Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE CARLET. PERSONAL LABORAL Y FUNCIONARIO de Valencia
Convenios
Convenio Colectivo de Emp...e Valencia

Última revisión
26/07/2017

Modificacion/Interpretacion. Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE CARLET. PERSONAL LABORAL Y FUNCIONARIO de Valencia

Empresa Provincial. Versión VIGENTE. Validez desde 29 de Junio de 2017 en adelante

Tiempo de lectura: 5 min

Tiempo de lectura: 5 min

Documento oficial en PDF(Páginas 21-21)

Edicte de l Ajuntament de Carlet sobre regim de millora de la prestacio economica en els suposits d incapacitat temporal. (Boletín Oficial de Valencia num. 143 de 26/07/2017)

EDICTE

Mitjançant acord plenari adoptat en sessió de 29 de juny de 2017 relatiu al règim de millora de la prestació econòmica en els supòsits d'Incapacitat Temporal, es va adoptar el següent acord:

Primer. Establir i ampliar per al personal de l'Ajuntament de Carlet altres supòsits excepcionals i degudament justificats en els que procedix un complement del cent per cent de les retribucions que van disfrutar en cada moment durant tot el període d'incapacitat. A estos efectes es prendran com a referent els supòsits establits en l'Orde 12/2014 de 9 de juliol, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.

Revisat l'annex del RD 1148/2011 de 29 de juliol resulta que en el llistat de malalties infeccioses no figura infecció vírica aguda de la grip.

Per tant l'ampliació dels supòsits de Incapacitat Temporal amb el pagament del cent per cent de la retribució són els següents:

¬ Situacions de violència de gènere.

¬ Malalties infecte-contagioses que donen lloc a l'aplicació de les mesures a què es referix la Llei Orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública o que es prescriga el seu aïllament per part de l'òrgan competent en matèria de salut pública com a conseqüència de la declaració i/o estudi d'una malaltia de declaració obligatòria.

Segon. Aprovar el procediment per al reconeixement de les situacions arreplegades amb anterioritat en les quals procedix l'abonament del cent per cent de la retribució:

1. El procediment per al reconeixement de la millora voluntària al cent per cent Ajuntament de Carlet de les retribucions en els supòsits indicats s'iniciarà per mitjà de sol·licitud de l'interessat.

2. La sol·licitud serà dirigida a l'òrgan que tinga assignades les competències en matèria de recursos humans i anirà acompanyada de la documentació següent:

a) Còpia del comunicat mèdic de baixa expedit pel facultatiu autoritzat.

b) En el supòsit d'hospitalització, convencional, domiciliària o en hospital de dia, junt amb el comunicat de baixa es presentarà el corresponent justificant de l'hospital, omplit pel Servici d'Admissió o equivalent.

c) En el supòsit d'intervenció quirúrgica, junt amb el comunicat de baixa, es presentarà justificant expedit pel Servici d'Admissió o equivalent de que s'ha realitzat la intervenció quirúrgica.

d) Tant en els supòsits d'hospitalització com en els d'intervenció quirúrgica que es duguen a terme en centres públics es considerarà que responen a activitats assistencials compreses en la cartera comuna bàsica de servicis assistencials del Sistema Nacional de Salut. Quan es produïsquen en centres no públics serà necessari acreditar la seua inclusió en la dita cartera per mitjà de certificat emés per la unitat corresponent del dit centre.

e) En els supòsits de víctimes de violència de gènere, a més d'aportar-se el document citat en l'apartat a anterior, en virtut del que establix l'article 19.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral contra la Violència sobre la Dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, l'acreditació es realitzara d'acord amb el que preveu els apartats 1 i 2 del l'article 9 de l'esmentada llei.

f) En processos d'incapacitat temporal iniciats durant l'estat de gestació, a més d'aportar-se el document citat en l'apartat a) anterior, haurà d'acreditar-se per mitjà d'acreditació mèdica l'estat de gestació.

g) Per al supòsit de malalties infecte-contagioses, serà suficient el document que s'emeta pels Centres de Salut Pública en el marc del que preveu la Llei Orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de mesures especials en matèria de salut pública, que prescriga el seu aïllament com a conseqüència de la declaració i/o estudi d'una malaltia de declaració obligatòria.

h) En els supòsit de malalties psiquiàtriques haurà d'aportar-se acreditació mèdica del facultatiu especialista en psiquiatria.

Tercer. Aprovar el procediment de resolució en els termes següents: El departament de personal una vegada rebudes les sol·licituds, comprovarà els extrems assenyalats, dictant-se per l'Alcaldia la resolució que corresponga en relació amb la procedència o improcedència de la millora retributiva. Si de la comprovació de la documentació aportada es plantejara alguna qüestió sanitària rellevant sobre el compliment dels supòsits arreplegats se sol·licitarà informe la secció d'inspecció de servicis sanitaris corresponent. Una vegada emesa la resolució, es notificarà a l'interessat i, si és el cas, es procedirà a incloure en nòmina la proposta corresponent.

Quart. En quant al càlcul de retribucions a percebre, als efectes del càlcul del complement retributiu les retribucions percebudes en el mes anterior exclouen, en tot cas, els retards de qualsevol concepte retributiu, les gratificacions o indemnitzacions.

Quint. Acordar que l'aplicació del règim de millora de la prestació econòmica en els supòsits que s'han ampliat o de conformitat amb l'apartat primer, tindrà caràcter retroactiu des del 31 de gener de 2017 en relació a aquells empleats públics que a Ajuntament de Carlet partir de la mateixa es trobaren en alguna d'aquestes situacions i realitzen petició formal a l'Ajuntament de Carlet en aquest sentit, de forma que es puga revisar la prestació econòmica rebuda i si correspon es procedisca a la seua percepció de conformitat amb el règim de millora.

Sext. Publicar l'acord adoptat al Butlletí Oficial de la Província per al general coneixement i als efectes oportuns i remetre'l a l'oficina pública a que fa referència la Llei orgànica 11/85 de 2 d'agost de llibertat sindical, en els termes de l'article 36 de la Llei 9/87 de 12 de juny, d'òrgans de representació, determinació de les condicions de treball i participació del personal al servei de les Administracions Publiques i l'article 38.6 del RD Legislatiu 5/2015 de 30 d'octubre pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic.

El que es fa públic per a general coneixement

Carlet, 13 de juliol de 2017.-L'alcaldessa, M. Josep Ortega Requena.

2017/11348