Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE OLOT. POLICIA LOCAL de Girona
Convenios
Convenio Colectivo de Emp... de Girona

Última revisión
31/07/2014

Modificacion/Interpretacion. Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE OLOT. POLICIA LOCAL de Girona

Empresa Provincial. Versión VIGENTE. Validez desde 17 de Junio de 2014 en adelante

Tiempo de lectura: 15 min

Tiempo de lectura: 15 min

Convenio Colectivo
Tipo:
Modificacion/Interpretacion
F. Publicación:
2014-07-31
Boletín:
Boletín Oficial de Girona
F. Vigor:
2014-06-17
Convenio afectado por
Tipo:
Modificacion/Interpretacion
F. Publicación:
2014-07-31
Boletín:
Boletín Oficial de Girona
F. Vigor:
2014-06-17

Resolucio per la qual es disposa la inscripcio i la publicacio de l acord de la Mesa General de negociacio de l Ajuntament d Olot (codi de conveni num. 17001072131996) (Boletín Oficial de Girona num. 145 de 31/07/2014)

Preambulo

Vist l acord de la Mesa General de negociació de l Ajuntament d Olot, subscrit, d una banda, pels representants de l Ajuntament d Olot i, de l altra, per CCOO, UGT i CSI-F, el dia 13 de maig de 2014, i d acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s aprova el Text refós de l Estatut dels treballadors; l article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col•lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d Empresa i Ocupació, modificat pel Decret 91/2013, de 29 de gener i altres normes d aplicació,

Vista l aprovació expressa de l Acord per l òrgan competent en data 22 de maig de 2014, segons el que disposa l article 38.3 de la Llei 7/2007, de 12 d abril, de l Estatut Bàsic de l Empleat Públic.

Resolc:

-1

Disposar la inscripció de l acord de la Mesa General de negociació de l Ajuntament d Olot (codi de conveni núm. 17001072131996) al Registre de convenis i acords col·lectius de treball dels Serveis Territorials d Empresa i Ocupació a Girona. -2 Disposar la seva publicació en el BOP de Girona.

Girona, 17 de juny de 2014

Ferran Roquer i Padrosa Director dels Serveis Territorials

Transcripció literal del text original signat per les parts

Annex conveni del personal funcionari de l ajuntament d Olot: acord plantilla de la policia local

 
1) Compensacions:

1.1) Compensació per nit treballada.

Cada nit treballada es compensarà (a part de la remuneració del complement previst per nocturnitat) amb mitja hora per nit efectiva treballada.

A l inici d any es farà la previsió anual per a cada agent, computant-li la previsió esmentada.

Qualsevol canvi en el còmput d hores previst per a l any, es regularitzarà amb el total d hores efectives a treballar durant l any següent.

1.2) Compensació per disponibilitat i per mobilitat horària.

Disponibilitat:

La cobertura ordinària de les necessitats de seguretat es realitza a partir de l aplicació de la cadència natural dels quadrants. No obstant, poden sorgir necessitats sobrevingudes com seria una catàstrofe, un esfondrament, un incendi, o necessitats sobtades vinculades a incidències climatològiques (activació de plans d emergències), que sense arribar a la gravetat d activar una mobilització mitjançant decret d alcaldia per "necessitats del servei", pot recomanar reforçar el servei previst per donar una resposta adequada a la situació sobrevinguda.

En aquest sentit, els components de la plantilla de la Policia Municipal de la categoria agent i caporal, tindran assignat un servei de retén, el qual comportarà poder ser mobilitzats en aquestes casos. El retén serà de tres setmanes anuals planificades pel cap de la policia. Aquesta planificació serà en dies lliures de servei, i caldrà incorporar-se al servei abans de passada una hora de ser mobilitzats.

En el cas de fer-se efectiu aquest reforç excepcional per estar en situació de retén, el treballador podrà escollir entre cobrar les hores treballades com a extres o acumular-les a la bossa. En tractar-se d hores extres "festives", la proporció de 8,25 hores extres per una jornada treballada, seria equivalent a 12 hores acumulades a la bossa. En cas de treballar-se una quantitat d hores diferent a la d un torn de treball, es farien els càlculs proporcionals, tenint present el paràmetre anterior.

Mobilitat horària:

Les necessitats operatives respecte de serveis planificats de caràcter excepcional, com poden ser curses ciclistes o els dispositius de seguretat durant les Festes del Tura, poden fer necessari realitzar un desplaçament de l horari d inici de la jornada o una prolongació just abans o després de la jornada planificada. En aquests casos, l horari previst dels agents i caporals es podrà modificar fins a dues hores, respecte l horari previst d inici o fi del servei. Aquest desplaçament es podria realitzar fins a cinc vegades durant l any, per efectiu.

La compensació pel concepte de disponibilitat serà de 15 hores anuals i pel concepte de mobilitat serà de 10 hores.

Quan l agent de retén no pogués respondre a l activació per disponibilitat en el temps previst, o no se l pogués localitzar, perdria el 50% d aquestes hores de compensació. Si succeís en una segona ocasió, perdria la totalitat de les hores de compensació per aquest concepte.

Aquestes penalitats no s aplicaran quan la no presentació sigui per causa justificada.

Els períodes assignats de retén poden ser objecte de canvis sempre que el canvi es sol·liciti amb suficient antelació i que el nou agent de retén estigui en la mateixa situació lliure de servei.

1.3) Particularitats de la secció de proximitat.

De manera ordinària, la secció de proximitat treballa en dies feiners, de dilluns a divendres, i en horari partit. S exceptua de l anterior els períodes de vacances, en que es pugui considerar necessari que reforcin els escamots.

A més de la reducció per disponibilitat i mobilitat horària, als components d aquesta secció se ls aplicarà una reducció de 30 hores anuals (repartides entre els dies planificats com a treball) pels conceptes següents:

• La disponibilitat per treballar en horari de torn (quan se ls demani) durant les vacances d estiu, i en els períodes de Setmana Santa i Nadal. • Per només destinar dos dies d assumptes propis en el període de Nadal/Cap d Any, i fer-se càrrec del patrullatge de proximitat de la zona comercial.

Als agents i caporals d altres serveis que tinguin unes condicions horàries similars a les de la secció de proximitat, se ls aplicarà el previst en aquest punt.

1.4) Compensació de la figura d agent responsable.

Cada escamot està comandat per un caporal. Quan aquest no treballi i no es disposi de cap altre caporal que se n pugui fer càrrec del torn, l agent de major antiguitat assumirà les funcions de "responsable" del servei. Per aquesta especial responsabilitat se li computaran 2 hores a la bossa, per jornada efectiva treballada.

2) Garantia de la cadència natural del quadrant d escamot:

El quadrant vigent de torns, és el que figura en l annex d aquest document.

El quadrant ha de tenir una seqüència de treball que es vagi repetint. Per tant, no es planificaran jornades de treball fora de la cadència natural d aquest (excepte les dues jornades de formació i les dues de tir). També s exceptuen del punt anterior aquelles jornades puntuals que per la cadència natural del quadrant no s hagin pogut encabir en la seqüència de l any. A principis de l any ja es posaran aquestes jornades d excedent en el calendari, que mai es podran planificar en dates assenyalades, ni en caps de setmana.

Hi ha dates assenyalades per la ciutat, en que resulta necessari disposar d un reforç d efectius. Els agents que hauran de venir a reforçar aquestes dies, cobraran les hores extres realitzades i se ls afegiran 8,25 hores a la bossa. Si ho prefereixen, no cobraran les hores i se ls anotarà a la bossa un còmput total de 16,5 hores.

Les dates i torns assenyalats són: • Cavalcada de Reis (torn de tarda) • Carnestoltes (torn de tarda i nit) • Primer de maig (torns de matí i de tarda) • Sant Joan (torn de nit de la revetlla) • Festes del Tura (els 4 dies de la festa, en els 3 torns) • Sant Lluc (torns de matí i de tarda) El dia de la festa patronal, també es computarà el doble de la jornada prevista.

Per garantir el reforç en aquestes dates amb els efectius que es considerin necessaris (i sempre en el cas de no haver suficients efectius voluntaris), els efectius que calguin seran convocats a treballar (en participa tota la plantilla). En previsió de caldre aquests efectius obligatoris, es marcaran aquestes jornades en el calendari dels agents que tingui festa, com a retén (R). Aquesta situació de retén no té compensació per ella mateixa.

3) Dies assenyalats retribuïts amb 90€ o compensats amb un dia festiu:

Es reconeixen un seguit de dates com assenyalats i per tant, que comporten una retribució extra de 90€ bruts, per cada efectiu que tinguin planificat per quadrant aquella jornada com a dia de treball, i que la treballi de manera efectiva.

Els dies i torns que es beneficien són:

• Nadal: en els 3 torns (des del torn de nit del dia 24).

• Cap d Any: en els 3 torns (des del torn de nit del dia 31).

• Reis: els 3 torns (des del torn de tarda del dia 5).

• Festes del Tura: els 2 dies de festa local en els 3 torns (només els agents que tenen planificat treball per quadrant).

De manera opcional, els membres de la plantilla que tinguin planificat jornada de treball en aquestes jornades i torns, podran escollir entre cobrar els 90€ bruts o disposar de 8,25 hores apuntades a la bossa d hores.

4) Cobertura dels períodes de Setmana Santa i Nadal/Cap d Any:

Per cobrir de manera suficient les necessitats de seguretat d aquestes dates i a la vegada garantir la conciliació de la vida familiar, caldrà partir en aquestes dates d un mínim de presència d efectius d escamot que serà d 1 caporal i 4 agents en cada torn.

Si per qualsevol motiu baixa la previsió d efectius d aquest mínim (i la prefectura ho considera necessari), es demanaran voluntaris per treballar en servei extraordinari.

Si no es cobreix el servei extraordinari proposat amb voluntaris, caldrà cobrir-ho amb el retén (R) ja previst en el calendari anual. La situació de retén en aquestes dates, no podrà ser superior a dos retens per agent i any.

Dels dies de retén anteriors s exceptuen els dies 25, 26 de desembre i 1 de gener, en que no hi haurà retén.

Es planificaran en aquests períodes de Setmana Santa (primera o segona setmana) i en les setmanes de Nadal o de cap d Any, 7 dies consecutius de festa per als components dels escamots.

Per planificar aquesta setmana festiva, es gastaran els dies d assumptes propis. Si faltessin dies, es cobriran amb dies de vacances fins aconseguir els set dies seguits de festa.

Aquesta setmana festiva només podrà trencar-se en el cas que el membre de la plantilla que es trobi en situació de retén (R), hagi estat convocat a treballar en no cobrir-se el mínim d 1+4 i no haver suficients voluntaris per treballar en servei extraordinari en aquella jornada.

De manera independent, per ajudar a cobrir les necessitats operatives especials en aquestes dates de Nadal i de cap d Any, els efectius de la secció de proximitat, així com la resta d efectius d altres serveis que treballin en un horari similar, només gaudiran en aquest període de Nadal/cap d Any, de dos dies d assumptes propis i no gaudiran de vacances en aquestes dates. Si se ls requereix, aquests efectius faran l horari seguit inserits en un torn (de matí o de tarda).

Durant la Setmana Santa, els components de la secció de proximitat i altres serveis amb un horari similar, disposaran dels dies d assumptes propis restants, fins a arribar als 7 dies seguits de festa (bé sigui en la primera o en la segona setmana de la Setmana Santa, amb alternança d aquests períodes).

5) Compensacions per assistència a judici:

L assistència a un judici en horari de treball, no té compensació.

Fora de l horari de treball, les compensacions seran:

• Compensació de 4 hores per judici a Olot.

• Compensació de 6 hores per judici a Girona (si el judici és pel matí i aquell dia es té planificat torn de tarda o de nit).

• Compensació de 8,25 hores per judici a Girona (si aquell dia és té planificat dia festiu).

6) Compensació per guàrdia localitzable:

El sergent que estigui en situació de "guàrdia", estarà localitzable per telèfon durant tot el dia, i en disposició d incorporar-se al servei en cas de necessitat. Per aquest dos conceptes, computarà mitja hora per cada dia de guàrdia efectiva.

A principis d any es farà una previsió de les guàrdies i se ls descomptaran les hores. Si acabat l any s han produït variacions en les guàrdies, s ajustaran en el quadrant de l any vinent.

7) Confecció del quadrant anual:

La responsabilitat sobre l establiment del quadrant anual és de la Prefectura.

No obstant, amb la intenció d harmonitzar els interessos dels treballadors i els del servei, els representants dels treballadors, podran designar fins a dos membres de la plantilla per col·laborar en qualsevol canvi que es consideri necessari sobre el quadrant anual. El quadrant vigent serà el de l annex.

La previsió d hores que es compensen per conceptes com: nocturnitat, disponibilitat i mobilitat horària, així com els conceptes propis de la secció de proximitat, ja s aplicaran en la previsió del calendari anual. En el cas que, acabat l any, algun efectiu hagués treballat més o menys des les hores previstes de compensació, es regularan en el quadrant del següent any.

Amb la intenció de no pertorbar l operativitat, generant una quantitat important d hores pendents de retornar al treballador, la bossa d hores generada durant l any que no s hagi gaudit en finalitzar aquest, es col·locarà com a jornades festives planificades en el quadrant de l any següent.

No obstant l anterior, es podran passar a la bossa de l any següent fins a un màxim de 24,75 hores, l equivalent a tres jornades de treball.

8) Gaudiment de les vacances:

La distribució de les vacances es programarà preferentment del 15 de juny al 31 d agost. Aquesta programació consistirà en tres setmanes continues de descans, amb independència del nombre de dies hàbils de treball que continguin per cadència de quadrant.

Les tres setmanes tindran la consideració de vacances a tots els efectes que es poguessin generar, excepte pel que fa al retorn de dies hàbils de vacances, si s escau, que seran els marcats exclusivament com a tals.

La resta de dies que restin pendents de programar es distribuiran de la següent manera:

En primer lloc, a cobrir els dies hàbils que faltin per completar les setmanes de festa de Setmana Santa i/o de Nadal/Cap d Any, per generar 7 dies continus de festa.

En segon lloc, els dies hàbils què contingui la setmana desprès del torn de nit tant si són per cadència de quadrant com per haver-se hagut de programar treball en dita setmana per compensar el còmput anual d hores. S exceptuen els dies programats de formació obligatòria i/o tir.

En tercer lloc, en dies hàbils que per cadència de quadrant permetin gaudir d una seqüència més llarga de descans entre setmana.

La demanda de canvis de dies propis de vacances, programats fora del període estival, es realitzarà abans de cada 31 de gener. Fora d aquest període només es podran canviar períodes o dies de vacances entre els mateixos agents.

Els agents que desitgin traslladar les seves vacances del període estival a un que estigui fora d aquest tindran preferència sobre els que demanin canvis del període no estival. Dita demanda també s haurà de realitzar abans del 31 de gener.

9) Gaudiment dels dies d assumptes propis:

L Ajuntament es compromet a facilitar el gaudiment dels dies d assumptes propis dels funcionaris de la policia, facilitant-los sempre i quan la guàrdia del torn de servei no minvi en més d un 20% d efectius. D això s exceptua el cas que hi haguessin per aquell torn serveis planificats que recomanin mantenir el nombre inicial d efectius.

Tanmateix, si per necessitats de servei s haguessin de denegar dies d assumptes propis, s especificarà per escrit quines són aquestes necessitats i s hauran de notificar a la persona interessada amb un mínim de 72 hores, de dilluns a divendres, abans del gaudiment, sinó s entendrà concedit l esmentat permís.

Nota:

Totes les hores i deduccions que es compensen en aquest document, seran proporcionals a les hores reals de treball de l agent. Es a dir, en cas de reducció, s aplicaran els beneficis de manera proporcional a la reducció.

Annex: Seqüència del quadrant dels escamots per agents i caporals q-6.

Este documento contiene un PDF, para descargarlo pulse AQUI