Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE LA ROCA DEL VALLES. PERSONAL FU...131995) de Barcelona
Convenios
Convenio Colectivo de Emp... Barcelona

Última revisión
26/04/2017

Modificacion/Interpretacion. Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE LA ROCA DEL VALLES. PERSONAL FUNCIONARIO (08008282131995) de Barcelona

Empresa Provincial. Versión VIGENTE. Validez desde 01 de Marzo de 2017 en adelante

Tiempo de lectura: 7 min

Tiempo de lectura: 7 min

Documento oficial en PDF(Páginas 146-148)

Aprovacio de la modificacio del Pacte de condicions de treball del personal funcionari i el conveni col lectiu del personal laboral. (Boletín Oficial de Barcelona num. 80 de 26/04/2017)

ADMINISTRACIÓ LOCAL

Ajuntament de la Roca del Vallès

EDICTE

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el dia 30 de març de 2017, va aprovar per unanimitat, el següent acord:

Vist que aquest Ajuntament ha aprovat el Pacte de condicions de treball del personal funcionari i el conveni col·lectiu del personal laboral vigent actualment.

En data 24 de febrer de 2017, el Comitè Unitari de Treballadors i l'Ajuntament de la Roca del Vallès van acordar modificar el redactat del Pacte de condicions de treball del personal funcionari i del personal laboral en el sentit següent:

'A la seu de l'Ajuntament de la Roca del Vallès a 24 de febrer de 2017, reunits l'Alcalde-President, Sr. Albert Gil i Gutiérrez en representació de la Corporació Municipal, i els membres del Comitè Unitari dels Treballadors sotasignats, en representació del conjunt dels mateixos, tots ells, assistits pel Secretari Municipal, Sr. César Romero García.

Vist que la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, modificada per l'article 65 de la Llei 3/2015, de l'11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives, en el punt 1 de la disposició addicional setena s'hi determina que 'els funcionaris dels cossos de policia local de les categories d'agent i caporal de l'escala bàsica es classifiquen, a efectes administratius de caràcter econòmic, en el grup C1, d'acord amb el que estableix la normativa vigent en matèria de funció pública'.

Vist l'acord d'ajust de la jornada laboral signat en data 25 d'abril de 2016, on s'estableix el còmput anual horari en 1.642 hores.

Vist que els efectius de la Policia Local efectuen la seva feina en 3 torns rotatius de matí, tarda i nit, el que produeix un solapament de 15 minuts a l'inici i al final de la mateixa, resultant un total d'increment de 30 minuts, per tal de poder efectuar les tasques pròpies de la preparació del seu lloc de treball.

Vist que aquesta necessitat d'increment de jornada laboral és deguda a l'existència de torns de treball.

Vist l'article 19.2 del Pacte de condicions de treball del personal funcionari al servei de l'Ajuntament de la Roca del Vallès defineix la jornada perllongada de la Policia Local, de caràcter voluntari, fixant el seu còmput anual en 1.688 hores, respecte a la jornada ordinària de 1.583 hores anuals.

Donat que la normativa vigent i el propi acord d'ajust de la jornada laboral fixa el còmput anual en 1.642 hores, aplicant la mateixa relació expressada a l'article 19.2 del Pacte de condicions de treball del personal funcionari al servei de l'Ajuntament de la Roca del Vallès, s'obté un número d'hores en còmput anual de 1.754 hores amb jornada perllongada.

Vist que aquest número d'hores equival a una jornada de 40 hores setmanals, com a conseqüència dels torns i del solapaments d'entrada i sortida dels i de les agents.

Atès que en el marc de les negociacions entre la Corporació Municipal i el Comitè Unitari dels Treballadors s'ha arribat a acords d'índole diversa que cal formalitzar.

ACORDEN:

Primer.- Substituir el redactat de l'article 19.1 del Pacte de condicions de treball del personal funcionari al servei de l'Ajuntament de la Roca del Vallès pel text següent:

'La jornada laboral ha de ser la establerta per Llei per a tots els funcionaris excepte per al col·lectiu de la Policia Local que estarà subjecte a un increment horari, degut al solapament dels torns, el que suposa un increment de còmput anual de 112 hores.'

Aquest complement es concreta en afegir 15 minuts abans i 15 minuts després de la jornada corresponent a l'efecte de realitzar les tasques diàries de preparació, recollida, consignació i manteniment de l'armament, equips personals de protecció, equips personals de comunicació, uniformitat i resta de material personal.

S'estableix un reconeixement econòmic per solapament de torn del 10% del salari brut. Tanmateix, el personal de la Policia Local, procedirà a realitzar els fitxatges horaris corresponents, quedant aquests vinculats al cobrament del complement de solapament.

Segon.- Substituir el redactat de l'article 19.2 del Pacte de condicions de treball del personal funcionari al servei de l'Ajuntament de la Roca del Vallès pel text següent:

'El còmput de la jornada màxima anual serà de 1.642 hores. Per als membres de la Policia Local, la jornada màxima anual s'incrementarà en 112 hores en còmput anual degut al complement de solapament de torns, quan aquest es realitzi efectivament.'

Tercer.- Concretar el significat del següent redactat de l'article 20 del Pacte de condicions de treball del personal funcionari, que descriu els canvis de torn que pot tenir el quadrant de la Policia Local i que afecta directament al personal d'aquest col·lectiu.

'Aquests canvis no podran afectar als funcionaris en més de sis ocasions.'

Es concreta que la paraula 'ocasions' en el redactat equival a 'dies'. Per tant, en relació a aquesta part del redactat de l'article 20, el col·lectiu de la Policia Local podrà tenir sis canvis de torn a l'any i cadascun d'aquests canvis de torn seran d'un sol dia.

Quart.- Modificar els articles 14.1 del Pacte de condicions del personal funcionari i del Conveni col·lectiu del personal laboral, que passaran a tenir el redactat següent:

'1. Dietes. Quantitat diària per compensar les despeses originades per estada i manutenció fora de la residència habitual fins a un màxim de:

Per estada: 58,90 EUR.

Per manutenció:

Mitja: 18,33 EUR.

Completa: 36,66 EUR.

Dieta completa: 95,56 EUR.

El personal que faci una jornada laboral igual o superior a 12 hores tindrà dret a percebre la quantitat que correspon a la mitja manutenció per cada jornada que realitzi en aquestes característiques.'

Cinquè.- Fixar el preu de les hores extres dels agents de Policia Local al preu previst per la categoria del grup C1, d'acord amb la taula de preus pel citat col·lectiu.

Sisè.- Augmentar el preu estipulat en concepte de Plus de Nocturnitat i fixar-lo en 20 EUR pel conjunt dels treballadors municipals, i en els mateixos termes que es determinen en els articles 12 del Pacte de condicions del personal funcionari i del Conveni col·lectiu del personal laboral. Per a jornades inferiors a 8 hores nocturnes, es pagarà la part proporcional que correspongui a les hores nocturnes treballades.

Pel personal del Centre Esportiu Municipal es fixa aquest import de 20 EUR en concepte de Plus de Nocturnitat, i s'aplicarà en els termes que es determinen en l'article 18 del Conveni col·lectiu de treball de les empreses privades que gestionen equipaments i serveis públics, adscrits a l'activitat esportiva i d'oci.

Setè.- Aquests acords entraran en vigor el dia 01 de març de 2017.

Vuitè.- Aquests acords hauran de ser ratificats pel ple de la corporació en la primera sessió que celebri.

Vist l'informe de l'Intervenció municipal de data 17 de març de 2017.

Vist l'informe favorable de la Comissió Informativa General, es proposa al ple l'adopció dels següents acords:

Primer.- Aprovar l'acord en el marc de les negociacions entre la Corporació Municipal i el Comitè Unitari dels Treballadors de 24 de febrer de 2017 de substitució modificació els articles 14.1, l'article 19.1 i 19.2, i l'article 18 del Conveni col·lectiu de treball de les empreses 'privades que gestionen equipaments i serveis públic, adscrits a l'activitat esportiva i d'oci, amb efectes de la data del propi acord 1 de març de 2017, que es transcriu a la part expositiva.

Segon.- Traslladar aquesta resolució, Serveis Econòmics, Comitè Unitari de Treballadors.

Tercer.- Publicar aquest acord a intranet/web municipal i al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, i fer las tramitacions de acord que seguin necessàries per a la seva efectivitat.

La Roca del Vallès, 11 d'abril de 2017 L'alcalde, Albert Gil Gutiérrez