, per anar a cercar-les per motiu de malaltia o altre motiu justificat.

l) Per assumptes particulars, sis dies cada any.

Aclariment:

' Es donen 2 dies més en complir el 6è trienni o 18 anys d'antiguitat a l'Administració Pública i 1 dia més per trienni, a partir del 8è o 24 anys d'antiguitat a l'Administració Pública.

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

m) Per matrimoni, quinze dies.

n) Assumptes personals no retribuïts

S'estableix el dret a disposar de 12 hores trimestrals per a assumptes personals amb caràcter de recuperables. La utilització d'aquestes hores està sempre subjecte a les necessitats del servei, en fraccions mínimes d'una hora i màximes de 4 i cal recuperar-les dins els tres mesos següents en funció de quan es demanin les hores.

Aclariment:

' L'article no parla de les parelles de fet, però si es dóna el cas, s'aplicarà aquest permís.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Els permisos establerts a l'article 49 són els següents:

Permisos per motius de conciliació de la vida personal, familiar i laboral i per raó de violència de gènere.

En tot cas es concediran els següents permisos amb les corresponents condicions mínimes:

a) Permís per part: tindrà una durada de setze setmanes ininterrompudes. Aquest permís s'ampliarà en dues setmanes més en el supòsit de discapacitat del fill i, per cada fill a partir del segon, en els supòsits de part múltiple. El permís es distribuirà a opció de la funcionària sempre que sis setmanes siguin immediatament posteriors al part. En cas de mort de la mare, l'altre progenitor podrà fer ús de la totalitat o, si escau, de la part que resti de permís.

No obstant això, i sense perjudici de les sis setmanes immediates posteriors al part de descans obligatori per a la mare, en el cas que ambdós progenitors treballin, la mare, en iniciar-se el període de descans per maternitat, pot optar perquè l'altre progenitor gaudeixi d'una part determinada i ininterrompuda del període de descans posterior al part, bé de forma simultània o successiva amb el de la mare. L'altre progenitor podrà seguir gaudint del permís de maternitat inicialment cedit, encara que en el moment previst per a la reincorporació de la mare al treball aquesta es trobi en situació d'incapacitat temporal.

En els casos de gaudi simultani de períodes de descans, la suma dels mateixos no podrà excedir de les setze setmanes o de les que corresponguin en cas de discapacitat del fill o de part múltiple.

Aquest permís podrà gaudir-se a jornada completa o a temps parcial, quan les necessitats del servei ho permetin, i en els termes que reglamentàriament es determinin.

En els casos de part prematur i en aquells en què, per qualsevol altra causa, el nounat hagi de romandre hospitalitzat a continuació del part, aquest permís s'ampliarà en tants dies com el nounat es trobi hospitalitzat, amb un màxim de tretze setmanes addicionals.

Durant el gaudi d'aquest permís es podrà participar en els cursos de formació que convoqui l'Administració.

b) Permís per adopció o acolliment, tant preadoptiu com permanent o simple: tindrà una durada de setze setmanes ininterrompudes. Aquest permís s'ampliarà en dues setmanes més en el supòsit de discapacitat del menor adoptat o acollit i per cada fill, a partir del segon, en els supòsits d'adopció o acolliment múltiple.

El còmput del termini es comptarà a elecció del funcionari, a partir de la decisió administrativa o judicial d'acolliment o a partir de la resolució judicial per la qual es constitueixi l'adopció sense que en cap cas un mateix menor pugui donar dret a diversos períodes de gaudi d'aquest permís.

En el cas que ambdós progenitors treballin, el permís es distribuirà a opció dels interessats, que en poden gaudir de manera simultània o successiva, sempre en períodes ininterromputs.

En els casos de gaudi simultani de períodes de descans, la suma dels mateixos no podrà excedir de les setze setmanes o de les que corresponguin en cas d'adopció o acolliment múltiple i de discapacitat del menor adoptat o acollit.

Aquest permís podrà gaudir-se a jornada completa o a temps parcial, quan les necessitats de servei ho permetin, i en els termes que reglamentàriament es determini.

Si és necessari el desplaçament previ dels progenitors al país d'origen de l'adoptat, en els casos d'adopció o acolliment internacional, es tindrà dret, a més, a un permís de fins a dos mesos de durada, percebent durant aquest període exclusivament les retribucions bàsiques.

Amb independència del permís de fins a dos mesos previst en el paràgraf anterior i per al supòsit contemplat en el paràgraf, el permís per adopció o acolliment, tant preadoptiu com permanent o simple, podrà iniciar fins quatre setmanes abans de la resolució judicial per la qual es constitueixi l'adopció o la decisió administrativa o judicial d'acolliment.

Durant el gaudi d'aquest permís es podrà participar en els cursos de formació que convoqui l'Administració.

Els supòsits d'adopció o acolliment, tant preadoptiu com permanent o simple, previstos en aquest article seran els que així s'estableixin en el Codi civil o les lleis civils de les comunitats autònomes que els regulin, havent de tenir l'acolliment simple una durada no inferior a un any.

c) Permís de paternitat pel naixement, acolliment o adopció d'un fill: tindrà una durada de quatre setmanes, a gaudir pel pare o l'altre progenitor a partir de la data del naixement, de la decisió administrativa o judicial d'acolliment o de la resolució judicial per la qual es constitueixi l'adopció, tenint en compte el què estableix l'article 48.7 de l'ET i la seva disposició transitòria 7a i el moment de l'entrada en vigor de la Llei 9/2009, de 6 d'octubre.

Aquest permís és independent del gaudi compartit dels permisos contemplats en els apartats a) i b).

En els casos que preveuen els apartats a), b) i c) el temps transcorregut durant el gaudi d'aquests permisos es computarà com de servei efectiu a tots els efectes, garantint-se la plenitud de drets econòmics de la funcionària i, si escau, l'altre progenitor funcionari, durant tot el període de

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

durada del permís, i, si s'escau, durant els períodes posteriors al gaudi d'aquest, si d'acord amb la normativa aplicable, el dret a percebre algun concepte retributiu es determina en funció del període de gaudi del permís.

Els funcionaris que hagin fet ús del permís per part o maternitat, paternitat i adopció o acolliment tindran dret, una vegada finalitzat el període de permís, a reintegrar al seu lloc de treball en termes i condicions que no els resultin menys favorables al gaudi del permís, així com a beneficiar-se de qualsevol millora en les condicions de treball a què haguessin pogut tenir dret durant la seva absència.

d) Permís per raó de violència de gènere sobre la dona funcionària: les faltes d'assistència de les funcionàries víctimes de violència de gènere, totals o parcials, tindran la consideració de justificades pel temps i en les condicions en què així ho determinin els serveis socials d'atenció o de salut segons procedeixi.

Així mateix, les funcionàries víctimes de violència sobre la dona, per fer efectiva la seva protecció o el seu dret d'assistència social integral, tindran dret a la reducció de la jornada amb disminució proporcional de la retribució, o la reordenació del temps de treball, a través de l'adaptació de l'horari, de l'aplicació de l'horari flexible o d'altres formes d'ordenació del temps de treball que siguin aplicables, en els termes que per a aquests supòsits estableixi l'Administració pública competent en cada cas.

e) Permís per cura de fill menor afectat per càncer o una altra malaltia greu: el funcionari tindrà dret, sempre que ambdós progenitors, adoptants o acollidors de caràcter preadoptiu o permanent treballin, a una reducció de la jornada de treball d'almenys la meitat de la durada d'aquella, percebent les retribucions íntegres amb càrrec als pressupostos de l'òrgan o entitat on estigui prestant servei, per a la cura, durant l'hospitalització i tractament continuat, del fill menor d'edat afectat per càncer (tumors malignes, melanomes o carcinomes) o per qualsevol altra malaltia greu que impliqui un ingrés hospitalari de llarga durada i requereixi la necessitat de la seva cura directa, contínua i permanent acreditat per l'informe del servei públic de salut o òrgan administratiu sanitari de la comunitat autònoma o, si s'escau, de l'entitat sanitària concertada corresponent i, com a màxim, fins que el menor compleixi els 18 anys.

Quan concorrin en els dos progenitors, adoptants o acollidors de caràcter preadoptiu o permanent, pel mateix subjecte i fet causant, les circumstàncies necessàries per tenir dret a aquest permís o, si escau, puguin tenir la condició de beneficiaris de la prestació establerta per a aquest fi en el Règim de la Seguretat Social que els sigui aplicable, el funcionari tindrà dret a la percepció de les retribucions íntegres durant el temps que duri la reducció de la seva jornada de treball, sempre que l'altre progenitor, adoptant o acollidor de caràcter preadoptiu o permanent, sense perjudici del dret a la reducció de jornada que li correspongui, no cobri les seves retribucions íntegres en virtut d'aquest permís o com a beneficiari de la prestació establerta per a aquest fi en el Règim de la Seguretat Social

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

que li sigui aplicable. En cas contrari, només es tindrà dret a la reducció de jornada, amb la consegüent reducció de retribucions.

Així mateix, en el cas que tots dos prestin serveis en el mateix òrgan o entitat, aquesta podrà limitar el seu exercici simultani per raons fundades en el correcte funcionament del servei.

Reglamentàriament s'establiran les condicions i supòsits en què aquesta reducció de jornada es podrà acumular en jornades completes.

4. Els permisos i llicències no retribuïdes

1. El permís sense retribució per a atendre un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat és per un període mínim de deu dies i màxim de tres mesos, prorrogable, excepcionalment, fins a tres mesos més. Aquest permís és incompatible amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofici fins al finiment del permís.

2. Es poden concedir llicències per a assumptes propis, sense cap retribució, la durada acumulada de les quals no pot excedir en cap cas els sis mesos cada dos anys. La concessió d'aquesta llicència s'ha de subordinar a les necessitats del servei.

3. Es poden concedir llicències no retribuïdes per fer estudis sobre matèries directament relacionades amb el lloc de treball, sempre que hi hagi un informe favorable del cap de la unitat orgànica en la qual l'empleat públic presta els seus serveis, en cas que no siguin d'interès propi de l'Administració. L'apreciació d'aquest interès de l'Administració correspon als òrgans competents en matèria de personal.

Article 25. Reduccions de jornada

1. Requisits de concessió.

a) Les reduccions de jornada establertes per la Llei 8/2006, de 5 de juliol, són incompatibles amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofici fins a l'acabament de la reducció. Article 23 de la Llei 8/2006.

b) No es pot concedir la reducció de jornada a dues persones pel mateix fet causant, llevat que l'exerceixin d'una manera alternativa i sense que el termini global superi l'establert com a màxim (art. 23 de la Llei 8/2006).

2. Reducció de jornada amb la reducció proporcional de la retribució.

a) Les persones a les quals s'aplica aquest Acord/Conveni poden gaudir d'una reducció d'un terç o la meitat de la jornada de treball amb la reducció proporcional de retribucions, per tenir cura d'un fill o filla menor de 12 anys, sempre que en tinguin la guarda legal. Només quan les necessitats dels serveis ho permetin, aquesta reducció de jornada podrà ser d'almenys un vuitè i fins com a màxim la meitat de la jornada (art. 24

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

de la Llei 8/2006).

b) Reducció de fins al 50% de la jornada laboral, amb caràcter retribuït, per a la cura d'un familiar de primer grau per raons de malaltia molt greu, pel termini màxim d'un mes. Si hi hagués més d'un titular d'aquest dret pel mateix fet causant, el temps de gaudi d'aquesta reducció es pot prorratejar entre els interessats, respectant, en tot cas, el termini màxim d'un mes.

3. Reducció de jornada per discapacitat legalment reconeguda.

a) Les persones amb una discapacitat legalment reconeguda que, per aquest motiu, han de rebre tractament en centres públics o privats tenen dret a una reducció de jornada de treball equivalent al temps que hi han de dedicar, sense pèrdua de llurs retribucions íntegres. Article 25 de la Llei 8/2006.

b) Per gaudir d'aquesta reducció de jornada cal un informe del servei mèdic corresponent que justifiqui la necessitat del tractament, la periodicitat o durada aproximada i la necessitat que es dugui a terme en l'horari laboral (art. 25 de la Llei 8/2006).

4. Reducció de jornada d'un terç o de la meitat, amb dret al 80% o al 60% de les retribucions.

Les persones a les quals s'aplica aquest Acord/Conveni poden gaudir d'una reducció d'un terç o de la meitat de la jornada de treball, amb la percepció del 80% o del 60% de la retribució, respectivament, en els supòsits següents:

a) Per tenir cura d'un fill o filla menor de sis anys, sempre que se'n tingui la guarda legal (art. 26.a) de la Llei 8/2006).

El personal inclòs en l'àmbit d'aplicació d'aquest conveni pot optar per gaudir de forma compactada, d'acord amb les necessitats del servei, i a partir del finiment del permís de maternitat o de la setzena setmana posterior al part, l'adopció o l'acolliment del primer any de la reducció d'un terç o la meitat de la jornada amb el 80% o 60% de les retribucions respectivament per tenir cura d'un fill o filla menor de sis anys.

El fet de compactar el primer any de la reducció establerta en l'apartat anterior suposarà una regularització proporcional al temps compactat, que podrà implicar o bé una regularització econòmica o bé la prestació de serveis en jornada completa percebent el 80% o el 60% de les retribucions. (article 21 del Decret 56/2012, de 29 de maig).

b) Per tenir cura d'una persona amb discapacitat psíquica o sensorial que no faci cap activitat retribuïda, sempre que se'n tingui la guarda legal (Article

26. b) de la llei 8/2006).

c) Perquè tenen a càrrec un familiar, fins al segon grau de consanguinitat o

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

afinitat, amb una incapacitat o disminució reconeguda igual o superior al 65% o amb un grau de dependència que li impedeix ésser autònom, o que requereix dedicació o atenció especial (Article 26.c) de la Llei 8/2006).

d) Les dones víctimes de la violència de gènere, per fer efectiva llur protecció o llur dret a l'assistència social íntegra (Article 26 d) de la Llei 8/2006).

e) Cura de fills/es prematurs o que hagin de romandre hospitalitzats a continuació del part, reducció de fins a un màxim de dues hores. S'han de disminuir proporcionalment les seves retribucions (Llei d'Igualtat).

Article 26. Les excedències

1. El règim jurídic

1. Els empleats públics inclosos dins l'àmbit d'aplicació d'aquest Acord/Conveni tindran dret a les excedències que estableixi, en cada moment, la normativa vigent en matèria de funció pública de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya, com també la normativa de règim local estatal i catalana.

2. Qualsevol modificació legal en la seva configuració i/o regulació serà directament aplicable al personal inclòs dins l'àmbit d'aplicació d'aquest Acord/Conveni sense que calgui procedir a una modificació expressa del seu text.

3. No es poden acumular dos períodes d'excedència en el cas que s'esdevingui una nova causa. Si, durant el període d'excedència, un nou subjecte causant dóna dret a un altre període d'excedència, l'inici d'aquest posa fi al primer.

4. L'exercici simultani de l'excedència per dues persones que presten llurs serveis en el sector públic per raó d'un mateix fet causant només és permès, amb l'autorització prèvia, si ho sol·liciten d'una manera expressa els interessats i si no afecta el funcionament dels serveis.

5. Les excedències per a tenir cura d'un fill o filla, o de familiars, són incompatibles amb l'autorització de compatibilitat, que resta suspesa d'ofici fins al finiment del termini d'excedència.

6. Si, un cop finida la causa que ha originat la declaració de l'excedència voluntària, la persona afectada no sol·licita el reingrés en el termini d'un mes, es declara d'ofici la situació d'excedència voluntària per interès particular.

7. En el cas d'excedència voluntària per raó de violència de gènere, l'Administració ha de notificar a la persona afectada, amb un mes d'antelació, que fineix l'excedència i que disposa d'un mes, a comptar des del finiment de l'excedència, per a demanar-ne l'ampliació o per a reincorporar-se.

2. L'excedència voluntària per a tenir cura d'un fill menor de 3 anys

1. Es pot sol·licitar en qualsevol moment a partir del naixement, o de la sentència o la resolució judicial de constitució de l'adopció o l'acolliment.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Aquesta excedència té una durada màxima de tres anys, a comptar des de la data del naixement, o de la sentència o la resolució judicial en el cas d'acolliment o adopció.

2. El període d'excedència computa als efectes de reconeixement de triennis, de consolidació del grau personal i del sistema de previsió o drets passius.

3. Durant tot el període d'excedència, la persona afectada té dret a la reserva del lloc de treball amb destinació definitiva. No obstant això, si la persona afectada ocupa un lloc de treball amb destinació provisional, en conserva els drets generals fins al cessament o fins al moment en què es resolgui la convocatòria de provisió corresponent.

4. El personal en aquesta situació podrà participar en els cursos de formació que convoqui l'Administració o que es promoguin en el marc de l'acord de formació contínua de les administracions públiques (AFEDAP).

3. L'excedència voluntària per a tenir cura de familiars:

1. Es pot sol·licitar per a tenir cura d'un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat inclòs, amb la condició que no es pugui valer i que no pugui exercir cap activitat retribuïda. Aquesta excedència pot ésser atorgada per un període mínim de tres mesos i màxim de tres anys.

2. El període concret d'excedència es determina segons l'acreditació del grau de dependència i la durada estimada d'aquesta excedència. Aquest període computa als efectes de reconeixement de triennis, de consolidació del grau personal i del sistema de previsió o drets passius.

3. Durant tot el període d'excedència, la persona afectada té dret a la reserva del lloc de treball amb destinació definitiva. No obstant això, si la persona afectada ocupa un lloc de treball amb destinació provisional, en conserva els drets generals fins al cessament o fins al moment en què es resolgui la convocatòria de provisió corresponent.

4. El personal en aquesta situació podrà participar en els cursos de formació que convoqui l'Administració o que es promoguin en el marc de l'acord de formació contínua de les administracions públiques (AFEDAP).

4. L'excedència voluntària per agrupació familiar

1. Es pot concedir, sense el requisit d'haver prestat serveis efectius en qualsevol de les administracions públiques durant el període establert, als empleats públics el cònjuge dels quals resideixi en una altra localitat per haver obtingut i estar acomplint un lloc de treball de caràcter definitiu com a funcionari de carrera o com a personal laboral fix en qualsevol de les administracions públiques, organismes públics i entitats de dret públic que en depenen o hi estan vinculades, en els òrgans constitucionals o del poder judicial i òrgans similars de les comunitats autònomes, així com a la Unió Europea o en organitzacions internacionals.

2. Els qui estan en situació d'excedència voluntària per agrupació familiar no meriten retribucions ni els serà computable el temps que estiguin en aquesta situació als efectes d'ascensos, triennis i drets en el règim de Seguretat Social que els sigui aplicable.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

5. L'excedència voluntària per violència de gènere

1. S'atorga a les dones víctimes de la violència de gènere per a fer efectiva la seva protecció o el seu dret a l'assistència social integral sense haver d'haver de prestar un temps mínim de serveis previs i sense que sigui exigible termini de permanència.

2. Durant els sis primers mesos, tindran dret a la reserva del lloc de treball que ocupessin; aquest període és computable als efectes d'antiguitat, carrera i drets del règim de Seguretat Social aplicable.

3. Quan les actuacions judicials ho exigissin, es podrà prorrogar aquest període per tres mesos, amb un màxim de divuit, amb idèntics efectes als assenyalats anteriorment, a fi de garantir l'efectivitat del dret de protecció de la víctima.

4. Durant els dos primers mesos d'aquesta excedència, la funcionària tindrà dret a percebre les retribucions íntegres i, si s'escau, les prestacions familiars per fill a càrrec.

6. L'excedència voluntària per interès particular

1. Es reconeix el dret al personal laboral, amb almenys un any d'antiguitat, a què li sigui reconeguda la possibilitat de situar-se en excedència voluntària per un termini no menor de quatre mesos i no major de cinc anys. Aquest dret només podrà ser exercit una altra vegada pel mateix empleat públic si han transcorregut quatre anys des del final de l'anterior excedència. En el cas del personal funcionari, es pot sol·licitar quan s'hagin prestat serveis efectius en qualsevol de les administracions públiques per un període mínim de cinc anys immediatament anteriors.

2. La concessió d'aquesta excedència resta subordinada a les necessitats del servei degudament motivades.

3. No podrà declarar-se quan a l'empleat públic se li instrueixi un expedient disciplinari.

4. El personal que es trobi en aquesta situació no té dret a percebre retribucions ni li serà computable el temps de permanència en l'esmentada situació a efectes d'ascens, triennis i drets en el règim de la Seguretat Social que li sigui d'aplicació.

5. Procedeix declarar d'ofici l'excedència voluntària per interès particular quan, finalitzada la causa que va determinar el pas a una situació diferent de la de servei actiu, s'incompleixi l'obligació de sol·licitar el reingrés al servei actiu en el termini establert reglamentàriament.

7. L'excedència voluntària per incompatibilitat

1. Es concedeix si els empleats públics es troben en situació de servei actiu en un altre cos o una altra escala de qualsevol de les administracions públiques o passen a prestar serveis en organismes o entitats del sector públic, sempre que no els correspongui de quedar en una altra situació i llevat que hagin obtingut l'autorització pertinent de compatibilitat, d'acord amb la legislació d'incompatibilitats.

2. L'òrgan competent pot concedir automàticament i d'ofici aquest tipus d'excedència.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Article 27. Igualtat de tracte entre homes i dones

1. L'Ajuntament està obligat a respectar la igualtat de tracte i oportunitats en l'àmbit laboral, i, amb aquesta finalitat, haurà d'adoptar les mesures encaminades a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones, mesures que s'hauran de negociar i, en el seu cas, acordar amb la representació dels treballadors.

2. Les mesures d'igualtat han d'encaminar-se a l'elaboració i aplicació d'un pla d'igualtat amb els continguts que seran objecte de negociació i que estan recollits per la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Article 28. Mobbing

1. És l'actitud que consisteix en el maltractament persistent, deliberat i sistemàtic d'un o diversos membres d'una organització, de superior, igual o inferior jerarquia en l'empresa, cap a un individu, tenint, entre d'altres objectius, la seva anul·lació psicològica i social i el seu abandonament de l'organització, en perjudici del seu àmbit laboral i de la seva salut.

2. Les persones que se sentin assetjades laboralment poden posar-ho immediatament en coneixement escrit de la direcció de la corporació municipal i dels representants dels treballadors/res, i ambdós, conjuntament, hauran de demanar les dades i dur a terme el seguiment adequat per prendre les mesures adients amb la major rapidesa i discreció que el cas requereixi.

Article 29. Violència de gènere LLEI 7/2007 EBEP Art. 89.5

1. El personal afectat per violència de gènere té el dret d'excedència forçosa, i ha de rebre durant 2 mesos el 100% de les retribucions. Aquesta situació es pot perllongar per períodes de 3 mesos fins a arribar als 18 mesos.

2. La persona afectada per violència de gènere té la possibilitat de suspendre l'excedència demanada per aplicació de la Llei integral contra la violència de gènere, en el moment en què existeixi una vacant, a la qual pot accedir amb caràcter preferent.

Article 30. Protecció de l'embaràs

Durant l'embaràs, i quan hi hagi un risc diagnosticat pel metge, per molt petit que pugui ser, de la salut de la mare i del fetus, i sempre amb prescripció facultativa del metge i amb informe de la mútua, la treballadora tindrà dret al canvi immediat del seu lloc de treball mentre duri l'embaràs. EL mencionat risc i el canvi de lloc de treball serà comunicat al Delegat de Prevenció i/o al Comitè de Seguretat i Salut Laboral.

Capítol 6. RETRIBUCIONS SALARIALS

Article 31. Conceptes retributius

En virtut del present Acord/Conveni l'Ajuntament d'Ulldecona, aplica l'estructura i el règim de les retribucions establertes legalment per a la funció pública local i, en particular, els resultants del Reial decret 861/1986, de retribucions dels funcionaris de l'Administració local, i del Reglament català del personal al servei de les entitats locals (Decret Legislatiu 1/1997 i Decret 214/1990).

L'estructura salarial serà la següent:

a) Retribucions bàsiques

Les retribucions bàsiques així com els seus imports, són les legalment establertes en funció de la classificació en les categories contemplades a l'EBEP, d'acord amb l'escala actual.

Són retribucions bàsiques: el sou, els triennis o antiguitat i les pagues extraordinàries.

1) El sou base

El sou base ve determinat en funció del grup i d'acord amb el que determini la Llei de pressupostos General de l'Estat per a la funció pública. Per a l'exercici 2016 s'estarà a les que figuren en l'annex 1.

2) Els triennis o antiguitat

2.1) Els triennis reconeixen l'antiguitat consolidada com a treballador de l'Ajuntament d'Ulldecona, ocupant un o diversos llocs inclosos en la relació de llocs de treball aprovada anualment per la corporació. L'antiguitat s'aplicarà automàticament a la mensualitat següent a la de perfeccionament del trienni, un cop hagin transcorregut tres anys íntegres treballats. Els successius triennis es meritaran també de forma automàtica.

2.2) El treballador podrà acreditar a l'Ajuntament els períodes treballats en altres administracions públiques per tal que computin a aquests efectes com a dret reconegut de serveis previs a l'administració pública.

2.3) L'import dels triennis vindrà determinat per les quantitats fixades anualment, per a la funció pública, per la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat o les normes de desenvolupament, i d'acord amb el grup corresponent i es percebrà proporcional al percentatge de jornada per al qual ha estat contractat/da.

2.4) Si un treballador ha realitzat diferents percentatges de jornada o diferents categories professionals el trienni es computarà en el percentatge i categoria que estigui realitzant en el moment del perfeccionament del trienni.

3) Pagues extraordinàries

Les pagues extraordinàries seran dues a l'any, inclouran el sou mensual íntegre i allò que pugui determinar la Llei de Pressupostos General de l'Estat o les normes de desenvolupament.

Es faran efectives els mesos de juny i desembre respectivament, i el període de mèrits serà el que preveu la Llei de Pressupostos General de l'Estat.

Quant al període de meritació, els períodes d'IT es consideraran temps treballat a tots els efectes.

b) Retribucions complementàries

1. Complement de destinació

És el concepte retributiu que es deriva de la classificació dels llocs de treball per nivells (de l'1 al 30), amb un import que és el que per cada nivell s'estableix legalment i que es correspondrà al lloc de treball que s'ocupi. Per a l'exercici 2016 s'estarà a les quanties que figuren en l'annex 2.

2. Complement específic

El complement específic és únic per a cada lloc de treball i ha de retribuir les condicions particulars d'alguns llocs de treball en atenció a la seva especial dificultat tècnica, dedicació, incompatibilitat, responsabilitat, perillositat, penositat, toxicitat, comandament, festivitat i d'altres que es puguin determinar.

La seva quantitat i els criteris de fixació, s'aprovaran anualment en la Relació de Llocs de Treball, aprovades juntament amb el pressupost general de la Corporació, la qual serà elaborada amb el vistiplau de la Comissió paritària.

Per la seva fixació es tindran en compte les especials condicions de treball, per a l'exercici 2016 s'estarà a les quanties que figuren en l'annex 3.

3. Gratificacions extraordinàries

La política solidària de conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors de l'ajuntament d'Ulldecona que il·lumina aquest Acord/Conveni comporta que es limiti al màxim la realització de treballs extraordinaris fora de la jornada habitual de treball.

Les jornades d'horari no habitual podran establir-se individual i/o col·lectivament, segons les necessitats del servei, per resolució motivada de l'òrgan competent de la corporació, previ informe preceptiu del cap de l'àrea corresponent i amb el coneixement de la Comissió Paritària:

1. Són hores extraordinàries les hores treballades i que excedeixin de la jornada de treball, establertes per necessitats del servei. Aquestes hores tenen caràcter excepcional i no obligatori.

2. Les hores extraordinàries s'han de compensar prioritàriament amb la remuneració corresponent, si no fos possible, el liquidarien amb temps de descans.

3. Totes les hores extraordinàries han d'estar autoritzades per l'alcalde, qui pot denegar la seva compensació amb remuneració en funció de l'existència o no de consignació en la partida pressupostària corresponent.

4. Les compensacions de les hores extraordinàries amb temps de repòs, s'aplicarà a les primeres 70 hores de l'any en curs, i s'han de computar segons el barem següent:

o 1 hora extraordinària efectuada en dia laborable fins a les 22 hores s'ha de compensar amb 1 hora i 30 minuts de descans.

o 1 hora extraordinària efectuada en dia festiu o bé entre les 22 hores i les 8.00 (nocturnes) s'ha de compensar amb 2 hores de descans.

5. Si s'opta per la remuneració de les hores extraordinàries, aquestes tenen retenció d'IRPF i s'estableixen segons el següent barem:

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

6. En tot cas el nombre d'hores extraordinàries remunerades que pot realitzar cada treballador no pot superar les 80 anuals.

Les hores extraordinàries s'hauran de registrar a la Intervenció en un llibre de registre d'incidències en el qual ha de figurar el motiu que les hagi justificat i l'òrgan qui les ha ordenat.

Els representants del personal tindran informació mensual de les hores extraordinàries realitzades per tot el personal de la Corporació per així poder ser consultades pels treballadors i poder garantir un repartiment el més equitatiu possible entre el personal necessari en cada moment.

7. Compensació per treball en dies festius assenyalats.

Ordenació del temps de treball.

S'estableixen mesures sobre organització del temps de treball del personal funcionari i laboral per racionalitzar i fer més òptima la prestació de serveis i afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral

El personal adscrit a la Policia local, es remetrà, al seu annex específic.

Els dies baix senyalats, es pagaran les hores extres, segons la taula de valoracions d'aquest conveni (capítol 6, apartat B punt 5), no poden ser compensades amb hores de festa.

' 1 de gener.

' 5 de gener (a partir de les 16,00 h.)

' 6 de gener.

' 23 de juny (a partir de les 16,00 h.)

' 24 de juny.

' 1 de maig.

' 24 de desembre (a partir de les 16,00 h.)

' 25 de desembre.

' 26 de desembre.

' 31 de desembre (a partir de les 16,00 h.)

8. Indemnitzacions per raó del servei

Les assistències a judici (derivats de l'activitat professional en aquest ajuntament) en qualitat de testimonis perjudicats o inculpats, per citacions, per prestar assistència a judicis, declaracions i similars, sempre i quan es realitzin fora de la jornada laboral, es retribuiran de la següent forma:

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

a) Per assistència a dependències judicials a Tortosa o Amposta: 1 dia.

b) Per assistència a dependències judicials a Barcelona, Tarragona, Lleida o Girona: 2 dies.

c) Per assistència a dependències judicials fora de Catalunya: 3 dies.

Per assistència a judicis quan el dia anterior a aquest s'hagi de realitzar el torn de nit, lliurant servei la nit anterior si el judici és abans de les 12 hores, i 4 hores, si la citació és després de les 12 h.

Els empleats públics, que en el moment de la celebració d'algun judici no es trobin en actiu a l'Ajuntament d'Ulldecona percebran una indemnització econòmica de:

a) Per assistència a dependències judicials d'Amposta: 61,47 ¬

b) Per assistència a dependències judicials a altres jutjats de Catalunya: 102,45 ¬

c) Per assistència a dependències judicials fora de Catalunya: 153,67 ¬

Article 32. Incompatibilitats

Seran d'aplicació al personal afectat pel present Acord/Conveni les normes sobre incompatibilitats del personal funcionari i laboral al servei de les administracions públiques.

Capítol 7. RÈGIM DISCIPLINARI

Article 33. Faltes i sancions

El règim disciplinari del personal es regularà d'acord amb el que estableix l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, sense perjudici de les especificitats que s'estableixin normativament per als diferents col·lectius que l'integren.

Capítol 8. ALTRES MILLORES

Article 34. Pòlissa d'assegurança de vida

L'Ajuntament contractarà i mantindrà actualitzada durant la vigència del conveni, una pòlissa d'assegurança de vida per aquests conceptes:

' Mort per accident 30.050,61 ¬.

' Incapacitat permanent per accident laboral 60.101,21 ¬.

' Invalidesa permanent total per accident 60.000,00 ¬.

' L'assegurança ha de cobrir la mort o invalidesa del personal laboral i

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

funcionari, i el seu àmbit temporal són les 24 hores del dia durant tot l'any.

Article 35. Assegurança per responsabilitat civil i per la defensa penal

L'Ajuntament ha de garantir la cobertura de la responsabilitat civil, així com la defensa civil i penal, mitjançant la contractació i actualització almenys durant el període del conveni d'una pòlissa d'assegurances establerta a l'efecte, del seu personal per danys ocasionats a tercers en l'exercici de les seves funcions, incloses les fiances i els costos judicials. En són exempts els casos en què el responsable és condemnat per imprudència temerària amb infracció de reglaments, negligència o ignorància inexcusables, dol o mala fe, infracció o incompliment voluntari de les normes.

Article 36. Assistència jurídica i responsabilitat civil

L'Ajuntament facilitarà l'assessorament i la defensa jurídica, gratuïta, així com el pagament de les despeses judicials i fiances de responsabilitat civil, si s'escau, a tots els empleats públics de l'Ajuntament d'Ulldecona, que tinguin qualsevol conflicte judicial davant tercers, com a conseqüència del desenvolupament del seu treball llevat els supòsits de delicte dolós.

Article 37. Altres prestacions

L'Ajuntament d'Ulldecona arbitrarà un sistema perquè tots els empleats públics que treballen a l'Ajuntament, puguin gaudir de forma gratuïta i prèvia presentació de document acreditatiu, de les instal·lacions esportives propietat de l'Ajuntament, oberts al públic.

Al personal de l'Ajuntament d'Ulldecona, que habitualment condueix un vehicle de propietat municipal, aquest se li pagarà l'import de la renovació dels permisos de conducció que necessiti per raó del seu lloc de treball.

Article 38. Incapacitat temporal (IT) quantia de subsidi

Complement per Incapacitat Temporal:

D'acord en els termes que estableix el Reial Decret-llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, i d'acord amb el document aprovat pel ple el 29 d'octubre de 2012:

1. Complementar les prestacions que percebrà el personal funcionari inclòs en el Règim General de Seguretat Social i el personal laboral al seu servei:

a) Quan la situació d'incapacitat temporal derivi de contingències comunes, un complement retributiu del 50% els 3 primers dies, un altre del 15% sobre la percepció de l'entitat gestora, mútua o empresa col·laboradora autoritzada (INSS/MÚTUA), del 4t al 20è, i un altre del 25% sobre la percepció de l'entitat gestora, mútua o empresa col·laboradora autoritzada (INSS/MÚTUA), des del dia 21 en endavant, quan la situació d'incapacitat temporal derivi d'alguna malaltia greu diagnosticada com a tal pel part facultatiu corresponent i en tot cas aquelles reconegudes al Reial Decret 1148/2011.

b) Quan la situació d'incapacitat temporal derivi de contingències professionals, un complement retributiu del 25% sobre la percepció de l'entitat gestora, mútua o empresa col·laboradora autoritzada (INSS/MÚTUA), a partir del 1r dia de baixa.'

Aquest redactat queda resumit en aquest quadre:

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

Article 39. Revisió mèdica

Cada any, el personal de l'Ajuntament d'Ulldecona podrà sotmetre's de manera voluntària, a una revisió mèdica adequada a les condicions laborals i al lloc de treball que s'ocupi.

A tot el personal se li realitzarà un reconeixement mèdic amb caràcter periòdic, gratuït i confidencial d'acord amb la Llei de riscos laborals. Aquesta revisió mèdica serà anual, amb caràcter voluntari, excepte que per les seves peculiaritats estiguin sotmesos a un protocol mèdic propi i amb una especial atenció als casos de treball perillós, tòxic o amb riscs de contagi, en els quals la revisió serà cada sis mesos. En tot cas, tindrà caràcter obligatori per a l'Ajuntament, i voluntari per al treballador.

Es farà en hores laborables. Si això no fos possible, es compensarà amb el temps de durada de la revisió més l'empleat en el desplaçament, però mai en hores extraordinàries.

Si es comprovés mitjançant un control d'inspecció mèdica que el lloc de treball o activitat perjudica o pot perjudicar a un determinat treballador, aquest treballador serà traslladat, sempre que sigui possible, a un altre destí de la mateixa categoria i especialitat. Prèvia sol·licitud de l'interessat, podrà també ser traslladat a un lloc de treball d'inferior categoria conservant la mateixa retribució.

De la metodologia de la revisió així com de les proves que la integren per cada sexe i col·lectiu, serà informat el Comitè de Seguretat i Salut.

L'Ajuntament rebrà un estudi global de patologies imputables a la feina al qual tindrà accés el representant del personal i se'n lliurarà una còpia a la Comissió paritària.

Article 40. Formació i perfeccionament professional

1. Objectius

El personal afectat per aquest Acord/Conveni té dret a la formació i a un perfeccionament professional constant. En aquest sentit s'han d'elaborar polítiques relatives a:

' Formació per a l'adaptació de l'empleat/da al lloc de treball

' Formació per a la promoció professional

' Reciclatge i capacitació professional

' Formació sobre prevenció i salut laboral

2. Comissió especial de formació

La Comissió Paritària s'ha de constituir en Comissió especial de formació per elaborar amb caràcter anual un pla de formació del personal de l'Ajuntament d'Ulldecona. Aquesta Comissió s'ha de reunir en el termini màxim de 15 dies a partir de la convocatòria de qualsevol de les parts i les seves decisions s'han de prendre per majoria simple dels seus membres (per majoria ponderada de les parts).

Abans de la confecció del pla, la Comissió ha de demanar a totes les unitats i departaments informació relativa a les necessitats i prioritats formatives dels diferents col·lectius professionals.

3. Dotació econòmica

L'Ajuntament d'Ulldecona assignarà anualment una partida de 1.000 ¬, per la impartició de cursos, de la qual s'ha d'informar el Delegat de Personal.

4. Registre

Des de l'àrea de recursos humans es mantindrà un registre detallat i actualitzat d'assistències a cursos, que pot consultar tot el personal.

5. Criteris del pla de formació

El pla de formació ha de seguir els criteris següents:

' La formació s'ha de realitzar organitzant cursos propis o facilitant l'assistència a cursos externs, garantint la igualtat d'oportunitats de tot el personal.

' S'ha de donar publicitat dels cursos que es realitzin mitjançant anuncis als taulers situats en lloc visible de cadascuna de les seus de l'Ajuntament d'Ulldecona. La formació interna pot tenir caràcter d'obligatòria, sempre que es realitzi íntegrament dins l'horari laboral i, en tot cas, els costos han de ser a càrrec de l'Ajuntament d'Ulldecona i el temps d'assistència es considera temps de treball efectiu.

' Per l'assistència a cursos de capacitació, especialització o ampliació d'estudis i en general de perfeccionament amb autorització expressa per part de l'Ajuntament, s'abonaran les dietes establertes a les Bases d'Execució del Pressupost Municipal, relatives a residència, manutenció i desplaçaments, quant aquests cursos es realitzin fora del municipi d'Ulldecona, sempre que tinguin relació directa amb la prestació de serveis que desenvolupin com a empleats públics. La presència en aquests cursos, es comptabilitzarà com a temps real de servei.

Tindran preferència per a la seva assistència a cursos els treballadors que hi hagin participat en menys ocasions i aquells que estiguin desenvolupant llocs de treball relacionats directament amb la matèria objecte del curs.

6. Incentius

A l'inici de la vigència d'aquest Acord/Conveni, es valorarà els últims 5 anys a nivell de formació de tot el personal d'aquest Ajuntament.

S'haurà d'acreditar un mínim de 150 hores, en finalitzar el cicle de 5 anys. El diploma ha d'acreditar la superació del curs.

Si es considera que el treballador a seguit una formació adequada a càrrec seu, es premiarà amb un augment de nivell al seu complement de destí.

La Comissió Paritària, serà l'encarregada de la selecció dels cursos a realitzar. Les revisions es faran cada 5 anys.

Article 41. Desplaçaments de personal, dietes i quilometratge

S'estableix un fons per tal d'afrontar despeses derivades d'un accident de trànsit, quan aquest es produeix en un vehicle particular, prestant servei per a l'Ajuntament d'Ulldecona.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Es poden establir les mesures de control anteriors a l'encàrrec que es cregui convenient.

Aquest fons es dotarà anualment de 3.000 ¬.

Si un any no s'utilitza el fons, o queda un romanent de tresoreria al mateix, passarà a l'any següent, en el qual es destinarà la mateixa quantitat, fins a una acumulació de 9.000 ¬.

A tot treballador que de forma circumstancial i degudament autoritzat, hagi d'exercir la seva tasca fora del nucli urbà se li aplicarà la taula d'indemnitzacions i dietes per raó de servei següent, tenint en compte que cada any s'aplicaran les normatives, km i transport públic vigents al moment:

- Per quilòmetre: 0, 27 ¬.

- En el cas que s'empri un transport públic, es farà efectiu l'import del mateix.

- Dietes en territori nacional.

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

Article 42. Seguretat, higiene i salut laboral

Es constituirà una comissió de seguretat, higiene i salut laboral en el treball, amb competències d'estudi, anàlisi i propostes relatives a:

' Seguretat: Espai de treball, Esforços físics i mentals, Mitjans de Treball.

' Higiene: Serveis Sanitaris, Sorolls, Ventilació, Il·luminació, Temperatura i Humitat, Espai físic del treball.

' Sanitat: Revisions mèdiques i altres aspectes afins.

La comissió estarà composta per 1 membre representant dels treballadors i 1 membre representant de l'Ajuntament.

Es reuniran cada cop que convoqui una de les parts.

Les revisions mèdiques seran de forma voluntària i anual.

Capítol 9. DRETS SINDICALS

Article 43. Llibertat sindical

L'Ajuntament d'Ulldecona garantirà el dret a la lliure sindicació i organització del personal subjecte a aquest Acord/Conveni, i a la no discriminació, perjudici o sanció per causa de la seva afiliació i exercici de drets sindicals, sense cap mena d'exclusió per pertànyer a un determinat cos o lloc de treball.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Article 44. Dret de vaga

En cas de convocatòria de vaga legal, la corporació i les centrals sindicals que firmen aquest Acord/Conveni negociaran els serveis mínims essencials per atendre a la comunitat.

Article 45. Garanties i facultats dels representants sindicals

1. Els representants sindicals dels treballadors inclosos en l'àmbit personal d'aquest Acord/Conveni tenen capacitat de negociació en totes les qüestions que afectin els treballadors, sempre i quan no siguin d'exclusiva competència dels òrgans municipals o afectin aspectes d'organització i a les facultats de la direcció de l'Ajuntament d'Ulldecona, d'acord amb la legislació vigent.

2. La informació escrita relativa a qualsevol matèria que afecti les relacions de treball serà confeccionada pels representants del personal, prèvia consulta amb la direcció de la corporació. Les despeses originades al respecte aniran a càrrec de la corporació.

La propaganda sindical podrà ser difosa fora de les hores de treball perquè aquesta circumstància no alteri el normal desenvolupament de treball.

3. Es podran dur a terme assemblees del personal afectat per aquest Acord/Conveni, fora de les hores normals de treball, sempre que hagin estat degudament convocades pels seus representants sindicals. Igualment podran fer-se assemblees dins les hores de treball, quan es compleixin els requisits següents:

a) Que els temes a tractar tinguin relació directa amb el treball.

b) Que la corporació autoritzi la realització de les assemblees.

c) Que no ultrapassin globalment les 15 hores a l'any.

Aquestes reunions podran dur-se a terme en locals idonis que l'Ajuntament designi a aquests efectes. En aquest cas la celebració de cada reunió haurà de notificar-se al Servei de Personal amb una antelació mínima de 72 hores.

Les esmentades assemblees hauran de ser autoritzades per l'Ajuntament.

4. Els Delegats de Personal, com a representants legals dels treballadors afectats per aquest Acord/Conveni, tindran les següents facultats i garanties:

Convocar assemblees generals, segons disposa l'Estatut dels Treballadors i les restants disposicions concordants.

Audiència prèvia en cas de seguir-se expedient disciplinari contra un representant sindical, sense perjudici de la de l'interessat.

La lliure expressió individual o col·legiada de les seves opinions en matèries concernents a l'àmbit de la seva representació.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Publicar i distribuir, fora d'hores de treball i sense perjudicar-ne el desenvolupament, les comunicacions d'interès professional, laboral i sindical.

No ser discriminats en la seva promoció econòmica professional per raó de l'exercici de la seva representació. Aquesta garantia s'allargarà en un any més després de la cessació efectiva com a representant sindical.

Disposar de les hores retribuïdes establertes per la legislació vigent per a l'exercici de les funcions representatives.

Els representants sindicals podran sol·licitar l'acumulació d'hores sindicals en el president o secretari de la Junta de Personal, portaveus o representants de les centrals sindicals.

Les hores utilitzades per discutir l'Acord/Conveni de condicions de l'Ajuntament d'Ulldecona o per convocatòria de la mateixa corporació no computaran a efectes d'hores sindicals.

Article 46. Mitjans materials

L'Ajuntament d'Ulldecona facilitarà els següents mitjans:

' Una dependència o local adequat per possibilitar les diferents reunions dels representants a la CS, dels delegats de personal i/o membres de les seccions sindicals constituïdes, amb mobiliari, equipament i material d'oficina suficients.

' Un tauler d'anuncis a cada centre de treball.

Article 47. Capacitat jurídica i competències del Delegat Personal

1. Els Delegats de Personal tindran plena capacitat jurídica en l'àmbit de les seves competències.

2. Competències:

a) Ser informats amb caràcter general de les qüestions d'interès laboral que afectin els treballadors, i de manera especial de les transformacions o modificacions de les missions de les unitats administratives i de les innovacions tècniques operades als llocs de treball.

b) Emetre informe amb caràcter previ a la decisió de l'òrgan competent de l'Ajuntament d'Ulldecona, en els casos següents:

- Modificació de condicions substancials de treball, i trasllat total o parcial de les instal·lacions.

- Plans de formació del personal de la corporació.

c) Conèixer els models de contracte de treball escrit que siguin emprats per la corporació.

d) Ser informat de totes les sancions imposades.

e) Conèixer, almenys trimestralment, les estadístiques sobre l'índex

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

d'absentisme i les seves causes, els accidents de treball i malalties professionals, els estudis periòdics o especials del medi ambient laboral i els mecanismes de prevenció utilitzats.

Igualment, haurà de conèixer els documents relatius a la finalització de la relació laboral, d'acord amb la legislació vigent.

f) Exercir una labor:

De vigilància en el compliment de les normes vigents en matèria laboral, Seguretat Social i treball, i també en la resta dels pactes, condicions i usos en vigor.

De vigilància i control de les condicions de seguretat i higiene en el desenvolupament del treball, segons la normativa de la salut i riscos laborals.

g) Formular les reclamacions i accions legals d'interès general que siguin pertinents, per la via administrativa jurisdiccional i davant l'autoritat laboral o organismes competents, en aplicació de la normativa laboral vigent.

h) Qualsevol altres competències que s'estableixin en les clàusules d'aquest Conveni.

Els informes que s'hagin d'emetre, en relació amb les competències que es reconeixen en aquesta clàusula, hauran de finalitzar-se en el termini de quinze dies hàbils.

Article 48. Seccions i delegats/des sindicals

1. Les seccions sindicals dels sindicats més representatius, d'acord amb el que disposa la Llei Orgànica de llibertat sindical tindran els drets, competències, facultats i atribucions reconeguts a l'esmentada Llei.

2. Els delegats/es sindicals, en el supòsit que no foren part de la representació legal dels treballadors de l'Ajuntament, tindran les mateixes garanties que les establertes legalment per als representants dels treballadors de l'Ajuntament, i també els drets reconeguts de forma expressa a la Llei de llibertat sindical.

Disposició transitòria

En l'Acord/Conveni s'aplicarà automàticament, qualsevol tipus de millora en funció dels canvis legislatius, pel que fa el reconeixement dels dies d'assumptes propis, permisos, etc., o qualsevol altre aspecte relacionat amb la conciliació de la vida laboral i familiar.

Disposició final

El present Acord/Conveni ha de ser ratificat pel Ple de l'Ajuntament d'Ulldecona i tramés als serveis territorials del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya a efectes de registre. La seva aplicació és amb els efectes establerts en l'articulat dels propis Acords/Convenis.

LLOCS DE TREBALL ALS QUE RESULTA D'APLICACIÓ EL RÈGIM RETRIBUTIU PREVIST A LA LLEI 30/1984, DE 2 D'AGOST, EN ELS

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

TERMINIS DE DISPOSICIÓ FINAL QUARTA DE LA LLEI 7/2007, DE 12 D'ABRIL DE L'ESTATUT BÀSIC DE L'EMPLEAT PÚBLIC.

ANNEXS

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI

ACORD DE CONDICIONS DE TREBALL ESPECÍFIQUES PER LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT D'ULLDECONA PER ALS ANYS 2016-2019

CLÀUSULA PRELIMINAR. FINALITAT, ÀMBIT FUNCIONAL I ÀMBIT TEMPORAL

1. La finalitat del present Acord és la regulació de les matèries i condicions de treball especifiques dels policies locals de l'Ajuntament d'Ulldecona.

2. L'àmbit funcional de la Policia Local d'Ulldecona es regirà d'acord amb el seu règim estatutari segons els principis generals establerts a la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat, i segons les disposicions legals següents, sense que el seu ordre estableixi prelació de fonts:

' Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies Locals.

' Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local.

' Llei 8/1987, de 15 d'abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya.

' RDLEG 781/86, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals en matèria de Règim Local.

' Llei 30/1984, de 2 d'agost, de Mesures per a la reforma de la Funció Pública, modificada per la Llei 23/1988, de 28 de juliol.

' Decret 214/1990, que aprova el Reglament del Personal al servei de les Entitats Locals.

' Tota la normativa que pel cas dicti l'Ajuntament d'Ulldecona.

' El present conveni.

' I tota la resta de normativa estatal o autonòmica que s'esdevingui aplicable.

3. L'àmbit temporal és l'establert a l'article 3 de l'Acord de Condicions de Treball dels Empleats públics de l'Ajuntament d'Ulldecona.

1. ASSIGNACIÓ DEL QUADRANT

S'acorda per les parts que el cos de la Policia local d'Ulldecona treballarà un còmput total anual de 1680 hores.

La jornada laboral serà de vuit (8) hores diàries, de dilluns a divendres, repartida en tres (3) torns:

' Torn de matins: 06.00 a 14.00 hores.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

' Torn de tardes: 14.00 a 22.00 hores.

' Torn de nits: 22.00 a 06.00 hores.

La jornada laboral serà de dotze (12) hores diàries, en dissabtes i diumenges, repartida en dos (2) torns:

' Torn de matins: 06.00 a 18.00 hores.

' Torn de nits: 18.00 a 06.00 hores.

Els dies de treball estan formats per les seqüències dels dies i torns de treball previstos en el quadrant de cinc (5) setmanes igual al que fan els Mossos d'Esquadra sens perjudici de L'ACORD GOV/26/2015, de 24 de febrer, pel qual es ratifica l'Acord de 29 de gener de 2015, sobre condicions de prestació de serveis del personal funcionari del cos de Mossos d'Esquadra.

Les seqüències del quadrant horari Q5 són les establertes a l'annex 1 del Decret 146/1996, de 30 d'abril, pel qual s'aprova la jornada i l'horari de treball dels membres del cos de Mossos d'Esquadra, aplicades amb paràmetres d'horari especial flexible. A partir de l'1 de febrer de 2016 es canviarà la seqüència de matí per la nit, i a l'inrevés, i quedarà de la manera següent: T-N-F-M-F.

Aquest quadrant parteix de dividir el contingut de la plantilla en cinc (5) grups. Cada grup estarà format per un binomi que sumarà un total de 10 agents al Q5 i la resta d'integrants de la plantilla de la policia local quedarà a disposició de la Prefectura. Així tenim una composició quantitativa de cada grup.

La Prefectura de Policia de l'Ajuntament d'Ulldecona, d'acord amb l'anàlisi previ de necessitats, establirà un sistema de reforç per cobrir les necessitats del servei que en cada cas es determini i que es regirà de la següent manera:

1. Els agents que tinguin major bossa d'hores.

2. Els agents d'altres grups que estiguin lliures de servei. En aquest cas s'establirà una rotació d'agents per part de la Prefectura.

Els serveis que no estiguin reflectits al calendari laboral tindran el caràcter de serveis extraordinaris i seran compensats amb el doble d'hores de descans.

No es computa l'excés horari fins a 15 minuts, després del torn de jornada ordinària. Sobrepassat aquest marge, qualsevol fracció temporal superior a 15 minuts i inferior a 60 es considerarà hora completa.

2. QUADRANT DE SERVEI ANUAL

a) Durant el mes de Gener a cada policia se li farà lliurament del seu quadrant anual Q5 o el que escaigui d'acord amb la Prefectura.

b) Durant els 10 dies posteriors al lliurament del quadrant el policia afectat o les Seccions Sindicals podran comunicar, mitjançant escrit a Prefectura, les

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

observacions que estimin oportunes envers l'assignació del/s quadrant/s. Si en aquest termini el policia no manifesta cap observació, aquests passaran a ser considerats com a jornada d'obligat compliment.

c) Abans del 30 de gener Prefectura realitzarà qualsevol correcció que estimi oportuna en relació a les observacions rebudes pels Policies o Seccions Sindicals, convocant abans, si ho estima oportú, a la Mesa General de Negociació dels funcionaris com a òrgan consultiu. Les observacions no contestades, en el termini de 10 dies, s'entendran desestimades. El quadrant definitiu, amb les vacances i els dies festius assignats, es lliurarà a cada policia entre gener i febrer de l'any del quadrant a assignar.

d) Aquest quadrant, podrà ser modificat durant l'any, per acord entre el policia afectat i prefectura.

d) Els dies considerats com a jornada estàndard al quadrant i els serveis extraordinaris podran ser intercanviats entre els policies de la plantilla, sent necessària la comunicació i autorització prèvia de Prefectura amb una antelació mínima de deu dies, excepte causa de forca major que s'haurà de justificar.

e) Una vegada aprovat el canvi entre els sol·licitants, es consideraran els seus quadrants oficialment modificats i per tant, l'incompliment de la jornada seria responsabilitat del policia que l'hauria d'haver realitzat segons consti a la comunicació de canvi autoritzada i no als quadrants originals.

f) Com a criteri general no s'autoritzaran permisos per vacances durant la celebració de les festes majors de la localitat i torn de nit.

3. EXPEDIENT PERSONAL

A la Policia Local hi ha d'haver un arxiu actualitzat que es regirà pels principis de respecte a la intimitat, personal i familiar, la pròpia imatge i el secret de la seva custòdia, coordinat amb el que portin els serveis administratius municipals generals responsables en matèria de personal, on figuri l'expedient personal de tots els membres de les diferents categories que constitueixen el cos. Aquest expedient personal contindrà, com a mínim, les dades personals següents:

' Nom i cognoms.

' Número del DNI.

' Data i lloc de naixement.

' Adreça i telèfon actuals, i adreça i telèfon.

' De la segona residència, si s'escau.

' Número de carnet professional.

Així mateix, s'han d'incloure les dades següents:

' Data d'ingrés al cos i ascensos.

' Cursos i activitats professionals realitzats.

' Felicitacions, premis i recompenses.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

' Sancions disciplinàries.

' Permisos de conduir i categories d'aquest.

' Situacions especials.

' Destinacions.

' Fotografies de colors, que s'han d'actualitzar cada cinc anys.

' Titulacions acadèmiques, diplomes i certificats d'estudis realitzats.

' Arma designada i número d'aquesta.

' Peces d'uniforme lliurades.

Annex a l'expedient hi ha d'haver documentació acreditativa de:

' Baixes i faltes al servei amb indicació dels seus motius.

' Llicencies i permisos.

4. SERVEIS DE PATRULLA

Els serveis de patrulla seran realitzats per binomis. Un servei serà cobert per un sol agent, en els torns de matí i tarda de manera urgent i/o excepcional. El servei de patrulla de nit serà cobert sempre, com a mínim, per dos agents.

5. DELS VEHICLES

L'Ajuntament ha d'equipar la Policia Local amb els vehicles necessaris per a que aquesta, pugui desenvolupar les funcions encomanades.

El tipus i característiques dels vehicles, com també l'equipament, tecnologia i elements de seguretat han de ser suficients i adients per poder prestar els serveis assignats amb seguretat i eficàcia, sempre d'acord amb el que determina la legislació reguladora sobre la matèria. Això no obstant, la Policia Local podrà utilitzar vehicles sense cap distintiu i de qualsevol color per a determinats serveis o activitats.

Al personal de la plantilla de la policia local d'Ulldecona que habitualment condueix un vehicle de l'Ajuntament aquest li pagarà l'import de la renovació dels permisos de conducció que necessiti per raó del seu lloc de treball.

6. ASSESSORIA JURÍDICA

L'Ajuntament es farà càrrec de la defensa jurídica dels funcionaris que es puguin veure inculpats en processos judicials civils o penals com a conseqüència de les seves actuacions normals o culposes per raó del treball o serveis, essent a càrrec dels esmentats funcionaris els casos derivats d'actuacions doloses.

7. VACANCES

El policia sol·licitarà les seves vacances abans de la finalització del mes de febrer de cada any. Aquestes correspondran a l'excés d'hores per sobre de les 1680 del quadrant anual de treball assignat a cada agent.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Respectant l'obligació de mantenir operatius el nombre d'efectius suficients per preservar l'òptim funcionament del servei policial, s'estableix que els períodes de gaudiment de les vacances no es podran sol·licitar durant els dies de la celebració de les festes majors de la localitat i torn de nit.

No serà permès que 2 agents del mateix escamot coincideixin en els torns de vacances.

Els integrants de cadascun dels diferents escamots faran una sol·licitud conjunta de les vacances que sol·liciten signada per tots els components del mateix en formulari facilitat per Prefectura (model DAD 32). En cas de no arribar a acord, es presentaran sol·licituds de forma individual, i Prefectura establirà l'ordre de prelació, de forma motivada.

El període de vacances s'ha de gaudir íntegrament, sempre que les circumstàncies ho permetin, dintre de l'any en exercici.

Durant l'any es podrà sol·licitar modificació dels dies de vacances, sempre que existeixi acord entre Prefectura i el policia.

En aplicació del RDL 10/2015 d'11 de setembre el gaudiment dels dies de vacances addicionals per raó d'antiguitat seran computats en hores de descans que es restaran del còmput anual del quadrant policial.

8. DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ (ASSUMPTES PROPIS)

Els permisos per dies de lliure disposició o assumptes propis (en endavant AP) sumen un còmput horari de 48 hores i se sol·licitaran, com a norma general, amb un mínim de cinc dies naturals d'antelació.

Per causa justificada la sol·licitud d'un AP es podrà realitzar amb un dia d'antelació.

Quan les sol·licituds no afectin els serveis mínims previstos, com a norma general, seran acceptades i es podran sol·licitar un màxim de 24 hores d'assumptes propis.

Almenys tres dies abans de la data sol·licitada Prefectura haurà de tenir preparada l'aprovació o desestimació de l'AP.

La no presentació al Servei en els casos de sol·licituds desestimades es consideraran absències injustificades.

Les sol·licituds es lliuraran en mà a la persona designada per prefectura. Aquesta li signarà la còpia al policia sol·licitant, o al company que la faci arribar o per correu electrònic mitjançant el correu corporatiu.

Com a criteri general no s'autoritzaran permisos per dies de lliure disposició durant la celebració de les festes majors de la localitat.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Aquests dies s'han de gaudir dintre l'any policial.

En aplicació del RDL 10/2015 d'11 de setembre el gaudiment dels dies de lliure disposició addicionals per raó d'antiguitat seran computats en hores de descans que es restaran del còmput anual del quadrant policial.

9. BAIXES I INDISPOSICIONS

Els membres de la Policia Local tenen dret, sense necessitat de presentar la baixa facultativa, a una dispensa del servei per indisposició durant 40 hores, sempre i quan no se superin les 24 hores consecutives.

Tant les indisposicions com les baixes s'hauran de comunicar al cap de la policia local com més aviat millor per tal de gestionar el compliment del torn.

Tots els comunicats de baixa per malaltia, s'han de remetre al Departament de Recursos Humans dins del termini que s'estableixi en el conveni col·lectiu.

En el transcurs de la malaltia, l'Ajuntament es reserva el dret de poder fer les inspeccions oportunes per fer el seguiment de la baixa.

10. COMPENSACIÓ PER TREBALL EN DIES FESTIUS ASSENYALATS

Ordenació del temps de treball.

S'estableixen mesures sobre organització del temps de treball del personal funcionari del cos de la policia local d'Ulldecona per racionalitzar i fer més òptima la prestació de serveis i afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral.

Al personal funcionari del cos de Policia Local d'Ulldecona que treballi de forma efectiva en les franges horàries següents:

- Torn de matí, tarda o dia (M/T) del 25 de desembre

- Torn de matí, tarda o dia (M/T) del 26 de desembre

- Torn de matí, tarda o dia (M/T) dia 1 de gener

- Torn de tarda, nit o tarda/nit del dia 5 de gener

- Torn de matí, o dia (M/T) del dia 6 de gener

- Torn de nit o tarda/nit del 23 de juny

- Torn de matí o dia (M/T) del dia 24 de juny

- Torn de matí, tarda o dia (M/T) de l'1 de maig

Se li ha d'imputar l'horari realitzat amb l'aplicació d'un coeficient multiplicador d'1,50.

Com el personal funcionari de l'Ajuntament d'Ulldecona resta exempt de realitzar servei els dies 24 i 31 de desembre, el personal adscrit a la Policia local que per raons de servei treballi aquests dies, tindrà la corresponent compensació amb l'aplicació d'un coeficient multiplicador de 2, és a dir, per cada hora treballada es compensarà amb dues hores de descans.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

La mesura serà aplicable a partir de l'any policial 2016.

11. SISTEMA DE REFORÇ EXTRAORDINARI i COMPENSACIÓ PER SERVEIS EXTRAORDINARIS

La Prefectura de Policia de l'Ajuntament d'Ulldecona, d'acord amb l'anàlisi previ de necessitats, establirà un sistema de reforç per cobrir les necessitats del servei que en cada cas es determini.

Per a les gratificacions dels serveis extraordinaris es distingirà entre dos tipus d'hores extraordinàries:

Serveis Extraordinaris:

Es consideren serveis extraordinaris tots aquells realitzats en temps que excedeixi de la jornada ordinària, així com els serveis realitzats durant els dies festius. Aquests serveis extraordinaris tenen caràcter excepcional.

La realització dels serveis extraordinaris serà compensada en temps de descans a raó de 2 hores de descans per hora extraordinària treballada.

12. COMPENSACIÓ ESPECIAL PER REFORÇ EN LA CELEBRACIÓ DE LES FESTES MAJORS

Tots els agents que estiguin realitzant servei de reforç en dies de celebració de les festes majors de la localitat seran compensats en 4 dies de descans a gaudir dintre del període comprés en els dies de celebració d'aquestes.

Tots els agents que tinguin torn natural dintre d'aquest període seran compensats amb 2 dies de descans a gaudir en els dies de celebració d'aquestes.

Aquests dies seran d'obligat compliment.

13. DESCANS MÍNIM ENTRE SERVEIS

Entre els serveis, siguin del tipus que siguin, sempre haurà d'existir un descans de dotze hores, com a mínim.

14. TEMPS DE DESCANS DURANT LA JORNADA LABORAL

Els policies que realitzin servei de vuit hores consecutives, gaudiran de fins a 30 minuts de descans.

Els agents que realitzin servei de dotze hores consecutives, gaudiran d'aquests 30 minuts de descans més 1 hora per dinar o sopar (total 90 min).

15. FESTES SETMANALS

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Els dies de descans del personal, torns festius, vacances, dispenses o llicències, únicament poden alterar-se o modificar-se per raons de necessitat urgent i extrema del servei avisant amb temps a l'interessat sempre que sigui possible i en tot moment de conformitat amb el que s'estableix amb caràcter general en el conveni col·lectiu.

En cas de situacions d'emergència greu, tot el personal del cos lliure de servei, ha d'estar disponible per si és necessària la seva presència.

16. ALTRES SERVEIS

Les jornades que es realitzin per motiu laboral fora del torn de treball que siguin d'obligat compliment es compensaran amb temps de descans.

Si per alguna raó l'agent hagués de desplaçar-se fora de la localitat i no hi hagués possibilitat de facilitar mitjà de transport, l'administració abonarà el quilometratge als que de forma voluntària utilitzin el seu vehicle per a tal desplaçament, excepte si és per voluntat del policia.

17. ASSISTÈNCIA A DEPENDÈNCIES JUDICIALS PER RAÓ DEL SERVEI

L'assistència a dependències judicials es compensarà en temps de descans, sempre i quan es realitzin fora de la jornada laboral de treball d'acord al següent barem:

a) Per assistència a dependències judicials fora de Catalunya: 3 dies.

b) Per assistència a dependències judicials a Barcelona, Tarragona, Lleida o Girona: 2 dies.

c) Per assistència a dependències judicials a Tortosa o Amposta: 1 dia.

Per assistència a judicis quan el dia anterior a aquest s'hagi de realitzar el torn de nit, lliurant servei la nit anterior si el judici és abans de les 12 hores, i 4 hores, si la citació és després de les 12 h.

Els policies que en el moment de la celebració d'algun judici no es trobin en actiu a l'Ajuntament d'Ulldecona percebran una indemnització econòmica de:

a) Per assistència a dependències judicials d'Amposta: 60 ¬.

b) Per assistència a dependències judicials a altres jutjats de Catalunya: 100 ¬.

c) Per assistència a dependències judicials fora de Catalunya: 150 ¬.

18. JORNADES ELECTORALS

Tenint en compte el disposat a l'article 13 del Real Decret 605/1999, de 16 abril, de regulació complementaria dels processos electorals (BOE 17/04/1999) i tenint en compte l'extraordinària labor d'organització per part de Prefectura necessària per a garantir la total seguretat en el desenvolupament dels processos electorals, s'arriba al següent acord:

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

a) Els policies que tinguin servei assignat el dia de la jornada electoral (torns de matí, M/T i tarda), amb una antelació mínima de 10 dies comunicaran a Prefectura la seva intenció d'exercir el seu dret a vot dintre del seu servei.

b) En el cas que així ho vulguin fer se'ls facilitarà el temps necessari fins a quatre hores (Si treballen més de 4 hores coincidint amb l'horari de votació) aportant posteriorment justificant d'haver votat.

c) En cas de votar voluntàriament fora de l'horari del seu servei, el policia serà compensat per Prefectura amb quatre hores lliures durant altre servei establert d'acord amb Prefectura. (Si treballen més de 4 hores coincidint amb l'horari de votació)

d) Per gaudir d'aquestes hores, s'haurà de portar abans el justificant d'haver votat.

L'Ajuntament retribuirà als Policies Locals que realitzin servei de reforç durant una jornada electoral, amb la mateixa quantia individual prevista pels funcionaris estatals o autonòmics, al mes següent al de la recepció de l'import corresponent, per part de l'Ajuntament.

19. FELICITACIONS PER SERVEIS ESPECIALS

Comissió de felicitacions: Portarà a terme la selecció de les felicitacions que seran concedides a la policia local d'entre totes les proposades durant l'any amb motiu de serveis dignes de menció. Aquesta comissió estarà formada pel Regidor de l'Àrea, el Cap de la Policia Local, un caporal i un agent (aquests últims designats pel Cap de la Policia Local).

Els policies objecte de les felicitacions oficials rebran les següents compensacions econòmiques:

- Felicitació del Cap de la Policia per una labor concreta: 100 euros.

- Felicitació del Regidor per una labor concreta: 150 euros.

- Felicitació de l'Alcalde per una labor concreta: 200 euros.

Independentment de les felicitacions el Cap de Policia podrà proposar la concessió de mencions especials.

20. PROMOCIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Sens perjudici d'allò que disposa l'article 12. Promoció interna, ascensos i nomenaments i l'article 41. Formació i perfeccionament professional de l'acord regulador de les condicions de treball del personal laboral i funcionari de l'ajuntament d'Ulldecona, aquest garantirà la formació continuada de la Policia local d'Ulldecona als cursos de l'ISPC i similars, necessaris per al desenvolupament de les tasques pròpies del lloc de treball a realitzar i se li aplicarà la taula d'indemnitzacions i dietes de l'article 42 de l'acord regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'ajuntament d'Ulldecona.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

21. PRÀCTIQUES DE TIR

Les pràctiques de tir tindran una periodicitat anual i caràcter obligatori d'acord amb el que estableix al Decret 219/96 de 12 de juny pel qual s'aprova el reglament d'armes de la policia local.

Aquestes pràctiques es realitzaran per tots els components del cos en possessió d'arma de foc, sota la supervisió d'instructors/monitors degudament qualificats.

Es realitzaran dos cops a l'any a les galeries de tir de la R.P de Tortosa.

El temps dedicat a l'exercici d'aquestes pràctiques serà comptabilitzat com a temps de treball efectiu i es realitzarà amb la uniformitat que correspongui, en aquest cas i per normativa interna de la R.P de Tortosa es farà amb la uniformitat de servei.

22. UNIFORMITAT DE LA POLICIA LOCAL

1. Uniformitat.

1.1. El Cap de Policia Local determinarà la uniformitat dels policies en funció del tipus de servei que realitzin i específicament per al personal de nou ingrés mitjançant instrucció de servei; prèvia consulta a la Comissió de Control de Qualitat e idoneïtat del material i uniformitat.

1.2. La uniformitat es restituirà per deteriorament o desgast, a petició de l'interessat i essent comprovat per part de la Corporació, en el termini màxim d'un mes des de la petició.

1.3. Si un membre de la Policia Local d'Ulldecona, deixa de pertànyer a aquest cos o canvia de lloc de treball dins la Corporació, farà lliurament a la Corporació d'Ulldecona de tota la uniformitat que li hagi estat lliurada.

1.4. Totes les peces d'uniformitat que han de lluir escuts (camisa, jersei, anorac, impermeable, gorres,etc) es lliuraran amb aquests degudament cosits, enganxats o rotulats segons s'escaigui.

2. Material personal.

2.1. Es facilitarà el següent material:

-Unes manilles.

-Una funda de manilles de lona negra.

-Una defensa semirígida o un basto extensible (prèvia formació d'utilització).

-Un tali de defensa d'anella o de lona negra o funda per la defensa.

-Una funda d'emissora (adient a l'emissora que es porti de servei) de lona negra.

-Una emissora amb els complements necessaris.

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

-Un xiulet.

-Una armilla amb reflectants, amb la inscripció de Policia Local.

-Un element de subjecció pels guants.

-Una funda antifurt de pistola pels models pels quals hi hagi al mercat la seva funda corresponent.

-Una funda de carregador.

-Una cartera per l'acreditació amb placa amb l'escut d'Ulldecona.

-Guants antipunxada.

2.2. Aquest material es canviarà per deteriorament o desgast a petició de l'interessat i essent comprovat el material vell per la Corporació.

2.3. Si un membre de la Policia Local d'Ulldecona, deixa de pertànyer a aquest cos o canvia de lloc de treball dins la Corporació, farà lliurament a la Corporació d'Ulldecona de tot el material personal que li hagi estat lliurat.

23. VIGILÀNCIA DE LA SALUT

La realització de la vigilància de la salut seguirà les prescripcions establertes a l'article 22 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

24. PREVENCIONS SANITÀRIES

L'Ajuntament facilitarà els tractaments de vacunació necessaris per a evitar el contagi de malalties susceptibles de ser contagiades al policia en el desenvolupament de les seves tasques, com per exemple la vacunació contra l'hepatitis.

25. ACCÉS INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

L'Ajuntament promou la formació física mitjançant la contractació de serveis i/o facilitant l'accés a les instal·lacions esportives municipals i als seus serveis atès que els membres de la plantilla de la policia local tenen dedicació professional, i han de dur a terme les seves funcions amb total dedicació, havent d'intervenir sempre, en qualsevol lloc, es trobessin o no de servei, en defensa de la Llei i de la seguretat ciutadana (art 5.4 de la Llei Orgànica 2/86), per tot l'esmentat el personal de la policia local d'Ulldecona tindran lliure i gratuït accés a les instal·lacions esportives municipals de gimnàs i d'altres activitats que es realitzin durant els horaris que s'acordin.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queden derogats la totalitat dels acords i pactes anteriors, així com aquelles instruccions, acords parcials i altres disposicions de caràcter col·lectiu d'igual o inferior rang que puguin oposar-se, ser incompatibles, limitar o contradir els acords aquí adoptats.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL. REGLAMENT DE SEGONA ACTIVITAT

Generalitat de Catalunya

Departament de Treball, Afers Socials i Família

Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Abans de la finalització del mes de juny de 2016 s'elaborarà un reglament que reguli la Segona Activitat de la Policia Local amb consulta prèvia de la comissió paritària de seguiment.

DISPOSICIÓ FINAL PRIMERA. NOUS ACORDS

Tots els acords que se celebrin a partir de l'entrada en vigor del present Acord, entre els representants legals de l'Ajuntament d'Ulldecona i els representants legals dels funcionaris a la Mesa General de Negociació d'aquest, que tractin condicions específiques dels policies locals, podran ser incorporats com annex a aquest Acord, sempre i quan de forma expressa així es manifesti en els mateixos, un cop aprovats per l'òrgan legalment competent.

DISPOSICIÓ FINAL SEGONA

En allò no regulat al present pacte, ni al pacte del personal funcionari de l'Ajuntament d'Ulldecona, s'estarà al que determini la legislació vigent en cada moment.

Tortosa, a 16 d'abril de 2019

La directora dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosa Ana Fatsini Bonilla.