Convenio Colectivo de Sec...e Baleares

Última revisión
31/03/2004

Revision , Modificacion/Interpretacion. Convenio Colectivo de Sector de CENTROS DE ASISTENCIA, DIAGNOSTICO, ATENCION, REHABILITACION Y PROMOCION DE PERSONAS CON DISCAPACIDAD de Baleares

Sector Autonómico. Versión anterior. NO VIGENTE. Validez desde 01 de Enero de 2004

Tiempo de lectura: 5 min

Tiempo de lectura: 5 min

Resolucio de la directora general de Treball i Salut Laboral de data 08-03-2004, per la qual es fa public Acord d actualitzacio del complement especific per al Personal Complementari, d Administracio i serveis dels centres d Educacio Especial concertats, de les Illes Balears, afectats pel Conveni Collectiu Nacional de: Asistencia, Atencion, Diagnostico, Rehabilitacion y Promocion de Minusvalidos (Boletín Oficial de las Islas Baleares num. 45 de 30/03/2004)

ACORD D'ACTUALITZACIÓ DEL COMPLEMENT ESPECÍFIC PER AL PERSONAL COMPLEMENTARI, D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DELS CENTRES D EDUCACIÓ ESPECIAL CONCERTATS DE LES ILLES BALEARS.

Com a conseqüència de l aplicació de l apartat VIII de l'Acord per a la Millora de l Ensenyament Privat Concertat, subscrit dia 14 de maig de 2001 per les entitats patronals i sindicals i la Conselleria d Educació i Cultura, l administració educativa va iniciar el procés per equiparar progressivament la partida d'altres despeses al cost real de les despeses de funcionament dels Centres Concertats.

L'any 2002, es va signar en data 5 de març, un acord dins l'àmbit del centres d educació especial concertats de les Illes Balears, en el marc del IX Convenio Colectivo de Asistencia, atención, diagnóstico, rehabilitación y promoción de minusválidos, conforme a l article 7 de dit conveni, per a la creació d'un complement retributiu específic que afecta al personal complementari, (logopedes, fisioterapeutes, auxiliars tècnics educatius, psicòleg-pedagog i treballador social), descrit en l annex III de l esmentat conveni i al personal d administració i serveis, concretament, a les categories professionals que cobren a càrrec dels mòduls dels concerts educatius.

El passat dia 23 de febrer de 2004, es va signar per les entitats patronals i sindicals i el Govern de les Illes Balears, un nou acord per a la millora de l'Ensenyament privat concertat de les Illes Balears, on es contempla la analogia retributiva dels docents, la millora del mòdul de despeses de funcionament dels centres concertats i la millora del mòdul de personal complementari dels centres d'Educació Especial. Aquestes millores s'aniran aplicant al llarg dels anys 2004, 2005, 2006 i 2007.

A conseqüència d'aquest acord es fa necessària la revisió dels anteriors acords de complement retributiu dels professionals dels centres d'educació especial. Per aquesta raó les patronals i organitzacions sindicals del sector, conforme a l'article 7 del X Convenio de Asistencia, atención, diagnóstico, rehabilitación y promoción de personas con discapacidad, han acordat:

PRIMER

Actualitzar el complement retributiu Illes Balears per a l'any 2004 de la següent forma:

Mentre els centres afectats per aquest acord mantenguin la seva condició de centres totalment o parcialment concertats, abonaran al personal en jornada completa el complement, dotze vegades a l any, i juntament amb la mensualitat ordinària, incrementat per a l'any 2004 en les quantitats següents:

Mestre d'Educació Especial +47,22 Euros

Psicòleg/pedagog, logopeda, treballador social i fisioterapeuta +110,00 Euros.

Auxiliars tècnics educatius +23,50 Euros.

Personal d'Administració i serveis +23,50 Euros.

L import serà proporcional en el cas del personal contractat a temps parcial i en el cas del personal que efectivament presti una part de la seva jornada al centre educatiu.

SEGON

Compensació i absorció. Els centres que, en el moment d entrar en vigor aquest acord, ja estaven abonant complements de millora al personal podran aplicar les regles de compensació i absorció, de tal manera que podran reduir o absorbir aquests complements dins el complement retributiu Illes Balears.

TERCER

Informació als representants legals dels treballadors. Les empreses, en el termini d'un mes després de la publicació d'aquest acord, comunicaran a la representació legal dels treballadors la proporció de la jornada que assignin al centre educatiu en el cas del personal contractat de forma no específica i que desenvolupa part de la seva jornada a altres serveis.

QUART

Futurs increments. Les parts negociadores d'aquest acord, es reuniran anualment, amb la finalitat d'actualitzar les quantitats del complement en la mesura que es produeixin els increments nets de les quantitats rebudes de l administració educativa, tenint en compte els increments de l'IPC i l import efectivament abonat en el moment de procedir a l actualització.

CINQUÈ

Pagaments Avançats. Les parts acorden autoritzar les empreses per a que puguin fer pagaments a compte dels increments pactats en aquest acord, des de la seva signatura i fins a que es procedeixi a la publicació en el Butlletí Oficial corresponent.

SISÈ

Remissió a la Comissió Paritària. Les parts acorden remetre la traducció castellana del present acord a la Comissió Paritària del X Convenio de Asistencia, atención, diagnóstico, rehabilitación y promoción de personas con discapacidad per tal que es pugui procedir a la seva publicació al Boletín Oficial del Estado.

DISPOSICIONS ADICIONALES

 
Disposició adicional única

Aquest acord serà d aplicació a partir de gener de 2004, i serà exigible un cop que l administració educativa faci efectiu l increment del mòdul de personal complementari i de la partida de despeses de funcionament previst a la normativa vigent sobre l establiment dels mòduls econòmics dels centres d educació especial concertats de la CAIB.

Palma, 3 de març de 2004.

Per la part patronal

Per la part social Juan Parera Mezquida Francisco José Verdejo Pérez.

Per UNAC

Per FETE-UGT Miquel Balle Palou Miquel A. Molina Torrens EiG-Escola Catòlica Illes Balears

Per FE-CCOO.