Convenio Colectivo de Empresa de AJUNTAMENT D ALAIOR. PERSONAL FUNCIONARIO de Baleares
Convenios
Convenio Colectivo de Emp...e Baleares

Última revisión
24/11/2011

Denuncia. Convenio Colectivo de Empresa de AJUNTAMENT D ALAIOR. PERSONAL FUNCIONARIO de Baleares

Empresa Autonómico. Versión VIGENTE. Validez desde 27 de Octubre de 2011 en adelante

Tiempo de lectura: 6 min

Tiempo de lectura: 6 min

Documento oficial en PDF(Páginas 274-274)

Denuncia del Pacte del personal funcionari de l Ajuntament d Alaior (Boletín Oficial de las Islas Baleares num. 176 de 24/11/2011)

Preambulo

Expedient núm:2165/2011

Assumpte:Impugnació de pactes i acords

Feim públic que per resolució d alcaldia de data d avui, s ha resolt:

Vist el Pacte del personal funcionari de l Ajuntament d Alaior, subscrit entre els delegats de personal funcionari i l equip de govern de l Ajuntament en data 18 de març de 2005, que no va ser objecte de publicació ni de ratificació pel Ple de la Corporació.

Atès que mitjançant aquest pacte es va decidir aplicar al col.lectiu de fun cionaris de l Ajuntament d Alaior les millores que resultin del Conveni col.lec tiu del personal laboral de l Ajuntament d Alaior, i de qualsevol altre que s a dopti, mentre no es procedeixi a aprovar un nou pacte per al col.lectiu funcio nari de l Ajuntament d Alaior.

Vist que aquest pacte es va adoptar després de la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de data 24 de juliol de 2003, (que anul.lava certs articles del Pacte de Funcionaris de l Ajuntament per no resultar ajustats a dret, i que per ser haver-se establert en aquest pacte que l anul.lació de certs articles implicaria la necessitat de revisar tot el Pacte, per considerar-se un tot indivisible, aquesta impugnació judicial va significar la inaplicabilitat de tot el Pacte de Funcionaris).

Vist que la jurisprudència s ha pronunciat clarament en el sentit de que aquestes clàusules d equiparació automàtica del personal funcionari a allò acor dat pel personal laboral no resulten ajustades a dret, tota vegada que el règim jurídic estatutari del personal funcionari està sotmés a reserva de llei (art. 103.3 CE) i a que, segons preveu la Disposició Final Primera de l EBEP, els títols competencials a l ampara dels que es dicta aquest estatut són diferents per al personal funcionari i laboral (149.1.18 CE i 149.1.17 CE), la normativa de des envolupament del personal laboral s haurà de dur a terme per l Estat i per con veni col.lectiu i la normativa de desenvolupament del personal funcionari es durà a terme per mitjà de les comunitats autònomes i per mitjà dels Pactes i Acords, que s hauran de formalitzar per l òrgan municipal competent.

Per altra banda, aquesta situació produeix un espigueo normativo també censurat i proscrit pels alts tribunals, i que, al capdavall, condueixen a una inse guretat en l aplicació de les normes relatives a personal.

Vist doncs que ens trobem en una situació d il.legalitat manifesta, que convé combatre de manera immediata, es procedeix a la denúncia d aquest pacte d adhesió.

No obstant, i considerant que realment és necessari aproximar el règim jurídic de personal funcionari i laboral, que era el fonament del pacte impugnat, i que també representa l esperit de l EBEP, s haurà de procedir, tal com s esta bleix a la normativa bàsica d aplicació, a l aproximació de les condicions de tre ball de personal funcionari i laboral, mitjançant la corresponent negociació a la Mesa Comú, que s haurà de convocar i dur a terme a la major brevetat possible, amb l objecte inicial i prioritari d establir un marc conjunt en tant no s adoptin els pactes, acords i convenis definitius.

En tant no s adoptin aquestes mesures urgents, el personal funcionari es regirà per l establert a l Estatut Bàsic de l Empleat Públic i demés normativa bàsica d aplicació, així com a la legislació autonòmica (Llei 3/2007, de Funció Pública de les Illes Balears).

Examinada la documentació de l expedient, i de conformitat a l article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les Bases del Règim Local

RESOLC

PRIMER.

Denunciar el Pacte del personal funcionari de l Ajuntament d Alaior, subscrit entre els delegats de personal funcionari i l equip de govern de l Ajuntament en data 18 de març de 2005, que no va ser objecte de publica ció ni de ratificació pel Ple de la Corporació.

SEGON.

Fins a l adopció de les mides urgents d equiparació del personal laboral al funcionari en tant no s adoptin els nous acords, el personal funciona ri es regirà per allò establert a l Estatut Bàsic de l Empleat Públic i demés nor mativa bàsica d aplicació, així com a la legislació autonòmica (Llei 3/2007, de Funció Pública de les Illes Balears).

TERCER.

Notificar aquesta resolució als representants de personal fun cionari, als sindicats que corresponguin, i publicar-la al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

QUART.

Donar trasllat d aquesta resolució al servei de personal i a inter venció i tresoreria, per al seu coneixement i efectes.

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot inter posar alternativament recurs potestatiu de reposició, en el termini d un mes comptador des del següent a la data de recepció d aquesta notificació, davant la batlessa d aquest Ajuntament, de conformitat als articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, o recurs contenciós-adminis tratiu, davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma de Mallorca, en el ter mini de dos mesos, comptadors des del dia següent a la recepció d aquesta noti ficació, de conformitat a l article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciosa-Administrativa. Si s optés per interposar recurs potes tatiu de reposició, no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o se n produeixi la desestimació per silen ci. Tot l anterior, sense perjudici que pugui interposar qualsevol altre més addient al seu dret.

Alaio, a 27/octubre/2011

La Batlessa, Misericòrdia Sugrañes Barenys.

- o -